GeriSeyahat Uludağ'a teleferikle rengarenk sonbahar yolculuğu
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Uludağ'a teleferikle rengarenk sonbahar yolculuğu

Uludağ'a teleferikle rengarenk sonbahar yolculuğu

Uludağ ile Bursa arasında yarım asırdır alternatif ulaşım sağlayan teleferik, sonbaharda yolcularına 'renkli' bir seyir imkanı sunuyor.

Dünyanın tek halatlı en uzun hatlarından birine sahip olan ve Bursa'dan Uludağ'a alternatif ulaşım sağlayan teleferikle yolculuk, sonbaharda yolcularına renk cümbüşü sunuyor. Türkiye'nin kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da, beyaz örtüye alışkın olan ziyaretçiler, bugünlerde teleferikle sarı ve yeşilin tonları arasında yolculuk edebiliyor.

Uludağa teleferikle rengarenk sonbahar yolculuğu


Yolcularını Teferrüç Mahallesi'ndeki ana istasyondan Uludağ'ın sırtlarındaki 1231 metre Kadıyayla, 1635 metre rakımlı Sarıalan ve 1810 metre rakımlı Kurbağakaya mevkilerine (oteller bölgesi) ulaştıran teleferik, güzergah boyunca yerli ve yabancı ziyaretçilerine bugünlerde seyir zevki yüksek yolculuğa çağırıyor.

Yaz sezonunu, büyük çoğunluğunu Arap turistlerin oluşturduğu tatilcilerin yoğun ilgisiyle kapatan teleferik, sonbahar tutkunlarını kayın, kestane, gürgen, meşe ve karaağaç gibi ağaçların sararan yaprakları ile çam ve köknar gibi iğne yapraklı türlerin yeşil tonları arasındaki renk cümbüşü içinde geziye çıkarıyor. Ziyaretçiler, yolculuğun ardından piknik yapmak için de Sarıalan İstasyonu'nda inerek doğanın tadını çıkarabiliyor.

Uludağa teleferikle rengarenk sonbahar yolculuğu


22 Dakikalık renkli yolculuk 

Bursa Teleferik AŞ Acente Sorumlusu Candemir Filizkıran, yaptığı açıklamada, her 20 saniyede sekiz kişiyi Uludağ'a taşıdıklarını belirtti. Sekiz kişilik cam kabinlerde 360 derece görüş imkanı sağlanarak seyir zevki arttırılıyor. Teferrüç Mahallesi'ndeki ana istasyondan başlayan yolculuk yaklaşık 22 dakika sürüyor.


Uludağ'ın sonbahar güzelliği bir başka

Yaprakların ekim ayı itibarıyla sararmaya başladığını, teleferik güzergahı boyunca sarı ile yeşil arasında her tonu bulmanın mümkün olduğunu söyleyen Filizkıran, "Uludağ'ın sonbahar güzelliği de bir başka. Güzel görüntüleri kaçırmak istemeyen yerli ve yabancı turistleri teleferik ile yolculuğa davet ediyoruz" dedi.

Uludağa teleferikle rengarenk sonbahar yolculuğu

False