Noel pazarlarıyla büyüleyici Paris!

Kasımın ortasından itibaren, ahşap dağ evleri ve ışıklandırmalı sokaklarıyla ‘Santa Claus’ topraklarına büyüleyici bir yolculuk yapmaya ne dersiniz? Paris'teki Noel pazarları her ‘arrondissement’a yani bölgeye özel farklı deneyimler yaşatmak üzere sizi bekliyor. Havalar soğuk ama yürüyüş için harika bir parkur oluşturacağım sizlere. Işıl ışıl ve rengârenk… Tarçın ve köknar kokan sokaklarda dans etmeye hazır mısınız? İşte bölge bölge Paris’te Noel heyecanı…

Haberin Devamı

BİRİNCİ BÖLGE

Tuileries Bahçesi'ndeki (Champs-Elysées'de ) Noel pazarı...

Champs-Élysées Noel pazarı bu yıl Jardin des Tuileries'de, 24 Kasım-6 Ocak tarihleri arasında Marcel Campion’dan Paris Belediye Binası’na kadar olan bölgede ısıtmalı alanda başkentin kalbinde, büyük bir Noel pazarı sunmak için ideal bir yer buldu. Burası gezmek ve yılbaşı alışverişi yapmak için mükemmel…

Noel pazarlarıyla büyüleyici Paris

İKİNCİ BÖLGE

Paris'te Norveç Noel pazarı

1 Aralık Cumartesi ve 2 Aralık Pazar’a denk gelen hafta sonunuzu Paris'in kalbinde, bu yıl Fil Paname'de gerçekleşecek, tipik ve otantik, Norveç Noel pazarını keşfetmeye ayırın...

Noel pazarlarıyla büyüleyici Paris


Haberin Devamı

Salon Idées Japon
Paris'te yüzde 100 Japon Noel pazarı

Espace Cinko'da, Pyramides'e birkaç adım mesafede bir Noel pazarı, bizi yükselen güneş ülkesine taşıyor. 28 Kasım ve 1 Aralık’ta Salon Idées Japon, 40'ın üzerinde Fransa’da ikâmet eden Japon sanatçıların, yaratıcılığını ve özgün hediyelerini en iyi şekilde sunmak üzere bir araya getiriyor.

ÜÇÜNCÜ BÖLGE

Afro-Karayip Noel pazarı
Paris'te üçüncü bölgede yer alan Rue des Minimes’de 16 katılımcının yer alacağı Afro-Caribbean (Karayip Afrikalı) Noel pazarı 14-15-16 Aralık’ta gerçekleşecek.

Noel pazarlarıyla büyüleyici Paris

DÖRDÜNCÜ BÖLGE

Belediye Binası'nın ön avlusunda gerçekleşecek olan Noel pazarı 14 Aralık’ta ücretsiz eğlence sunacak ve City Hall merdivenlerinde bir Noel köyü açacak… Parisli tüccarlar ve şirketler Paris’in üretimin çeşitliliği ve zenginliğini vurgulamak için burada olacaklar. Etkinlik 6 Ocak’a kadar sürecek.

Noel pazarlarıyla büyüleyici Paris
Noel pazarlarıyla büyüleyici Paris

BEŞİNCİ BÖLGE 

Notre-Dame de Paris Noel pazarı
Notre-Dame Noel pazarı 14-23 Aralık tarihleri arasında Fransız gastronomi ustaları ve Fransa'da yapılan ürünlerle Montebello rıhtımında sizi bekleyecek.

Haberin Devamı

ALTINCI BÖLGE

Saint-Germain-des-Prés'deki Noel pazarı

1-31 Aralık tarihleri arasında Boulevard Saint-Germain-des-Prés'de güzel bir yürüyüş parkuruyla büyüleyici ortamıyla tipik bir Noel pazarı özelliğini taşıyacak.

Noel pazarlarıyla büyüleyici Paris


YEDİNCİ BÖLGE

Champs de Mars ve Eyfel Kulesi Noel Köyü, ahşap Noel süslemeli kulübeler, buz pateni pistiyle ışıl ışıl olacak. Grande dame de fer’de dağ evlerinin teraslarında da tatlı bir mola verebilirsiniz.

10'UNCU BÖLGE

Gare de l'Est Alsas Noel pazarı sadece iki hafta sürecek 5-21 Aralık… Alsas’lı üretici ve esnaflardan oluşacak bu pazar ünlü Alsas mutfağını ve ürünlerini sunmak için Paris’te olacak.

Ayrıca 11 ve 12’nci bölgelerdeki Noel pazarlarında tamamen sosyal sorumluluk projelerine yer verilecek. 11’inci bölgede (19-22 Aralık) satışların kârı tamamen AIDS ile mücadele edenler, 12’nci bölgedekiler de (22 Aralık) kalp rahatsızlığı olan çocuklara bağışlanacak.

Çocuklu aileler burası tam size göre!

Eğer çocuklarınızla Noel pazarlarına katılmak isterseniz 16'ncı bölgede Féeries d'Auteuil, Apprentis d'Auteuil Derneği tarafından 1-9 Aralık tarihleri arasında periler eşliğinde Noel ortamının büyüsüyle ahşap dağ evlerinde, çocuk oyunları ve çocuk şovlarıyla ortam büyükleri dahi büyüleyecek! Aynı zamanda alacağınız hediyeliklerin gelirleri derneğe bağışlanacak.

 

Yazarın Tüm Yazıları