Yalnız gezmek güzeldir!

Seyahatlerin birden fazla kişiyle yapılması gerektiği ile ilgili yanlış bir inanış mevcut. Hatta iki kişi bile zaman zaman az gelebiliyor. Özellikle uzun soluklu ilişkilerde, ‘tatiller’ çiftlerin birbiriyle daha az konuşmasının bahanesi haline geldiğinde yolculuğa 2 veya 3 çift çıkma formülü işletiliyor. Öyle ki; tatilde çok da iyi anlaşılamayacak diğer çiftler dahi, eşi görülmemiş bir toleransın mümessili olabiliyor.

Haberin Devamı

Seyahate yalnız da çıkılır ve bu yolculuk çok da harika geçebilir. Tek seyahat; “Ben orada kalmam, odalar güneş görmüyor” diyen arkadaştan, “Bence bu yoldan gitmeliyiz, çünkü ben yol insanıyım” diyen bacanaktan, “Cam kenarına ben oturayım mı aşkım” diyen sevgiliden arınma şansı verir. Daha özgür, daha sessiz, daha kişisel bir yolculuktur.

Ancak seyahatte tek takılmanın bazı sıkıntıları ve zorlukları tabii ki var. Bu hafta onları teknoloji ile nasıl bertaraf ederiz, ona bakıyoruz. İyi pazarlar!

İstediğin Avrupa Şehirleriyle Baş Başa Kalacağın Tatil Fırsatları

Özlem: En çok özlediğiniz kişiyle (siz) baş başa olsanız da tek olmak (genelde) en az bir kişiyi özlemek anlamına geliyor. WhatsApp ve Facebook Messenger’ın Wi-Fi üzerinden sesli ve görüntülü arama imkânları verdiğini unutmayın. Veri kotasından yemek pişmanlıktır. Ücretsiz Wi-Fi bulmaya çalışın...

Haberin Devamı

Okuma: Okumaya bol bol zaman olacak. Ama sırt çantasına bir sürü kitap yüklemeye gerek yok. Benim yanıtım klasik: Kindle. Cihazınız olmasa bile iOS ve Android ile de uyumlu çalışan bir Kindle app’i mevcut. iBooks da güçlü bir opsiyon. Kitap değil dergi havasındaysanız Turkcell’in Dergilik uygulamasını öneririm. Kitap okumayayım ama dinleyeyim diyenler ise Audible indirebilir.

Yalnız gezmek güzeldir

Flört: Dış görünüş merkezci, sığ kararlar başkenti Tinder yerine size kafa dengi profilleri bulmanıza yarayacak dating uygulamalarını tercih edin. Yüzlerce soru sorarak algoritma çalıştıran OkCupid gibi.



Yol bulma: Yabancı bir diyarda yalnız gezerken kaybolmak normalden daha büyük bir endişeye neden olabilir. Google Maps zaten telefonda yüklü ama bir de Maps.Me gerçeği var. Çevrimdışı da olsanız saat gibi çalışıyor.

Güvenlik: ‘Yalnız seyahat’ özgürleştirici bir deneyim ancak bu esnada tuvalete giderken çantayı yol arkadaşına emanet edememek gibi taze dertler de özgürleşiyor. Alarmlı sırt çantaları bu anlarda iç rahatlatıcı olabilir. 

 

Haberin Devamı

Istakoz olmama: Yaz seyahatlerinde güneşe maruz kalabilir ve hatta kendi özgür iradenizle güneşlenme yoluna gidebilirsiniz. Ancak sırtınızda ulaşamadığınız noktalar mevcut. ‘Yardım istemektense Tinder’a girerim’ de diyorsanız kendi sırtınıza güneş kremi sürmenizi mümkün kılan Remedy Roll A Lotion’ı edinin.

Yazarın Tüm Yazıları