Aralık ayında Paris

Kışın en renkli, en ışıl ışıl ve en keyifli dönemi başladı. Noel'e ve yeni yıla yaklaştıkça tüm soğuk havaya inat her yeri keyifli bir atmosfer sarmaya başlıyor. Her ne kadar Paris diğer Avrupa şehirlerine göre Noel'i biraz daha şaşaadan uzak kutlasa da buranın da apayrı bir keyfi var. Aralık ayında Paris'te neler olduğuna gelin hep birlikte bir göz atalım...

Haberin Devamı

Noel alışverişleri, vitrin ve süslemeler:

Aralık ayının vazgeçilmezleridir hediyeler. Çokça alışverişler yapılır ve boy boy, renk renk hediye paketleri hazırlanır. Sokaklar özellikle hafta sonları kalabalık ve herkes bir telaşla hediyelerini tamamlamaya çalışıyor.

Aralık ayında Paris

Tabii hal böyle olunca mağazaların vitrinleri de birbiriyle yarışıyor. Noel babalar, kardan adamlar, geyikler, bembeyaz kar taneleri... Kış ile ilgili aklınıza gelebilecek her şey burada. Bu göz alıcı ve ışıltılı ortamda insan nereye bakacağını şaşırıyor ve alışveriş de sanki böyle daha da bir eğlenceli oluyor. Bu sene özellikle Dior mağazası ve Merci yeni yıl dekorasyonları ile en çok fotoğraf çekilen yerlerin başında geliyor. 

Haberin Devamı

Aralık ayında Paris

Lafayette:

Paris denildi mi akla gelen ilk alışveriş merkezi tabii ki Lafayette oluyor. Noel yaklaşınca herkes merakla alışveriş merkezinin yeni dekorasyonunu bekliyor ve bu sene de Lafayette hayal kırıklığına uğratmadı. Lafayette yine kendisinden bekleneni yaptı ve şekerlerden, daha doğrusu şeker görünümlü balonlardan, kocaman bir yeni yıl ağacı hazırladı. 

Aralık ayında Paris

Tatlılar:

Yeni yıl yaklaştıkça etrafı mis gibi tarçın, zencefil ve anason kokuları sarmaya başlar. En renkli ve sevimli kurabiyeler, en süslü pastalar ve sadece Aralık ayında bulabileceğiniz en özel çörek ve ekmekler patisserielerde yerlerini almaya başlar. Çikolataların da hakkını yemeyelim, yine Aralık ayı için özel hazırlanan lezzet ve şekillerdeki en güzel çikolataları market ve özel mağazalarda bulabilirsiniz.

Aralık ayında Paris

Haberin Devamı

Aralık ayında birçok otelin çay saatlerinde yeni yıl konseptli tatlı büfeleri hazırlanırken, patisserieler de lezzet yarışına giriyor. Popelini'nin frambuaz ve şampanyalı choux'su, Hugo&Victor'un kestaneli ve yıldızlı pastaları, Pierre Herme'nin Noel'e özel çıkardığı trüflü, havyarlı ve foie graslı macaronları  bu sene bayağı bir ses getirdi.

 

Aralık ayında Paris

Ufak bir dip not da ekleyelim, Pierre Herme'nin artık Şanzelize'de oturup keyfini çıkarabileceğiniz ilk kafesi de açıldı. Paris'e gidecek olanlar bence not etsinler.

Aralık ayında Paris

Noel Pazarları:

Avrupa'daki birçok şehir kadar büyük ve göz alıcı olmasalar da Paris'te de belli bölgelerde Noel pazarları kuruluyor. Saint German ve Pompidou bu pazarlardan sadece birkaçı ama asıl büyük ve keyifli olan Noel pazarı La Defense'da bulunuyor.

Haberin Devamı

Aralık ayında Paris

Birçok hediye alternatifleri, atıştırmalıklar, süs eşyaları, kışlık giysiler, kekler, kurabiyeler bulabileceğiniz bu pazarları gezmek çok eğlenceli.

Aralık ayında Paris

Sıcak Şarap ve Sıcak Çikolata:

Soğuk kış günlerinin ve Noel atmosferinin bir başka vazgeçilmezlerinden biri olan sıcak içecekler özellikle Montmartre civarında keyifli sunumlarıyla göz dolduruyor. Burnunuza buram buram gelen tarçın ve çikolata kokusuna karşı koymak çok zor ve Paris'in buz gibi havasında içinizi ısıtacak bir şeyler içmek de apayrı bir keyif. 

Aralık ayında Paris

Fotoğraflar: Şebnem Demirel

Yazarın Tüm Yazıları