Altın sahiliyle Florida

Florida sahilleri en dinamik haliyle yaşamınıza heyecan katmak için sizleri bekliyor. Fok balıklarının da rağbet ettiği bu güzel sahiller Miami ve Orlando'dan daha az kalabalık çeker. Bu sempatik ve şirin bölgede harika vakit geçirmeniz garanti... Araba kiralayıp sahilde gezinebilir, tekne ve sörf için sahilden uzaklaşıp denizin tadını çıkarabilirsiniz. Bu güzel sahillere seyahat için şimdi tam zamanı... İşte detaylar...

Haberin Devamı

Miami International Airport'a Türk Hava yollarının direkt seferi mevcut ancak ben diğer Amerika bağlantılı yolculuklarınız için Miami Havaalanı yerine daha az trafiği olan Fort Lauderdale Havaalanına yolculuk etmenizi veya buradan çıkış yapmanızı öneririm. Eğer arabayla Orlando'dan aşağıya Miami'ye doğru inecekseniz muhtemelen I-95 yolundan 53,54,58 ya da 62 numaralı çıkış yollarından çıkmalısınız. Arabayla altın sahilleri keşfetmek için eğer aceleniz yoksa Fla A1A yolunu alarak keyifli sahil şeridi yolunda hem sürüş keyfini alıp hem de sahil kasabalarını keşfederek gitmenizi öneririm.

Altın sahiliyle Florida

Gözde plajları sıralayacak olursak: 
Hollywood Plajı: Sheridan Street'ten Georgia Street'e kadar uzanan bisikletlilerin ve kayak yapanların yol boyunca tur attığı plaj yolunda yürüyüş yapabilir geniş ve temiz plajında denize girebilirsinz. Benim gözde yerime gelince, yani Fort Lauderdale  Plajı hem alışveriş hem yemek hem de güzel zaman geçirmek için ideal bir yer. Las Olas ve Sunrise Bulvarı arasında bulunan bu güzel bölgede kumda voleybol oynayanlara rastlayabilirsiniz. Hafta sonları burada park yeri bulmak imkânsız diyebilirim. Kahve molası vermek, ferahlatıcı bir şey içmek isterseniz Casablanca Cafe'ye uğrayabilirsiniz.

O'Hara's'da canlı jaz müziği dinleyebilir kendinizden geçebilirsiniz. Deniz kenarında keyif yapmak isterseniz Hyatt Regency Otel'de hem ızgara et yiyebilir, tepedeki terasında olağanüstü manzarasıyla yorgunluğunuzu atabilirsiniz. Ama benim gibi güzel yerde hakkıyla yemek isterseniz ‘Cafe Arugula’ tam size göre. Yengeçli tartından tadın ve harika ev yapımı çikolatalı keklerini yemeden kalkmayın! 
Samimi bir ortam isterseniz yine Las Olas'ta  American Social Pub adlı mekânda hem basketbol maçı izleyip, hem de yemeğinizi yiyebilirsiniz.  Cheese cake factory, çeşit çeşit cheese cake tatlarını keşfetmek için ideal! Treasure Island'a gelmeden Everglades'te Timsah çiftliğine gidebilir özel düzenlenen tekne turu ile kaplumbağa ve timsahları görebilirsiniz.

Haberin Devamı

Altın sahiliyle Florida

Yazarın Tüm Yazıları