Uçakta akıllı telefon da yeter!

Artık hepimiz bu gerçeği biliyoruz. ABD ve İngiltere’ye içinde Türkiye’nin de olduğu noktalardan doğrudan sefer yapacak uçaklarda yolcular uçağa cep telefonundan büyük elektronik cihaz sokamayacak. Bu, bilgisayar, tablet ya da Kindle gibi aletlerin evde kalması ya da bagaja gitmesi anlamına geliyor. Ancak daha az karamsar olmak için bir neden var: Akıllı telefonlar.

Haberin Devamı

Cebimizdeki cihazlar birçok alanda PC ile rekabet edecek hale geldi:

• Devasa ekranları var. Bir tableti aratmayacak büyüklükteki akıllı telefonlar neredeyse her marka tarafından üretiliyor. Film veya dizi izlerken de Office dokümanında çalışırken de göz kısmadan kullanmak, klavyede sürekli yanlış harfe basıp cinnet getirmemek mümkün.

• Deposu büyük. iPhone’lar’da 256 GB seçeneği, nerdeyse her Android telefonda SD kart ile hafızayı güçlendirme seçeneği mevcut.

• Oyun için ideal. Evet, büyük ihtimal Candy Crash ya da Kelimelik oynayacaksınız ama uygulama dükkanları konsol gamerlarını bile heyecanladıracak oyunlarla dolu.

Uçakta akıllı telefon da yeter

Haberin Devamı

• Pahalı. Cebinizdeki akıllı telefonların bagaja verdiğiniz PC’den daha pahalı olma ihtimali çok yüksek. Daha çok para verdiğiniz cihazın gökyüzündeyken yanınızda olduğunu düşünerek bulutların üstüne çıkabilirsiniz.

• Daha hızlı: Özellikle amiral gemisi telefonların işlemcileri ortalama dizüstü makinelerden daha iyi. iPhone 7 serisinin Macbook Air’lerden daha hızlı olduğunu söylesem sanırım yeterli. Tabii ki PC ile iş yapmaya alışan, uzun yolculukları çalışma fırsatı olarak kullanmak isteyen yolcular için bu yasak fazlasıyla moral bozucu. Ancak onlara da ipuçlarım var:

 

• Laptoptaki tüm çalışmaları akıllı telefonla gerçek zamanlı senkorize eden bulut çözümlerini mutlaka kullanın. Belki bu yasak USB belleklerle veri taşımayı bırakmanızı sağlar.

• Gerçek bir klavye ve fare vazgeçilmezinizse bluetooth ve masaüstü istasyonu çözümleri mevcut. Zagg ve Logitech benim favorilerim.

Uçakta akıllı telefon da yeter

• Eğer birden fazla dizüstü bilgisayarınız varsa kaybına daha az üzüleceğiniz ile seyahate çıkın. Bu yeni dönemde bagaj hırsızlığının patlamasını bekleyebiliriz.

Haberin Devamı

• Aynı nedenden ötürü genelde çocukların kaybolmaması için kullanılan GPS takip cihazlarından edinip bavulun içine atabilirsiniz. Bilgisayarın/tabletin içindeki ‘Beni bul’ uygulamasını aktif hale getirdiğinizden de emin olun.

• Bavullar pinpon topu gibi sağa sola savrulacağından, yerleştirirken elektronik cihazları çok iyi sardığınızdan emin olun. Bavulunuzun kabuğu sert, fermuarı kilitli olmalı.

 

• Yasağı bir fırsat olarak da görebilirsiniz. Kindle yasağında gerçek bir kitap okuyabilir, yanınızdaki insanla konuşabilir, camın diğer tarafındaki bulutlara bakabilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları