Kışın ve baharda ayrı güzel olan İstanbul’a yakın göller

Hafta sonu doğanın içinde zaman geçirmeye ne dersiniz? Sizin için tam da şu sıralar gidilmesi gereken İstanbul’a yakın gölleri yazdım. İşte detaylar...

Haberin Devamı

Sapanca Gölü

İstanbul’a 1,5 saat uzaklıktaki Sapanca Gölü'ne günübirlik ya da bir gece kalmalı olarak gidip doğayla baş başa bir hafta sonu geçirebilirsiniz. Göl kenarında yürüyüş yapabilir, Kırkpınar’daki restoranlarda manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Sapanca’ya gelmişken 10 km uzaklıktaki Maşukiye’yi de rotanıza eklemek güzel olacaktır. Doğa içinde bir şeyler yemek, trekking, ATV turları bu bölgede yapabileceğiniz aktiviteler arasında. Ayrıca kış sporlarıyla ilgileniyorsanız Kartepe Kayak Merkezi de bu bölgeye sadece 30 km mesafede.

Kışın ve baharda ayrı güzel olan İstanbul’a yakın göller


Gölcük ve Abant Gölü

Abant İstanbul’a 3.5 saat Ankara’ya ise 2.5 saat uzaklıkta her mevsim ayrı güzelliği olan yemyeşil bir bölge. Kışın giderseniz donmuş gölü izleyebilir, baharda giderseniz ağaçların göle yansımış muhteşem manzarasını görebilirsiniz. Abant Gölü’nün çevresinde yemek yiyebileceğiniz ve konaklama yapabileceğiniz birçok tesis bulunuyor. Bu bölgeye bir saat uzaklıkta gideceğiniz diğer bir göl ise Gölcük Milli Parkı’nda... Abant Gölü’ne göre daha küçük de olsa keyifli vakit geçirebileceğiniz görmeye değer bir milli park Gölcük... Etrafında yürüyüş yapıp doğanın tadını çıkarabilir ve bisiklete binebilirsiniz.

Kışın ve baharda ayrı güzel olan İstanbul’a yakın göller
Kışın ve baharda ayrı güzel olan İstanbul’a yakın göller

Yedigöller

Yedigöller Milli Parkı’na kışın karlı yollardan dolayı ulaşım çok zor olsa da Bolu’ya yolunuz düşerse baharda mutlaka uğramanız gereken bir rota. İstanbul’a dört saat uzaklıktaki Yedigöller Milli parkı içerisinde yedi doğa harikası göl bulunuyor. Bu bölgede konaklamak isterseniz tek seçeneğiniz kamp yapmak. Bunun dışında konaklama seçeneği olmadığı için Abant’ta konaklayarak iki bölgeyi de gezmek güzel olacaktır. Doğada yürüyüş yapmayı ve fotoğraf çekmeyi sevenler özellikle sonbahar aylarında dökülen yaprakların yaptığı görsel şöleni kaçırmamalılar.

Haberin Devamı

Ağva

Karadeniz'e kıyısı olan ve Şile ilçesi’ne bağlı Ağva, İstanbul’a 90 km uzaklıkta. Her mevsim gidebileceğiniz Ağva’da göl kenarında konaklama yapabileceğiniz birçok otel bulunuyor. Burada yapabileceğiniz çok sayıda aktivite mevcut. Nehirde deniz bisikletine binebilir, tekne turu yapabilir ve bisiklet kiralayabilirsiniz. Bu aktiviteler ilginizi çekmese bile nehir kenarında bir şeyler tadıp doğanın keyfini çıkararak güzel bir hafta sonu geçirebilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları