Bu yazın yeni rotalarına ucuza uçun

Havayolları yaz sezonu için planlamalarını açıklamaya başladı. Avrupa, Asya, Uzakdoğu, Afrika... Yeni açılan hatların ilk yolcuları olmak istiyorsanız elinizi çabuk tutmanız gerekiyor. Çünkü yeni hat hesaplı seyahat demek. İşte yılın yeni rotaları ve fırsatları...

Haberin Devamı

Havayolu şirketleri için yaz sezonu 31 Mart’ta başlıyor, ekim sonuna kadar devam ediyor. Tarifeler değişiyor, yeni uçuş noktaları açılıyor. Bu noktalara ilk seferler için çok uygun fiyatlar veriliyor. Hızlı davranan uygun fiyata uçabiliyor. Fiyatları şirketlerin web sitelerinden takip edebilirsiniz ancak biz de öne çıkan birkaçını sizin için derledik:

THY’de 12 yeni uçuş, 12 fırsat

Türk Hava Yolları bu yıl Marakeş (Fas), Sharjah (Birleşik Arap Emirlikleri), Port Sudan (Sudan), Denpasar (Endonezya), Mexico City-Cancun (Meksika), Rovaniemi (Finlandiya), Luxor (Mısır), Port Harcourt (Nijerya) ve Pointe-Noire’ye (Kongo Cumhuriyeti) uçuş koydu. İç hatlar ise İstanbul-Siirt seferlerine başladı. 15 Mart’ta da İstanbul-Çanakkale uçuşları başlıyor. Bir sonraki iç hat noktası ise Uşak olacak.
Endonezya’nın en önemli tatil noktalarından biri olan Bali’ye uçuşlar 17 Temmuz’da başlıyor. THY her gün Bali Denpasar’a filosuna yeni katacağı Boeing 787-9 uçakları ile sefer yapacak. THY’nin Meksika’daki yeni uçuş noktaları Mexico City ile bölgenin en önemli tatil noktalarından Cancun’a bilet fiyatları ekonomi, gidiş-dönüş, tüm vergi ve harçlar dahil 999 dolardan başlıyor. İlk uçuş 21 Ağustos’ta gerçekleştirilecek.

Pegasus Venedik’te

Pegasus Havayolları’nın 1 Temmuz’dan itibaren yeni uçuş noktası, İtalya’da Venedik olacak. Haftada dört kez İstanbul Sabiha Gökçen-Venedik arasında gerçekleştirilecek seferlerde A320neo uçaklar kullanılacak. 14 Mart’tan itibaren Gaziantep-Erbil, 28 Mayıs’tan itibaren İstanbul Sabiha Gökçen-Basra uçuşları da başlıyor.

Sunexpress’ten Avrupa atağı

THY ile Lufthansa’nın ortak şirketi Sun Express, yaz sezonuna hızlı giriyor. 6 Temmuz’dan itibaren Ankara-Berlin Tegel seferleri başlayacak. Şirketin Antalya merkezli tarifeli uçuş noktaları arasına Budapeşte, Prag, Varşova, Eindhoven, Göteborg ekleniyor. İzmir’den Dublin, Eindhoven, Marsilya, St. Petersburg, Tahran ile Varşova seferleri de başlıyor.

Indigo ile daha ucuz Hindistan

Hindistan pazarının en büyük düşük maliyetli havayolu olan Indigo, 20 Mart’tan itibaren Yeni Delhi-İstanbul uçuşlarına başlıyor. Her gün sefer yapacak havayolu, ilginç bir karara da imza attı. Şirket uçuşlara başladıktan beş gün sonra günlük sefer sayısını ikiye çıkaracak. Indigo toplam 6.5 saat sürecek uçuşlarını ek yakıt tanklarına sahip tek koridorlu Airbus A321neoLR (Long Range-Uzun Menzilli) uçakları ile gerçekleştirecek.

Uzakdoğu uçuşları artıyor

Kazakistan’ın milli havayolu Air Astana, 3 Haziran’dan itibaren Almatı-İstanbul uçuşlarını haftalık 7’den 9’a, 7 Haziran’dan itibaren Astana-İstanbul seferlerini haftalık beşten altıya yükseltiyor. Güney Koreli havayolu şirketi Asiana ise Seul Incheon-İstanbul uçuşlarını haftalık 4’ten 6 sefere çıkarıyor. Uçuşlar Boeing 777-200ER yerine A330-300’lerle yapılacak.

Yazarın Tüm Yazıları