Tekirdağ’ın tatil köÅŸesi: KumbaÄŸ

Bayram tatili yaklaşırken bir plan yapmaya fırsatınız olmadıysa üzülmeyin, İstanbul’a yakın çok güzel rotalar var. Bunlardan biri de İstanbul’a 160 km uzaklıktaki, Ganos Dağları’nın eteklerine kurulu Kumbağ sayfiye beldesi. Denizi, kumu, ormanları ve lezzetli balık çeşitleri ile Kumbağ sizleri bekliyor. Şimdiden akın akın tatilciler gelmeye başladı bile... İşte size keyifli bir tatil geçirebileceğiniz Kumbağ gezi rehberi…

Haberin Devamı

Sırtını Ganos Dağları’na dayamış, mis gibi çam ormanı kokusu bezeli sokaklarıyla Marmara’nın incilerinden, Tekirdağ’ın gözbebeklerinden Kumbağ...  Dilerseniz denizin tadını çıkarır, dilerseniz bir doğa yürüyüşü yapabilir ya da balık restoranlarında Marmara’dan henüz çıkmış türlü çeşitli balıkların tadını çıkarabilirsiniz.

Balıkçılığın yanı sıra verimli topraklarıyla da ünlü olan Kumbağ’ın tarlalarından taze taze koparılmış meyve sebzenin tadını da unutamayacağınız kesin. Bayram tatilinin kısalığından yakınıp uzak bir yerlere gidemiyorsanız yolunuzu Trakya’ya doğru çevirin.

Tekirdağ’ın tatil köşesi: Kumbağ


Hem uzaklaşmadan çok keyifli zaman geçirme şansınız olur hem de aslında yanı başımızda ne kadar güzel yerler olduğunu fark etmiş olursunuz. Deniz ve kumun tadını çıkardığınız bir günün sonunda yakut gibi çam ormanları içerisindeki Çamlık Tepe’ye çıkarak, uzaklarda silueti görünen Marmara Adası manzarasını ve günbatımını seyretmek de unutamayacağınız anlarınız arasına girecek.

Tekirdağ’ın tatil köşesi: Kumbağ

Haberin Devamı

Bir asır öncesinde Rumların ağırlıklı olarak yaşadığı belde zamanla çehresini değiştirmiş, güzel Rum evleri yerlerini yazlık evlere bırakmış olsa da sokak aralarında dolaştığınızda tarihi dokuyu kolaylıkla hissedeceksiniz.


Rumlardan kalma yapımı 100 yıl öncesine dayanan tarihi taş şaraphane mutlaka görmeniz gerekenlerden. Kumbağ’ın çevresi de doğa güzelliklerle dolu. Beldeye yarım saat uzaklıktaki Uçmakdere Köyü kendinizi tarihin sayfalarında yürüyormuş gibi hissedeceğiniz en güzel köşelerden.

Tekirdağ’ın tatil köşesi: Kumbağ

Uçmakdere yamaç paraşütü tutkunlarının da vazgeçilmez adreslerinden. Ganos DaÄŸları’nda kıvrıla kıvrıla ilerleyen yolun manzarası aynı Ölüdeniz’i andırıyor.  Paraşüt tutkunları da bu güzelliÄŸin keyfini çıkarıyor. Bu deneyimi yaÅŸamak isterseniz orada bulunan yamaç paraşütü kulübüyle iletiÅŸime geçmeniz yeterli. Paraşüt yapmayacaksanız bile benim yaptığım gibi manzara için mutlaka gitmelisiniz.Â

Tekirdağ’ın tatil köşesi: Kumbağ


Sonrasında da köyde yiyeceğiniz el açması gözleme ve köy yoğurdundan ayranla dinlenirsiniz. Trakya’nın üzüm bağları son yıllarda oldukça popüler olmaya başladı.

Tekirdağ’ın tatil köşesi: Kumbağ

Tekirdağ çevresinde de bolca bulunan bağları gezip, şarap tadım noktalarında çeşitli şarapları deneyebilir, üzüm tadımı yapabilirsiniz. Denizin tadını çıkarabileceğiniz başka bir tatil yöresi olan Şarköy’e de oldukça yakın olan Kumbağ’a gelirken yol üzerindeki restoranlarda meşhur Tekirdağ köfteyi ve Trakya’nın baklavası sayılan Hayrabolu tatlısını yemeden dönmeyin.

Haberin Devamı

Pansiyon, otel ya da tatil köyünde konaklayabileceğiniz Kumbağ tüm mütevaziliği ve sunduğu bir çok alternatif etkinlikle sizleri bekliyor.  Tek yapmanız gereken bu güzelliği yakalamak için harekete geçmek.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları