GeriSeyahat Tatilde formda kalmanın ipuçları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Tatilde formda kalmanın ipuçları

Tatilde formda kalmanın ipuçları

Kurban bayramı tatili için tatil planları başladı bile! Yıl boyunca yaza hazırlık yapıp tatilde de kendini kontrol edemeyenler, tatilde nasıl formda kalabileceğinizi biliyor musunuz?

Tatildeyken bütün yıl bin bir emekle verilen kiloları almadan dönenlerin sayısı oldukça az. Eğer tatilde eski halinize dönmek istemiyorsanız formunuzu korumak ve fit kalmak için ekstra özen göstermeniz gerekiyor. Seyahatinize bazı küçük egzersiz rutinleri ve sağlıklı beslenme yöntemleri ekleyerek siz de tatilde fit görünümünüzü koruyabilirsiniz.

Tatilde formda kalmanın ipuçları

Yaz aylarında en önemli konu yeterli su tüketimi. Günde en az 3 litre su içmek hem metabolizmanızı hızlandırır hem de gün içinde kaybettiğiniz sıvı miktarını telafi eder.

Otel odasında veya evde bir mat üzerinde her sabah squat, şınav, lunge ve crunch gibi hareketleri yapmak tatil boyunca formda kalmanıza yardım eder. Bunun yanında sahilde uzun yürüyüşler hem manzaranın tadını çıkarmanızı sağlar hem de size ekstra kalori yakma şansı verir.

Yaz aylarının en ideal ulaşım araçlarından biri de kuşkusuz bisikletler. Siz de bir bisiklet kiralayarak hem çevrede yeni yerler keşfedebilir hem de bacak kaslarınızı güçlendirebilirsiniz.

Tatilde formda kalmanın ipuçları

Yüzme yaz aylarının vazgeçilmez sportif aktivitelerinden biri. Vücuttaki her kas grubunu çalıştırdığı için en iyi egzersizlerin başında gelen yüzme hem kalori yakmanızı sağlar hem de fit kalmanıza yardımcı olur.

Bir tatil beldesindeyseniz sörf dersleri almak oldukça eğlenceli bir aktivite olacaktır. Çok çeşitli kas gruplarını çalıştıran sörf, aynı zamanda size denge de kazandırır. Sörf yaparken çektirdiğiniz fotoğraflarla eğlenceli anlarınızı ölümsüzleştirebilirsiniz.

Tatile başka bir şehri görmeye gittiyseniz toplu taşıma yerine yakın mesafeleri yürüyerek keşfetmek hem kalori yakmanızı sağlar hem de şehirde pek çok yeni yer görmenize yardım eder.

Tatilde formda kalmanın ipuçları

Tatilde sağlıklı beslenmek ve hazımsızlık gibi problemler yaşamamak için akşamları ağır öğünler yemek yerine hafif atıştırmalıklarla geçirmek daha zinde kalmanızı sağlar.

Açık büfesi olan bir otelde tatilinizi yapıyorsanız oldukça dikkatli olmalısınız. Yağlı ve yüksek kalorili yiyecekler yerine sağlıklı karbonhidrat ve protein dengesini oluşturan yiyecekleri tabağınıza almak hem kendinizi iyi hissetmenizi sağlar hem de formunuzu korumanıza yardımcı olur.

Ara öğünlerde şerbetli veya şuruplu tatlılar yerine bir avuç badem, fındık ve ceviz yanında yoğurt yemek sağlıklı bir seçim olur.

False