GeriSeyahat Ucuza seyahat etmenin 10 püf noktası
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Ucuza seyahat etmenin 10 püf noktası

Ucuza seyahat etmenin 10 püf noktası

Özellikle gençler arasında yurtdışına gitmek ve gezmek fikri çok tutulur ancak nedense inanılmaz maliyetli ve ancak zenginlerin yapabileceği bir eylem olarak görülür. Oysa bu durum çok yanlış… Günlük hayatta harcadığınızdan daha az masrafla gezebilirsiniz. Bunun için yola çıkmadan önce lükse dair her şeyi kafanızdan çıkartıp küçük bir sırt çantasıyla yola koyulmalısınız. İşte “Nasıl ucuza gezerim?” diye merak edenler için 10 öneri.

1- Seyahatlerinizde esnek olun

Herkesin seyahatlerini planladığı yaz dönemi, bayram dönemi ya da hafta sonu gibi zamanlarda seyahat etmek yerine farklı tarihlerde plan yapmanızda fayda var. Çünkü hafta sonları ya da yüksek sezonda olan yoğun talep yüzünden hem ulaşım hem konaklama fiyatları oldukça artıyor. Hafta içleri ya da düşük sezonda ise ulaşım ve konaklama fiyatları giderek düştüğü için, bu tarihler ucuza tatil etmek isteyenler için çok büyük bir avantaj.

Ucuza seyahat etmenin 10 püf noktası


2- Kampanyaları takip edin

Seyahatlerde bütçeyi sarsan kısım ulaşım ve konaklama masrafları oluyor. Ancak firmaların gerçekleştirdiği kampanyalar sayesinde fiyatlar bazen çok ucuzluyor. Hal böyle olunca kampanyaları takip etmek kaçınılmaz bir seçenek... Siz de kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız uçak bileti firmalarının ya da konaklama sitelerinin abone listelerine üye olmayı sakın unutmayın!

Ucuza seyahat etmenin 10 püf noktası

3- Hostelde kalın

Ülkemizde çok yaygın olmasa da dünyada yaygın bir konaklama türü hostel. Türkiye’deki öğrenci yurtlarına benzeyen bu konaklama tipi, bir oda değil de kalacak bir yatak arayanlar için oldukça iyi bir alternatif. Bulunduğu ülkeye göre 5-30 Euro gibi oldukça uygun fiyatlara kalabileceğiniz hostellerde yemek yapabileceğiniz mutfaklar da bulunuyor.



4- Ücretsiz etkinliklere katılın

Dünyanın her yerinde çeşitli zamanlarda kutlamalar, festivaller, etkinlikler düzenleniyor. Bu yüzden bir yere gitmeden önce sizin de bu etkinlikleri bir araştırmanızda yarar var. Çünkü böyle zamanlarda birtakım etkinliklere ücretsiz katılabiliyor, müzelere hiç para vermeden girebiliyorsunuz.

Ucuza seyahat etmenin 10 püf noktası

5- Marketleri sevin

Bir yere hiç araştırma yapmadan giden insanlar genelde temel ihtiyaçlarını karşılamak için ilk gördükleri kioks, büfe, restoran gibi yerlerden alışveriş yapmaya kalkıyor. Oysa bu tamamen yanlış. Çünkü bu yerlerdeki fiyatlar hangi ülkeye gitmiş olursanız olun hep daha pahalı oluyor. Gittiğiniz yerde yemeğe ve diğer temel ihtiyaçlarınızı karşılamak istiyorsanız en doğru adres yerel marketler. Yerel marketlerde hem yemeğinizi ucuza getirebileceğiniz pek çok alternatif bulunuyor hem de kiosk ve büfelerdeki fiyatlara göre oldukça ucuza ihtiyaçlarınızı karşılayabiliyorsunuz.

6- Gereksiz harcama yapmayın

Kampanyalardan yararlanıp uçak biletinizi ucuza aldınız, hostelde kaldınız, ücretsiz etkinliklere katıldınız ama en pahalı restoranda yemek yediniz ya da hediyelik almak için çok fazla para harcadıysanız malesef ucuza gezmiş sayılmıyorsunuz. Çünkü bir yemeği tatmak için en pahalı restorana gitmenize hiç gerek yok aynı yemeği yemek için gidebileceğiniz bir sürü restoran var. İşte bunu durumu engellemek için günlük harcama miktarınızı mutlaka belirlemeniz gerekiyor. Bu sayede hem günlük bütçenizle kendinizi kısıtlayabilir hem de sadece bütçenize uygun olan şeylere harcama yapabilirsiniz.

Ucuza seyahat etmenin 10 püf noktası


8- Mutlaka pazarlık yapın?

Seyahatleriniz sırasında kalacağınız hostele, bineceğiniz otobüse, yapacağımız alışverişe kadar her yerde mutlaka pazarlık yapın.

9- Alternatif yolları deneyin


Ulaşım için aklımıza ilk uçak gelir, tabii hızlı ve rahat yolculuk yapmayı kim istemez ki… Ama farklı ulaşım araçlarını da unutmamak gerek, tren, otobüs, deniz ulaşımı da aceleniz yoksa oldukça ekonomik oluyor ayrıca macerayı sevenler için de otostop kesinlikle iyi bir alternatif…




10- Ücretsiz turlar

Ücretsiz yürüyüş turları son zamanlarda oldukça popülerleşti ve artık neredeyse büyük şehirlerin çoğunda bulmak çok kolay. Hem sosyalleşmek için hem de rehber eşliğinde şehri keşfetmek için harika bir seçenek…

False