GeriSeyahat Türkiye'nin Maldivleri: Salda Gölü
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Türkiye'nin Maldivleri: Salda Gölü

Türkiye'nin Maldivleri: Salda Gölü

Burdur, Yeşilova’da bulunan Salda Gölü 185 metreye varan derinliği ile Türkiye’nin en derin gölü... Ayrıca dünyada en derin üçüncü göl konumunda... Tek özelliği bu değil üstelik. Dünyadaki Mars özelliği gösteren iki yerden biri. Büyüleyici bir görünümü olan göl turkuaz rengi ile Türkiye’nin Maldivleri olarak anılıyor. İşte size Türkiye’nin Maldivleri olarak bilinen Salda Gölü hakkında tüm detaylar…

Salda gölü özellikle arabayla Denizli ve Antalya üzerinden kolaylıkla ulaşılabilecek bir lokasyonda. Bu güzellik dağların arasında saklanmış. Yol üzeri bir konumda değil. Belki hala bu kadar bakir olmasının nedeni de bu. Gölün çevresinde henüz turistik olmayan minik köyler var.  Göl manzaralı bir otel de mevcut. Ancak göl çevresindeki kamp alanlarında konaklamak çok daha cazip bir seçenek.

Türkiyenin Maldivleri: Salda Gölü

Mavinin her tonunu görebileceğiniz bu gölün sahili dingin bir güzellik sunmakta. Suların çekilmesiyle yaz aylarında ortaya çıkan yedi beyaz ada da göle ayrı bir güzellik katıyor. Göl çevresi şimdiye kadar daha çok piknik amaçlı kullanılmış. Küçük işletmeler var göl manzarasına karşı yemek yiyip çay içebilirsiniz. Ayrıca gölün çevresinde bisiklet turları düzenleniyor, kuş gözleniyor, dalış imkanı sunuyor.

Â

Türkiyenin Maldivleri: Salda Gölü

Suyu biraz soğuk ama güzel bir havada hazırlıklı giderseniz yüzebilirsiniz.  Tabi ani derinleşme ihtimalinin yüksek olması nedeniyle önerilmeyen yerlerde yüzmemeniz çok önemli. Yüzme bilmeyenler ise girmemeli. Göl çevresinde halk plajları mevcut. Bunun yanı sıra Yeşilova Belediyesinin ve Orman Kampının kamp alanları da var.  Özellikle gün batımında giderseniz bisiklet kiralayarak ya da arabanızda tüm gölün etrafında dolaşmanızı öneririm. İşletmelerin olduğu kıyıların karşısında çok daha bakir alanlar var.

Tektonik bir krater gölü olduğundan Salda’nın suyu soda, magnezyum açısından oldukça zengin. Zaten o eşsiz beyaz kumsalının sırrı da yine magnezyum. Gölün toprak yapısının sahip olduğu mineraller sayesinde suyunun cilt hastalıklarına karşı etkili olduğu söyleniyor. Burda çamur banyosu şimdiden gözde aktivitelerden. Önümüzdeki zaman içerisinde de sağlık turizmini buraya çekeceği düşünülüyor. Etrafındaki müsait alanla, tüm Türkiye’den kampçıların, karavancıların, bisikletçilerin, motorcuların popüler uğrak noktalarından biri olan Salda’yı önümüzdeki günlerde çok sık duyacakmışız gibi duruyor. Şimdiden gidip bu bakir halini keşfetmenizi öneririm.


19 yıl önce keşfedilmiş doğal cennet: Erfelek Şelaleleri


False