GeriSeyahat Singapur'a gitmek için 10 neden
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Singapur'a gitmek için 10 neden

Singapur'a gitmek için 10 neden

Hint Okyanusu'nda bulunan Singapur, pek çok adacıkla çevrili bir ülke. Dünyanın en fazla ziyaret edilen yerlerinden biri olan bu ada ülkesi, bir şehir devleti olması ve kendine özgü şehircilik anlayışı ile dikkat çekiyor. Pek çok kültürün iç içe yaşadığı Singapur'u ziyaret etmek için pek çok neden bulunuyor. İşte Singapur'a gitmek için nedenler...

1. Çin ve Hint mahallelerinde tur atın

Singapur dünyanın en kozmopolit şehir devletlerinden biri. Şehirde pek çok kültürü yansıtan mahalleye rastlamak mümkün. Bunların başında ise Hint ve Çin mahalleri geliyor. Bu mahalleleri ziyaret ederek yabancı kültürleri bir arada görme fırsatı yakalayabilirsiniz.

Singapura gitmek için 10 neden

2. Sentosa Adası'nda gece safarisine katılın

Singapur'a yakın bir konumda bulunan tema adası olan Sentosa, tüm gününüzü keyifle geçirebileceğiniz bir yer. Adada gece düzenlenen tren safari turu ile vahşi doğayı ve hayvanları yakından gözlemleme şansı da elde edebilirsiniz.

3. Gardens by the Bay bölgesindeki yapay ağaçları görün

Gardens by the Bay bölgesinde bulunan ve boyu 50 metreye kadar çıkan yapay ağaçları görebilir ve çevredeki uzun köprülerden geçerek keyifli bir yürüyüş yapabilirsiniz.

Singapura gitmek için 10 neden

4. Merlion Meydanı'na uğrayın

Aslan ve balık karışımı bir heykel olan ve şehrin önemli simgeleri arasında bulunan Merlion Heykeli ve Merlion Meydanı civarını gezebilirsiniz. Şehrin en kalabalık noktası olan bu meydanda çevredeki gökdelenleri fotoğraflayabilir ve kısa bir alışveriş turu atabilirsiniz.

Singapura gitmek için 10 neden

5. Singapur Botanik Bahçesi'ne uğrayın

Dünyanın en nadide çiçeklerinden biri olan orkide, Singapur'un simge çiçeği. Singapur Botanik Bahçesi'nde dünyanın en güzel orkidelerini görebilir ve yüzlerce orkide çeşidi hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Singapura gitmek için 10 neden

6. Singapur Sling kokteylinin tadına bakın

Şehre özel bir kokteyl olan Singapur Sling, Singapur'da denemeniz gereken içeceklerden biri. Bu içeceğin yanında ise fıstık servis ediliyor.

7. Budist ve Hindu tapınaklarını keşfe çıkın

Çok uluslu yapısı nedeniyle pek çok kültürün iç içe yaşadığı şehirde çeşitli dini merkezleri de yan yana görmek mümkün. Şehrin içinde bulunan birbirinden görkemli Budist ve Hindu tapınaklarını keşfe çıkabilir ve harika enstantaneleri fotoğraflayabilirsiniz.

Singapura gitmek için 10 neden

8. Chinatown Food Centre'da yerel atıştırmalıkları deneyin

Çin mahallesinde bulunan Chinatown Food Centre, ardı ardına sıralanan gece pazarı standlarından oluşuyor. Burada şehre özgü lezzetlerin tadına bakabilirsiniz. Kızarmış tatlı patatesli börek ise bu lezzetler arasında ilk sırada yer alıyor.

9. Sonsuzluk havuzlarında yüzün

Singapur birçok sonsuzluk havuzuna ev sahipliği yapıyor. Bunların en ünlüsü ise Marina Bay Sands Oteli'ne ait olan ve yerden yaklaşık 190 metre yükseklikte olan muhteşem manzaralı sonsuzluk havuzu.

Singapura gitmek için 10 neden

10. Katong bölgesinde gezin

Singapur'un eski bölgesi olan Katong, sahil şeridinde yer alıyor. Renkli mimariye sahip olan evleri ve yerel restoranları ile bu bölge keşfetmeye değer.

False