Victor Hugo’nun yıkandığı sulardayım...

İsviçre sayısız yürüyüş rotası ve Alp manzaraları ile doğaseverlerin tercih ettiği ülkelerin başında geliyor. İlkbaharda ve yazın dağlarda yapacağınız yürüyüşler, sonbaharda doğanın büründüğü renklere yolculuk, kışın ise Alpler’de kayak dışında İsviçre’ye gitmeniz için bir neden daha var: Alp manzaralı termal sular... Tamina Kanyonu’nun iyileştirici güce sahip, dağlardan gelen termal suyu sayesinde hem yenilenecek hem de dinleneceksiniz.

Haberin Devamı

St. Gallen Vadisi’nde, Pizol Dağı’nın eteklerinde yer alan Bad Ragaz, termal suları ile her yıl birçok ziyaretçi çekiyor. Bölgedeki termal suların keşfi 12. yüzyıl ortalarında iki avcının bölgede sıcak su kaynağı bulmasıyla başlamış. 1535’te ise Bad Pfäfers’ın ilk SPA hekimi olarak kabul edilen ünlü fizikçi Paracelsus, suyun iyileştirici etkilerini keşfetmiş. Hatta bununla ilgili bir kitap bile yazmış. Yıllar boyunca Tamina Kanyonu’nun iyileştirici sularında birçok kişi şifa bulmuş. 1840 yılına gelindiğinde döşenen ahşap borular ile bu şifalı termal suların Tamina Kanyonu’ndan Bad Ragaz’a ulaşması sağlanmış ve 1872’de Avrupa’nın ilk kapalı termal havuzu açılmış. İlerleyen zamanlarda bölgede çok fazla tesisin de açılması ile Bad Ragaz kısa zamanda termal turizmin merkezi haline gelmiş. O zamandan beri de içinde Victor Hugo gibi birçok ünlü ismin de bulunduğu ziyaretçilerini ağırlayıp onlara iyileştirici gücünü sunuyor...

Haberin Devamı

Bad Ragaz’ın termal sularının kalp, akciğerler, dolaşım sistemi ve böbrekler gibi birçok organa sayısız faydası bulunuyor. Termal suyun sıcaklığının vücut ısısı ile aynı olması, vücut ısısını sabit tutması nedeniyle rahatlatıcı bir etkiye de sahip.

Victor Hugo’nun yıkandığı sulardayım...

Bölgede konaklayabileceğiniz ve şifalı termal suyu deneyimleyebileceğiniz çok fazla seçenek var. Bunların en dikkat çekeni Grand Resort Bad Ragaz. Tesisin sunduğu termal kaplıca tam 6.050 metrekarelik bir alanda hizmet veriyor. Kendi bünyesinde kaplıcası olmayan tesisler ise müşterilerine ücretsiz olarak kullanabilecekleri 7.300 metrekarelik Tamina Therme’yi sunuyorlar. Tamina Therme’ye belli bir ücret ödeyerek girmek de mümkün. Tesislerin sunduğu paketleri inceleyerek SPA hizmetlerinden de yararlanabilirsiniz.

Victor Hugo’nun yıkandığı sulardayım...

Heidi’nin evi de burada

Haberin Devamı

Bad Ragaz’da yapabilecekleriniz sadece termal sularda şifa bulmak ile sınırlı değil. Bölgeyi termal turizmin merkezi haline getiren Tamina Kanyonu mutlaka görmeniz gereken yerlerden. Bad Ragaz’dan 15-20 dakika uzaklıkta bulunan kanyon, termal suyun da kaynağı. Bir zamanlar kralların ve prenseslerin banyo yaptığı Bad Pfäfers’de bulunan iki müze ve ilk SPA hekimi Paracelsus’un anıtını da ziyaret edebilirsiniz.

Çocukluk dönemimizin kahramanlarından Heidi’nin evini gezip muhteşem Alp manzaralarını seyredebileceğiniz Heidiland de Bad Ragaz’a birkaç dakika mesafede. 2.220 metre yükseklikteki Pizol Dağı ise maceraseverlere birçok yürüyüş rotası sunuyor. Güzel bir günde yapacağınız yürüyüşler ile İsviçre’nin nefes kesen manzaralarına tanık olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Victor Hugo’nun yıkandığı sulardayım...

Bad Ragaz merkezinde bulunan ve birçok heykelin sergilendiği Giessenpark da keyifli vakit geçirebileceğiniz yerlerin başında geliyor. Zaman zaman burada düzenlenen klasik müzik ve caz konserlerini Alp manzarası eşliğinde dinleyebilirsiniz. Bad Ragaz kısa kaçamaklar için çok uygun bir rota. Zürih Havaalanı’ndan bir saatte ulaşabileceğiniz Bad Ragaz’da keyifli bir hafta sonu geçirip termal sularında yenilenmiş bir şekilde haftaya başlayabilirsiniz.

Victor Hugo’nun yıkandığı sulardayım...

Yazarın Tüm Yazıları