GeriSeyahat Timsah Adası turizme kazandırılacak
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Timsah Adası turizme kazandırılacak

Timsah Adası turizme kazandırılacak

Ordu'nun 'sakin şehir' (cittaslow) unvanına sahip Perşembe ilçesindeki Timsah Adası, yerli ve yabancı turistler için tatil alanına dönüştürülecek. İşte detaylar...

Doğanın eşsiz güzelliğini yansıtan Perşembe'de bulunan yarımada, timsah görünümüyle dikkatleri çekiyor. Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Envanteri'nde adanın karayla birleştiği alandaki kumsal halk plajı olarak kullanılıyor. Daha çok yöre insanınca bilinen yarımadanın, mesire alanı ve çevre düzenlemesi ile tatilcilerin uğrak yeri olması bekleniyor. Timsah Adası için yapılacak tanıtım faaliyetleriyle de tatilcilere alternatif alan sunulacak.


Timsah Adası turizme kazandırılacak


Perşembe Belediye Başkanı Kemal Bahtiyar, ilçenin tarihi ve turistik alanlarıyla görsel bir şölen sunduğunu söyledi. İlçedeki güzelliklerin tanıtımı için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirten Bahtiyar, "Perşembe, havaların ısınmasıyla yüksek kısımdaki yeşil ile mavinin birleştiği alan oluyor. Gelen arkadaşlarımızı sahil boyunca motorla gezdirdikten sonra Perşembe'nin güzelliği ortaya çıkıyor. Çünkü koylarımızın nasıl olduğu yoldan gözükmüyor ama denizden gidildiğinde daha iyi görünüyor." dedi.

Bahtiyar, Perşembe'nin, 2012 yılında "sakin şehir" unvanını aldığını anımsatarak, böylece ilçenin kültür ve doğal güzellikleriyle tescillendiğini dile getirdi.


Tatilciler açısından ilçede gezilebilecek çok sayıda yer olduğunu anlatan Bahtiyar, şöyle dedi: "Perşembe'de gezilecek çok güzel yerler mevcut. Yason Burnu, Çaka ve Beyaz Kum plajları, Kordon Tepesi ile değirmenlerimiz, şelalelerimiz var. Yerli ve yabancı misafirlerimize gezilecek yerleri gösterdiğimizde, Perşembe'ye yerleşmek istiyor ve buradan ayrılmak istemiyorlar. Dolayısıyla herkesi Perşembe'nin bu güzelliklerini görmeye davet ediyoruz."

Timsah Adası turizme kazandırılacak



"Perşembe'yi turizm cenneti haline getireceğiz"

Timsah Adası'nın, iki ilçenin topraklarına uzanan gövdesi olduğunu belirterek, şu değerlendirmede bulundu: "Timsah Adamızın yarısı Perşembe'de, yarısı da Fatsa topraklarında yer alıyor. Bu adanın adını bilen, duyan yok. Bundan dolayı insan üzülüyor. Ancak dışarıdan gelen insanlar, bunun kıymetini biliyor. Tam anlamıyla duyurmamız gerekiyor.


Bu anlamda tanıtım noktasında bir noksanlığımız var. İnşallah bu tanıtım olayını aştıktan sonra Perşembe ilçemizi turizm cenneti haline getireceğiz. Zaten burası, başlı başına bir turizm kenti."

Timsah Adası turizme kazandırılacak



Bahtiyar, adanın çevre düzenlemesine ilişkin çalışma yürüttüklerini vurgulayarak, "Timsah Adası'nın güzelleşmesi amacıyla bazı çalışmalarımız var. Öncelikle yarımadanın bağlı bulunduğu kumsalda çevre düzenlemesi yapacağız. Adamızı turizme açmak için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yazışmalarımız olacak. Buraya mesire alanı yapmayı planlıyoruz. Mesire alanıyla birlikte adanın daha iyi tanıtılabileceğini düşünüyorum. Bu anlamda adanın güzelleştirilmesi ve tatilcilerin uğrak yeri olması için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

False