GeriSeyahat Türklerin yaşayabileceği en iyi 5 ülke
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Türklerin yaşayabileceği en iyi 5 ülke

Türklerin yaşayabileceği en iyi 5 ülke

Türkiye'de yaşayan biri, başka hangi ülkede rahatça yaşayabilir? İnternette bu konuyla alakalı bir sürü forum sitesi var. Hürriyet Seyahat gezginlerinden Hakkı Arıkan, gerçekleştirdiği dünya seyahati sonucunda gözlemlerine dayanarak bu soruya bir cevap getirdi. Avrupa, Asya, Afrika ve Amerika kıtalarına ayak basarak Türklere uygun ülkelerin listesini çıkardı.

Dünya seyahatimde 365 gün içinde 25 ülke ve 72 şehri gezdim. Seyahat öncesi gerçekleştirmiş olduğum münferit gezilerle görmüş olduğum ülke sayısı 46'yı buldu. Tabii bu ülkelerin içerisinde Japonya, Peru, İtalya, Tayland gibi bin bir farklı güzellik ve deneyim barındıran çok keyifli ülkeler de var. Ancak turistik özellikler değil de aşağıda saydığım kendi kriterlerim çerçevesinde beş ülke seçtim.

Türklerin yaşayabileceği en iyi 5 ülke


KRİTERLER

İklim: Seçtiğim ülkeler Türklerin alışkın olduğu ılıman Akdeniz iklimine yakın, deniz kıyısı olan ülkeler oldu.

Ülke insanının karakteristik özellikleri: Türkler olarak sıcak kanlıyız. İletişimi seviyoruz. Bir Yunanlı, Lübnanlı ya da İtalyanla hemen kaynaşabiliriz. Bu nedenle içinde bulunacağımız toplumun da bu özelliklere sahip olması bizi rahat ettirir ve ülkeye adaptasyonumuz kolaylaşır.

Türklere karşı yaklaşım: İş hayatınızdaki başarılarınız, saç ve göz renginiz, bildiğiniz yabancı dil sayısı ne olursa olsun eğer Türkiye pasaportu taşıyorsanız dünyanın bazı ülkelerinde önyargıyla karşılaşabilir, ikinci sınıf insan muamelesi görebilirsiniz. Bu önyargılara sahip olmayan ülkelerde huzurlu bir yaşam sürmek çok daha kolay.

Türklerin yaşayabileceği en iyi 5 ülke


Güvenlik:
Hepimiz kendimizin ve ailemizin güvenli bir ortamda yaşamasını arzu ederiz. Savaş, hırsızlık, silahlı saldırı gibi olumsuz koşullardan uzak, huzurlu bir yaşam her insanın temel hakkıdır.

Ekonomik istikrar: İnsanın karnının doymadığı bir yerde keyifli bir yaşam sürdürmesi mümkün değil. Ancak küresel olarak ekonomik sıkıntıların yaşandığı günümüzde bu kriterde biraz esnek olmakta fayda var. Zaten ekonomik zorluklarla mücadeleye alışmış Türk insanı ekmeğini taştan çıkarmayı bilecektir. Ancak yine de ekonomisi çok kötü olan bir ülke seçip maceraya atılmaya da gerek yok.

EN İYİ 5

Şili
Depremleri ve volkanlarıyla meşhur Güney Amerika ülkesi çoğumuza sürpriz gelebilir. Ancak sahip olduğu doğal zenginlikleri, atılımcı ekonomik politikaları, Güney Amerika'nın diğer ülkelerine oranla düşük suç düzeyiyle bir Türk için oldukça uygun bir ülke. Ayrıca 1973-1990 yılları arasında hüküm sürmüş olan Augusto Pinochet diktatörlüğünün olumsuz etkilerinden iyi dersler çıkarmış olan halk; barışa, insan haklarına ve demokrasiye çok bağlı.

Türklerin yaşayabileceği en iyi 5 ülke


Uruguay
Oldukça küçük bu Güney Amerika ülkesi kısıtlı doğal kaynaklarına rağmen elindekileri değerlendirmeyi iyi bilmiş. İstikrarlı bir ekonomisi var. Güney Amerika'nın diğer ülkelerine oranla düşük suç düzeyine, iyiliksever sıcak insanlara sahip. İnsan hakları ve kişisel özgürlükler konusunda Güney Amerika'nın en ilerici ülkesi.

Türklerin yaşayabileceği en iyi 5 ülke


İspanya
Ekonomik zorluklar içinde boğuşan Avrupa'nın en sıkıntılı ülkelerinden biri olsa da kendinizi dışlanmış hissetmeyeceğiniz, yemek kültürünü seveceğiniz, sıcak kanlı halkıyla kolay iletişim kurabileceğiniz keyifli bir Akdeniz ülkesi.

Türklerin yaşayabileceği en iyi 5 ülke


Singapur
Asya'nın parlayan yıldızlarından Singapur güçlü ekonomisi, yatırımcılara sağladığı kolaylıklarla hangi ülkeden olursa olsun değer yaratmak isteyen insanlara kucak açıyor. Üstelik birçok Güneydoğu Asya ülkesinde karşılaşabileceğiniz altyapı, hijyen, güvenlik, dil sorunlarından burada eser yok. Çünkü devlet çok sıkı önlemler almış ve ülkenin resmi dili İngilizce.

Türklerin yaşayabileceği en iyi 5 ülke


Avustralya
Dünya'daki tüm olumsuz olaylardan uzakta, uçsuz bucaksız topraklara sahip, refah düzeyi yüksek, bir İngiltere kolonisi olarak kurulmuş olmasına rağmen emperyalist kültürden kendini sıyırmış, sıcak kanlı ve kibar insanlara sahip, köpekbalıklarıyla birlikte yaşama kurallarına uyarsanız eşsiz kumsallarla denizin tadını yıl boyu çıkarabileceğiniz güzel bir ülke.

Türklerin yaşayabileceği en iyi 5 ülke


BONUS

Brezilya: Eğer güvenlik ve ekonomik istikrar kriterlerini hesaba katmazsanız bir Türk için Brezilya cennet gibi olabilir. Nemlide olsa sıcak iklimi, Dünya tatlısı iyi insanları, yağmur ormanlarından eşsiz kumsallara varan harika coğrafyası, iletişime açık töleranslı kültürü, Türklerin damak tadına uygun et-karbonhidrat ağırlıklı leziz yemekleriyle Brezilya unutamadığım bir ülke oldu. Hele meşhur Rio de Janeiro hâlâ zaman zaman rüyalarıma girmekte. Brezilya'yı görmeden ölmemeli...

Türklerin yaşayabileceği en iyi 5 ülke

False