Tayland’ın kalbi Bangkok

Güncelleme Tarihi:

Tayland’ın kalbi Bangkok
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2019 16:07

Bangkok'un dünyanın en çok ziyaret edilen şehirlerinden biri olmasının birçok nedeni var. Tayland’ın başkenti, uzun yıllar boyunca kıyı şeridinde sırt çantalı gezginlerden lüks yolculara kadar gelen herkesi muhteşem Tayland mutfağının lezzetleri ve büyüleyici kültürü ile misafirlerini ağırladı. Her geçen gün egzotik seyahatin hayalini kuranlarının ilk durağı olan Bangkok her gelen kişiye gizemlerini ayrı ayrı açarak büyülü tapınaklarında farklı bir atmosfer sunuyor.

Haberin Devamı

Bangkok'a uçuşlar Bangkok Uluslararası Havalimanı olarak da bilinen Suvarnabhumi Havalimanından yapılıyor.  Burayı ilk kez ziyaret ediyorsanız, Bangkok'un uç noktalardan biri olduğunu bilmelisiniz. Bangkok’a daha önce hiç gitmediyseniz yolculuğunuzun daha ilk adımında bu şehre ısınmanız, adapte olmanız daha uçaktayken bile mümkün. Yolcularına birçok farklı hizmet sunarak rahat, keyifli ve eğlenceli bir uçuş geçirmesi için sınırsız hizmet veren Emirates Havayolu ile bölgesel lezzetlerden ilham alan mutfağı ve kesintisiz eğlence sistemiyle Bangok’un hem lezzetlerine hem de eğlence kültürüne ilk adımı atabilirsiniz.

Uçuş sırasında yolculara sunulan yemekler dünyaca ünlü şefler tarafından en taze malzemelerle ve büyük bir özveri ile hazırlanılıyor. Emirates Havayolu uçağınızın kalkış anından itibaren uçuş rotanızı haritadan takip etme ve uçak dışı kameralar ile dünyayı 40.000 ft yukarıdan izleme imkânı sunuyor. Seyahat sırasında uçuş modunda telefon kullanmak alışılmış bir şey fakat Emirates Havayolu alışılmışın dışına çıkarak, uçuş sırasında aileniz ve arkadaşlarınızla bağlantınızın kopmaması için size WhatsApp, iMessage, Facebook Messenger, Viber Chat veya WeChat programlarına iki saatlik ücretsiz erişim hakkı veriyor. Bangkok gibi harika bir şehre gidiliyor olsa da kimse tuttuğu takım veya desteklediği sporcunun maçını kaçırmak istemez. Emirates Havayolu yolcularına İngiltere Premier Ligi, NBA, NFL ve önemli tenis maçlarını canlı yayında izleme imkanını sunuyor. Emirates Havayolu aynı zamanda çocuklu ailelerin de yolculuk sırasındaki en büyük yardımcısı. Tayland uçuşu uzun bir uçuş ama Emirates Havayolu’na ait uçakların geniş koltuk aralıkları sayesinde çocuklarınızla seyahat ederken de oldukça konforlu uçuşlar gerçekleştirebilirsiniz. Business sınıfta seyahat eden yolcular uçuşun bitmemesini isteyebilirler çünkü özenle servis edilen lezzetli kokteylleri yudumlarken aynı zamanda en taze malzemelerle hazırlanan birbirinden lezzetli bölgesel, gurme yemeklerin tadına bakıyorlar.

Tayland’ın kalbi Bangkok


Saraylar, tapınaklar, yüzen pazarlar…

Bangok Tayland’a gelenlerin olmazsa olmaz duraklarından. Şehrin merkezindeki plazalardan uzaklaştıkça karşılaşacağınız etkileyici tapınaklar, suyun üzerine kurulu yüzen pazarlar  sizlere buradaki en egzotik görüntüleri sunuyor. Birçok turistin ilk duraklarından biri olan yüzen pazarlarda minik kayıklarda gezerken bir yandan da diğer kayıklarda satılan tropikal meyve ve meyve sularını tadabilir veya teknelerde pişen yerel lezzetleri deneyebilirsiniz. Yüzen pazarların en ünlüleri olan TalingChan Market, BangKuWiang Market, ThaKha ve DamnoenSaduak yılın her dönemi yoğun ilgi gören turistik bölgelerden.

Tayland Krallığı’nın sembolü

Uzak Doğu'nun gezilecek en güzel şehirlerinden bir tanesi olan Bangkok’ta, yüzen pazarlar dışında, Büyük Saray, Şafak Tapınağı, Yatan Buda Heykeli ve Khaosan Road şehirde gezip görüleceken önemli yerlerden bazıları... Özellikle şehrin en ünlü simgelerinden biri olan büyüleyici Büyük Saray, Tay kültürünü anlamak isteyen gezginlerin gezilecek yerler listelerinin ilk sırasında yer almalı. 1782 yılında, tahtın Bangkok’a taşınmasına karar verilmesinin ardından yapımına başlanan saray, 1925’e kadar kraliyet ailesi tarafından devletin yönetim merkezi ve ikametgâh olarak kullanılmış. 100‘e yakın yapının bulunduğu saray kompleksi, savunma duvarları ile çevrili ve iç içe geçmiş üç avludan oluşuyor.  Saray, halen daha içindeki savaş bakanlığı ve devlet daireleriyle Tayland Krallığı’nın sembolik kalbi olmaya devam ediyor. Büyük Saray’ın mimarisi ve özellikle de işçilikteki ince detayları Tayland halkının yaratıcılığı ve süsleme sanatındaki ustalığını da gözler önüne seriyor.

Haberin Devamı

Zümrüt Buda Heykeli’nin bulunduğu tapınak, dış avluda en çok ilgi çeken yapı konumunda. WatPhraKaew yani Zümrüt Budha Tapınağı anlamına gelen yer Tayland’ın en önemli kutsal yeri kabul ediliyor. Resmi adı WatPhra Sri RattanaSatsadaram olan tapınak, dışarıdan bakıldığında diğer Budist tapınaklardan pek de farklı değil gibi görünüyor. Ancak tapınağı bu kadar önemli yapan şey onun, tek parça yeşil zümrüt blok üzerinde oyulmuş 66 cm yüksekliğindeki Buddha heykeline ev sahipliği yapması ve tapınağın kalbine yerleştirilmesi.  Bir diğer önemli tapınak olan EmeraldBuddhaTapınağı’da seyahatiniz sırasında mutlaka görmeniz gerekenlerden. Diğer tapınaklar aksine bu tapınakta, rahipler için yaşam alanları bulunmuyor. Özenle inşa edilmiş kutsal binalar, heykeller ve pagoda için dekore edilmiş bir tapınak burası.

Tayland’ın kalbi Bangkok


Haberin Devamı

WatPho (Yatan Buda Tapınağı)

WatPho (Yatan Buda Tapınağı) veya diğer adıyla WatPhraChetuphon Tapınağı da, Bangkok Buddha Tapınağı’nın hemen arkasında yer alan ve Bangkok’a gelen her gezginin ilk görmesi gereken yerlerden biri. Burası hem Bangkok’un en büyük tapınaklarından hem de altın varak kaplı 46 metre uzunluğundaki dev Buddha heykeli ile de dünyanın en ünlülerinden. 

Chatuchak Haftasonu Pazarı

Tüccar ve toptancıların pazarı olarak da bilinen Chatuchak Pazarı Bangkok’ta en fazla alışveriş yapabileceğiniz bir yer. Özellikle Uzakdoğu mutfağının farklı lezzetlerini tatmak isteyenler için de bir numaralı adres.  35 dönümlük bir arazi üzerine kurulan ve 8 binden fazla tezgah bulunan pazarı haftasonları 200 bin kişinin ziyaret ettiği tahmin ediliyor. Bangkok’ta geçirecek bir hafta sonunuz varsa Chatuchak Haftasonu Pazarı’nda bir turu da araya sıkıştırmanız farklı bir deneyim olacaktır.

Khao San Road

Haberin Devamı

Gezginlerin Bangkok’taki buluşma noktası olan Khao San Road, Tayland’ın en popüler ve aynı zamanda hala en uygun fiyatlı caddelerinden birisi. Gece gündüz enerjisi hiç düşmeyen ve daire şeklindeki saraylar ve tapınaklar bölgesi eski şehir Rattanakosin’in kalbinde bulunan Khao San Road önemli saray, tapınak ve müzelerin olduğu bölgeye de yürüme mesafesinde bulunuyor.

Yerel lezzetleri tadın

Tayland’a özgü bir durum olan sokak lezzetlerini günde milyonlarca insan tadıyor. Şehirde sokakta yemek yeme kültürü çok yaygın olduğundan hemen her sokakta seyyar tezgahlarda satılan envai çeşit yiyecek bulmanız mümkün. Ancak Tayland’a gittiğinizde bu şehrin milli lezzetlerinden biri olan Pad Thai hemen hemen her noktada bulabileceğiniz en meşhur yemek. Yemek tezgahlarının en çok olduğu SukhumvitSoi 38 caddesi ise birçok alternatif lezzeti tadabileceğiniz bir yer.

Tayland’ın kalbi Bangkok

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!