Kapadokya'da keyif önerileri

Büyülü bir masal diyarı, sihirli bir yer ve insanın nefesini kesen muhteşem bir manzara. Özellikle sabahın ilk ışıklarında uyanıp o uçsuz bucaksız vadiye bakıyorsanız, önce güneşin bin bir rengini sonra da göğe doğru yükselen minik noktacıkların yavaş yavaş rengarenk balonlara dönüşmesini izleyip "İşte hayat bu!" diye içinizden geçirerek kocaman gülümsüyorsunuz. Evet, bu rüya ülkesi Kapadokya...

Haberin Devamı

Kapadokya'nın olmazsa olmazı peribacalarıdır ama muhteşem vadiler ve manzaranın keyfini çıkartabileceğiniz harika seyir noktaları da unutulmamalıdır. Kapadokya'ya geldiyseniz mutlaka gitmeniz gereken yerlerin başında Ihlara Vadisi, Göreme Açıkhava Müzesi ve Göreme Milli Parkı, Güray Müzesi, Uçhisar Kalesi, Güvercinlik Vadisi, Derinkuyu yeraltı şehri, Üç güzeller... Ve daha birçok nokta bulunuyor. Mutlaka görülmesi gereken yerler listenizi tamamladıktan sonra bu masal ülkesinin farklı yönlerini de keşfedebilirsiniz. Bu öneriler bol keyif ve çokça mutluluk içermektedir:

 Kapadokyada keyif önerileri

Vadi manzaralı bir otel: Otel çok da önemli değil demeyin çünkü bu deneyimi başka bir yerde yaşayamazsınız. Kayalara oyulmuş tarihi odalarda muhteşem bir manzaraya karşı uyuduğunuzu veya keyif kahvenizi yudumladığınızı hayal edin. Ben özellikle Kapadokya ruhunu yaşatan ve içindeki tarihi eserlerle de aynı zamanda bir müze olan Museum Hotel'i tavsiye edebilirim. Otelde bulunan paçalı güvercinler, kaplumbağa bahçesi ve beyaz tavus kuşlarıyla Museum Hotel bir rüya gibi. Diğer önereceğim Cappadocia Cave Suites ve Argos in Cappadocia otellerinde ben konaklamadım ama Argos'da kahve içip büyüleyici manzarasının tadını çıkartmıştım.

Haberin Devamı

Kapadokyada keyif önerileri

Balon turu: Sabahın çok erken saatlerinde uykulu gözlerle yola çıkılan ama balon yükseldiği anda iyi ki kalkmışım dedirten deneyim. İster balon turuna katılın ya da isterseniz uzaktan izleyin her iki seçenek de birbirinden güzel. Balonların muhteşem Kapadokya manzarasına ayrı bir renk kattığı kesin.

Kapadokyada keyif önerileri

Vadide yemek: Vadide manzaralı bir yemek iş ve arkadaş grupları veya çiftler için biçilmiş kaftan. Ben özel bir organizasyon ile harika bir barbekü deneyimi yaşadım ama butik seyahat organizasyonları düzenleyen bu firmanın romantik yemek seçenekleri de mevcut. Kim vadi manzarasına karşı günbatımında yapılan romantik, müzik eşliğindeki bir evlenme teklifine hayır diyebilir ki. Özellikle Kapadokya'daki Aşk Vadisi böyle özel yemekler için en uygun yer, aklınızda bulunsun.

Haberin Devamı

Kapadokyada keyif önerileri

Gündoğumları - Günbatımları: Her gündoğumu günbatımı güzel ama Kapadokya'dakiler sanki daha bir özel. Peribacalarına yansıyan ışıktan mı, göğe yükselen balonların yarattığı ambiyansdan mı bilmiyorum ama mutlaka ilk ışıklarda uyanıp bu güzelliği izlemelisiniz.

Kapadokyada keyif önerileri

Lezzet keşifleri: Museum Hotel'in içinde bulunan Lil'a Restaurant'ta kendinizi birbirinden lezzetli yemeklerle şımartabilir veya eskiden bir sinema ve köy kahvesi olan şimdilerin keyifli restaurantı Elai Cappadocia'da yine lezzetli yemeklerin tadını çıkartabilirsiniz. Bunun dışında yıllar öncesinin Asmalı Konağı da bir restoran olarak hizmet ediyor. Old Greek House Restaurant'ta nostalji yaşayıp özellikle zeytinyağlı yaprak sarmalarından bence birkaç tabak söyleyin çünkü hepsi bir anda bitiveriyor. Ürgüp şehir merkezindeki kuruyemişçilerden de mutlaka doğal baklava dedikleri pestilin içine sarılmış olan fındık ezmeli muska tatlısından almayı unutmayın.

Haberin Devamı

Kapadokyada keyif önerileri

ATV ile Kapadokya turu: Peribacalarını yürüyerek ve balonla gezebileceğiniz gibi bir başka seçenekte  bu gezmeye azıcık adrenalin katıp ATV'ler ile dolaşmak. Hem ATV'li Kapadokya gezisi çok keyifli hem de engebeli arazi nedeniyle çok da eğlenceli. Farklı bir deneyim yaşamak isteyenler için bu harika bir alternatif.

Kapadokyada keyif önerileri

Şarap bağları: Şarapçılığın önemli merkezlerinden biri olan Kapadokya bu ününü volkanik etkinlikler sonucu yörede oluşan tüflü topraklara borçlu. Kocabağ Şarapcılık ve Turasan Şarapcılık bölgedeki en ünlü şarap firmaları. Birbirinden farklı lezzetler arasında mutlaka siz de kendi zevkinize uygun bir şarap bulabilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları