GeriSeyahat Wimbledon’da ‘turnuva’ coşkusu
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Wimbledon’da ‘turnuva’ coşkusu

Wimbledon’da ‘turnuva’ coşkusu

Dünyanın en prestijli turnuvası Wimbledon Tenis Şampiyonası için bu yıl da yüzbinlerce kişi Londra’ya akın etti. Turnuva yarın başlyor. 9 Temmuz’a kadar devam edecek. Karşılaşmalar boyunca Londra binlerce ünlüyü ağırlamak için hazır. Dünyanın en zor alınan biletli Wimbledon Turnuvası’na biletiniz olmayabilir ama karşılaşmaları izlemek ve Wimbledon kortlarında yerinizi almak için hâlâ bir şansınız var...

Dünyadaki tenisseverlere turnuvanın devam ettiği iki hafta boyunca unutulmaz anlar yaşatan Wimbledon Tenis Şampiyonası, bu yıl da bir rekora imza atmaya hazırlanıyor. Her yıl turnuvaya katılanların sayısı giderek artıyor. Geçen yıl ilk hafta içinde yaklaşık 300 bin kişi Wimbledon’da karşılaşmaları takip etti. Bu yıl Wimbledon yetkilileri havaların da etkisiyle sayının artmasını bekliyor.

Tenis şampiyonası ile nüfusu iki kat artan Wimbledon Londra’ya 15 kilometre uzaklıkta. Tenis turnuvasının ismini taşıyan Wimledon semti iki hafta boyunca tam bir bayram alanına dönüyor. Başkent Londra’nın güneybatısında bulunan, İngiliz gelenek ve göreneklerinin yaşatıldığı tam bir tenis cenneti haline gelen Wimbledon, ayrıca otantik İngiliz Pub’ları, dünyaca ünlü restorantları ve başka hiçbiryerde göremeyeceğiniz hediyelik eşyalar satan butik mağazaralarıyla da ünlü. Wimbledon’da turnuva zamanı maçların oynandığı kortlara kadar tüm yollar süsleniyor.

Wimbledon’da ‘turnuva’ coşkusu



Turnuva zamanı birçok kişi buradaki otel ve B&B denen konaklamaların pahalı olması nedeniyle Londra merkezde kalarak buraya her beş dakikada bir kalkan servislerle ulaşmayı tercih ediyor. Londra merkezden alıcak günlük bir metro kartı ile Wimbeldon kortlarına ulaşım çok kolay. Karşılaşmaların yapıldığı yer ile istasyon arası sadece 10 dakika yürüme mesafesinde ya da metro çıkışında hazır bulunanan taksileri de tercih edebilirsiniz.

Karaborsa bilet 50 bin TL

Wimbledon’da biletler 1924’ten bu yana kura sistemiyle satıyor. Dünyadaki tenis severlerin iki hafta boyunca kalbinin attığı turnuva biletlerini dağıtabilmek için kura sistemi uyguluyor.  Kuraya katılmak isteyenler maçlar bitince bir sonraki yıl için hemen başvuru yapabiliyor. Kura başvuruları sadece postayla oluyor. 15 Aralık’a kadar Wimbledon’a yazılı olarak form isteğinde bulunuluyor ve Wimbledon gönderdiği başvuru formunu doldurmanızı istiyor.

Wimbledon’da ‘turnuva’ coşkusu



Her yıl 31 Aralık tarihinde başvurular sona eriyor. Eğer kurada adınız çıkarsa mayıstan itibaren duyuruları yapılıyor ve internet üzerinde online ödeme yaparak biletlerinizi alabiliyorsunuz. Ayrıca internet üzerinden Ticketmaster ve Wimbledon’ın onay verdiği birkaç acenta da bilet satışı yapabiliyor. Biletlerini önceden alanlar ya da kura ile bilet sahibi olanlar merkez kort için en fazla 200 sterlin (1000 TL) öderken aynı biletler karaborsada son hafta 10 bin (50 bin TL) sterline kadar çıkabiliyor.

Çadırlar dolup taşıyor

Wimbledon’da ayrıca geleneksel olarak devam eden belli sayıda günlük bilet satışı da yapılıyor. Bir gün önceden çadırlar kurularak beklenen ve sadece gişeden peşin para ile alınan biletlere de sahip olabilirsiniz. Merkez Kort bileti bile satınalabileceğiniz bu günlük kuyruklar turnuvaya ayrı bir hava ve enerji katıyor. All England Lawn Tennis Club’ın hemen altındaki golf kulübünün otopark olarak kullandığı yere bir gece önceden çadır sabahlara kadar süren sohbet ve eğlencenin de bir parçası oluyor. Bir gün sonraysa biletlerine kavuşarak merkez kortta yerlerini alıyor.

Wimbledon’da ‘turnuva’ coşkusu


Bilet almayanlar üzülmesin

Eğer Londra’ya Wimbledon’a kadar geldiniz ve kortlara girme şansınız elde edemediyseniz bu çoskuya kayılmak için hâlâ bir şansınız var. Eğer bilet alamadıysanız üzülmeyin. Çevredeki restorantlar ya da gerçek İngilliz pubları olan mekânlara girerek karşılaşmaları aynı çosku ile seyretmeniz mümkün. Restorant ve kafelere maçları canlı yayınlayan ekranlar konuyor.
Hatta bu iki hafta içinde yoldan geçen birçok ünlü ile karşılaşma şansınız da var. Ayrıca maç bittikten sonra dinlenmek ve yürümek için çıkan sporcularla da karşılaşabilirsiniz. Bu sebeple fotoğraf makinanızı yanınızda bulundurmayı unutmayın.

Şampiyonayı şampanyayla izleyin

Karşılaşmalar boyunca maçları takip etmek için gelenler dünyanın hiçbir yerinde görülmeyen inanılmaz bir enerji yaratıyor Wimbledon’da. Dünya sosyetesini ağırlayan Wimbledon sokakları tam bir podyuma dönüşüyor. Milyonlarca sterlinlik bütçeyle hazırlanan organizasyona katılan kadın ve erkekler adeta şıklıkta yarışıyor. Wimbledon Village olarak bilinen kortların bulunduğu alanda şampanyalı ve çilekli kutlamalara katılan kalabalıkların çoşkulu kutlamaları sabahlara kadar sürüyor.

Wimbledon’da ‘turnuva’ coşkusu


Gurmeler keşfe çıkıyor

Wimbledon, ziyaretçilerini dünya yemeklerinin yer aldığı zengin bir mutfakla karşılıyor. Gürmeler yeni lezzetleri tatmak için artık Wimbledon’ın da yolunu tutar oldu. Otellere reyting veren Tripadvisor sitesini en iyi restorantları seçmek için ziyaret etmenizi tavsiye ederim. Hemen hemen hepsinde bulunduğum için yemekler muhteşem ve bir tercih yapmakta hep zorlanıyorum. Benim favorim geleneksel yemekler sunan ana cadde üzerinde bulunan The Butcher and Grill, bölgenin en lezzetli bifteğini hazırlıyor. Ancak hangi restorant olursa olsun mutlaka birkaç gün önceden rezervasyon yapmanızı öneririm. Turnuva dolayısıyla yer bulmak oldukça güç.

False