GeriSeyahat Seyahatlerde ‘jilet’ gibi olun
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Seyahatlerde ‘jilet’ gibi olun

Seyahatlerde ‘jilet’ gibi olun

Bavulunuzu ne kadar düzgün yaparsanız yapın, kurtulamayacağınız önemli bir sorun var: Kırışık, ütüsü bozulmuş giysiler. Ya da uzunca bir seyahate çıktığınızı düşünelim. Giysilerinizin kirlenmemesi gibi bir durum söz konusu olamaz. Peki, teknoloji bu konuda bize nasıl yardımcı olabilir? İşte size ufak tefek boyutlarıyla bavula sığacak, hayatı kolaylaştıran üç ürün.

Taşınabilir çamaşır makinesi

Özellikle doğayla iç içe seyahatler yapıyorsanız çamaşır yıkamak hayal gibi görünebilir. Scrubba, bir tür taşınabilir çamaşır makinesi. Kullanımı oldukça basit... Önce yıkama çantasını su ve temizleyici sıvı ile dolduruyorsunuz. Sonra çantanın içindeki fazla havayı dışarı çıkararak çantanın kilitlendiğinden emin olana kadar fermuar kısmını sağlamlaştırıyorsunuz. Tüm bu işlemler tamamlandıktan sonra üç dakika kadar çamaşır çitiler gibi çantayı dışarıdan ovuyorsunuz. Yıkama çantasının klipsini açarak kirli suyu boşalttıktan sonra temiz durulama soyu doldurup, iyice çalkalanması gerekiyor. Sonrası çamaşırları sıkıp güneşte kurumaya bırakabilirsiniz. Scrubba’nın yurtdışındaki satış fiyatı 55 dolardan başlıyor.

Seyahatlerde ‘jilet’ gibi olun



Çantadaki küçük canavar

Jilet gibi olmak istiyorsanız ütü şart! Ancak her otel odasında ütü bulunmuyor veya bu hizmet için ücret talep edilebiliyor. Rowenta’nın geliştirdiği DA1510 First Class model seyahat ütüsü, katlanabilir sapı ve hafifliğiyle bavullarda kolaylıkla taşınabiliyor. 1000 vatlık gücüyle evlerdeki ütüleri aratmayan model, 70 ml. su ve 45 gramlık şok buharlama kapasitesine sahip. Microsteam200 tabanı sayesinde kırışıklıkların üstesinden kolaylıkla gelebilmenizi sağlıyor. Fiyatı 199 TL.

Seyahatlerde ‘jilet’ gibi olun



Ütüye en hafif alternatif

Bir de ütüye alternatif bir cihazdan bahsedelim. Beko’nun geliştirdiği Bkk 2310 adındaki ‘kırışıklık giderici’, küçük boyutlarıyla bavullara kolaylıkla sığabiliyor. İçine su konularak çalıştırılan cihaz, dakikada 20 gram buhar atımı gerçekleştiriyor. Bu özelliğe ek olarak 1000 vatlık gücü ise kullanıcıların kırışık kıyafetlerini kolaylıkla düzeltebilmesini sağlıyor. Askıdaki giysilerde dikey olarak kullanabiliyorsunuz. Ağırlığı 700 gram civarında. Fiyatı 399 TL.

False