Sinbad’ın ülkesi: Umman

Adını, nerede olduğunu, gidince neyle karşılaşacağımı bilmediğim Sinbad’ın ülkesi Umman’da, bir balıkçı kasabası yanında yerel halkla birlikte üç yıl dolu dolu çalışarak geçti. Doğasıyla, mütevazi insanıyla bu sıcacık ülkede yaşadıkça güzelliklerini de keşfetmeye başladım. İşte Umman'da keşfettiğim yerler...

Haberin Devamı

Umman Sultanlığı, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Yemen ile sınır komşusu. Volkanik patlamalar sonucu oluşması nedeniyle 'Ateşin Anası' olarak da anılıyor. Sultanlık, zengin kültürü, kendine has dokusu, eğitime ve kadının iş hayatına dahil olmasıyla birçok Arap ülkesinden farklı bir imaj çiziyor. 2008 yılında 'Dünyanın en temiz şehri' seçilen 'Maskat' ülkenin başkenti. Peki nereler gezilir? İşte size 8 adres...

1- Royal Opera House Muscat (Kraliyet Opera Binası)
1100 kişilik kapasitesiyle Umman mimarisini yansıtan bina; opera binası, konser tiyatrosu, oditoryum, lüks restoranlar ve bahçelerden oluşuyor. Klasik müzik ve sanatsever Sultan Qaboos Bin Said Al Said isteğiyle inşa edildi.

Sinbad’ın ülkesi: Umman

Haberin Devamı

2- Sultan Qaboos Grand Mosque ( Sultan Kâbus Büyük Cami)
Sultan’ın annesi için yaptırdığı cami altı yılda yapılmış. Caminin en ilginç yanı yapımı 27 ay sürmüş tek parça halindeki İran halısı... Halı 21 ton ağırlığında ve 4 bin 200 metrekare alanı kaplıyor.

Sinbad’ın ülkesi: Umman

3- Bait Al Zubair Museum
Tarihi bir bina içerisinde Muscat’ın en renkli müzelerinden biri. Geleneksel kıyafetler, hançerler, ev eşyaları ve sergi salonlarından oluşuyor.

Sinbad’ın ülkesi: Umman

4- Al Alam Palace (Al Alam Kraliyet Sarayı)
 'Al Alam', Arapça 'Bayrak' anlamına geliyor. Sultan Qaboos'un altı kraliyet ikametinden biri olan saray, mevcut Sultan'ın yedinci direkt dedesi olan İmam Sultan bin Ahmed tarafından yaptırılmış. 200 yılı aşkın bir geçmişi var. Sarayın yanında fotoğraf çekilmesine izin verilse de iç kısımların gezilmesine ne yazık ki izin verilmiyor.

Sinbad’ın ülkesi: Umman

Haberin Devamı

5- Wadi shab ve Sink hole - Hawiyat Najm Park
Ülke çöl ikliminin yanı sıra  vadileriyle de ünlü. Wadi shab‘a doğru yol alırken turkuvaz renkleri arasında yüzmek için Sink hole‘de uğramadan geçmemek gerekir.

Sinbad’ın ülkesi: Umman

6. Ghalya's Museum of Modern Art
Çağdaş sanat eserleri yanı sıra çok eskilerden normal bir Umman evinin mutfağını, anne ,çocuk odasını, kış odasını tüm detaylarıyla gezebilme fırsatını yakalayabiliyorsun.

Sinbad’ın ülkesi: Umman

7- Bahla Fort
Banla Nebhan kabilesi tarafından yapılan kale Ortaçağ İslam Döneminin örneklerinden biri.

Sinbad’ın ülkesi: Umman

8- The Corniche
Liman yolunda gözlem evi manzarası eşliğinde bir seyahatle Muttrah Souq’da inci ve hediyelik eşya alışverişini tamamlayarak Umman’a veda edebilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları