Kaş’ın en lezzetli mekânları

Akdeniz’in gözbebeği Kaş, ülkemizde son yılların en gözde tatil yerlerinden biri oldu. Kendimi bildim bileli Kaş’a yaz kış gidiyorum ve popülerleşmesiyle beraber birçok yeni mekânın açıldığını görüyorum. Kaş’a bir gelen mutlaka bir daha geliyor. Yaklaşan bayram tatili için de birçok kişinin tercihi Kaş olacak. Tatil demek deniz, güneş ve kum olduğu kadar, yeme-içme de demek. Kaş’a gelmek için en güzel sebeplerden biri Akdeniz’in en güzel mavisinin sunduğu muhteşem manzaraları eşliğinde lezzetli yemekler sunan mekânları. Kaş’ta ev yemeklerinden balık restoranlarına, meyhanelerden kebapçılara ve kahvaltı için çok sayıda güzel mekân var. Bunlardan kahvaltısından ve yemeklerinden keyif aldığım en lezzetli mekânları derledim. İşte benim gözümden Kaş’ın en lezzetli mekânları.

Haberin Devamı

En güzel bahçeli: Zula Meyhane

Zula Kaş’ın bu yaz hizmete giren mekânlarından biri. Kaş’ın dar sokakları arasında konumlanmış olan Zula Meyhaneye adım adar atmaz muhteşem bir bahçesi karşılıyor sizi. Bence Kaş’ın en güzel bahçeli restoranı. Eskiden konak olarak kullanılan cumbalı bir evin limon ağaçları altındaki bahçesini özenle dekore etmişler. Mezeleri ve etleri çok lezzetli, çalışanlar çok güler yüzlü ve servisi çok hızlı. Menüden mezelerden Antep usulü muhammara, sıcak humus, arap salatası ve et olarak zula kebabı öneririm. Meze fiyatları 12 TL, kebaplar 28-45 TL arası değişiyor.

Kaş’ın en lezzetli mekânları
Kaş’ın en lezzetli mekânları

Kaş’ın en güzel İtalya’nı: Bella Vita

Kebaptan ve deniz ürünlerinden sıkılanlara lezzetli bir mola verebilecekleri en güzel mekânlardan biri Bella Vita. Manzarası şahane, tüm Kaş meydan ayaklarınızın altında. Gamze ve Ahmet adında çok tatlı genç bir çift işletiyor. İkisi de İtalyan mutfağına gönül vermiş, pizzaları ve makarnaları kendileri yapıyor. Özellikle deniz mahsullü makarnası, dört peynirli pizzası ve Gamze’nin elinden çıkan panna cotta tatlısı çok lezzetli. Yemek fiyatları 25-40 TL arasında değişiyor.

Kaş’ın en lezzetli mekânları

Haberin Devamı

Kaş’ın en doğalı: Doğa Park

Kaş için alternatif bir mekân. Kaş merkeze 5 km uzaklıkta ve muhteşem Kaş manzarası eşliğinde yol alıyorsunuz. Doğa Park tamamen ahşap ve taştan yapılmış, doğayla baş başa köy kahvaltısı yapmak için çok ideal. Kahvaltıda kullandıkları ürünler bahçelerinden, reçelleri ve ekmekleri kendileri yapıyorlar. Kahvaltı dışında öğle ve akşam yemeği için de tercih edilebilir. Özellikle saç kavurması ve tandır kebabı çok lezzetli. Doğa Parkta konaklama imkânları da mevcut. Kahvaltı kişi başı: 35 TL

Kaş’ın en lezzetli mekânları
Kaş’ın en lezzetli mekânları

Kaş’ın en samimisi: Dudu Mutfak

Kaş’ın en yenilerinden Dudu Mutfak. Küçücük bir bahçe içerisinde geleneksel dekorasyonuyla kendinizi babaannenizin evinde kahvaltı yapıyor gibi hissedeceksiniz. Kahvaltısı ve sunumları muhteşem. Ortamı sıcak ve samimi. Öğle ya da akşam yemeği için de tercih edilebilir. Ben kahvaltısını denedim. Özellikle pişilerini ve anne patatesini kaçırmayın. Seyahat yazarı sevgili Tülin Kılıç ve kardeşi işletiyor. İki kişilik kahvaltı: 65 TL.

Kaş’ın en lezzetli mekânları

Haberin Devamı

Kaş’ın vejetaryeni: Oburus Momus

Vegan ve vejetaryen mutfağı ağırlıklı bir menüye sahip Oburus Momus. Tapas şeklinde hazırladıkları ekmek üstü tabağı, parmesanlı patlıcanı, erişteleri, en sevdiğim yemeklerden biri olan falafeli denenmeli. Samimi ve sıcak bir ortamı var, fiyatları diğer restoranlara göre daha uygun. Atıştırmalıklar 19-24 TL ana yemekler de 25-31 TL arasında değişiyor.

Kaş’ın en lezzetli mekânları
Kaş’ın en lezzetli mekânları

Deniz Ürünleri Restoranları

Nereid Meyhanesi Kaş’ın Egelisi. Yine muhteşem bir manzara eşliğinde lezzetli deniz ürünlerini yiyebileceğiniz bir mekân.  Sadece mezelerle doyabilirsiniz. Özellikle levrek simiti, portakallı ahtapotu, lavinyası, yeşil erikli cacığı tercih edilmeli. Dolphin Restoran mezeleri ve balığı konusunda iddialı. Ahtapot ızgara ve etli pazı dolma gibi mezeleri çok lezzetli ancak mezelere çok yüklenmeden taze balıklarından yemenizi öneririm.

Kaş’ın en lezzetli mekânları

Haberin Devamı

Kaş’ta gün batımı

Ülkemizin en güzel manzaralarından birine sahip olan Kaş’ta gün batımını izlemek ayrı bir keyif. Her gün günü batırabileceğiniz farklı bir mekân seçebilirsiniz. Romantik bir gün batımı için Asmaaltı tercih edilebilir. Denizin üzerine kurulmuş ahşap bir iskelede yer alan Asmaaltı gün batımında muhteşem bir manzara sunuyor. Nefis kokteylleri ve akşamüstü sıcak kek saatiyle günü batırmak için en güzel adreslerden biri de şüphesiz Derya Beach.  Gün batımının meşhur mekânlarından bir diğeri Deja Vu. Güzel müzikleri, lezzetli kokteylleri ve atmosferi ile gün batımı için gidilmesi gereken yerlerin başında geliyor.

Kaş’ın en lezzetli mekânları
Kaş’ın en lezzetli mekânları

Kaş’ta Eğlence

Kaş’ın en sevdiğim yanlarından biri akşam eğlenmek için tek bir mekâna tıkılıp kalmamak. Tüm merkezini 15 dk.da yürüyebileceğiniz Kaş’ta tüm gece boyunca bir mekandan diğerine zıplayıp hepsinin eğlencesini yakalayabilirsiniz. Eğlence için akla gelen ilk mekânlardan biri, bir Kaş klasiği olan Red Point. Barlar sokağına girer girmez karşınıza çıkıyor. Sunduğu güzel müziklerle dans edebileceğiniz eğlenceli ve güvenli bir mekân. Passionfruit mojitosu denenmeli. Hemen yanı başındaki No 11 çaldığı nostaljik Türkçe şarkılarla ayrı bir eğlence sunuyor. Yaz boyu düzenlediği konserleri ile Echo Bar da keyifli bir akşam geçirmek için tercih edilebilecek yerlerden biri.

Haberin Devamı

 Kaş’ın en lezzetli mekânları

 

 

Yazarın Tüm Yazıları