GeriSeyahat Seyahat ettiğimiz ülkeler 10 yılda nasıl değişti?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Seyahat ettiğimiz ülkeler 10 yılda nasıl değişti?

Seyahat ettiğimiz ülkeler 10 yılda nasıl değişti?

Türkler 10 yıl içerisinde seyahat alışkanlıklarını nasıl değiştirdiler? TÜİK'in 2003-2015 yıllarını kapsayan araştırması Türk vatandaşlarının hangi ülkelere seyahat ettiğini çarpıcı bir araştırma ile ortaya koydu. Yıllar içerisinde Türklerin seyahat ettiği ülkeler bakın nasıl değişti?

Türk vatandaşlarının yurtdışında gitmeyi tercih ettiği ülkeler 10 yılda dramatik bir şekilde değişti. TÜİK Vatandaş Giriş Araştırması’nın en güncel sonuçlarına göre 2005-2015 kıyaslamasından hurriyet.com.tr’nin çıkardığı sonuçlar özetle şöyle:

HANGİ ÜLKELERE SEYAHAT ETMEYE BAŞLADIK?

Gürcistan’a giden Türk sayısı 20 kat, Japonya’ya gidenler 15 kat, Yunanistan’a gidenler 6 kat; Tunus, İspanya ve İsrail’e gidenler 2.5 kat arttı.

 

HANGİ ÜLKELER GÖZDEN DÜŞTÜ?

Türklerin en çok tercih ettiği ülkeler arasında yer alan ABD, Almanya, Avusturya, Hollanda, İsveç, Rusya, İsviçre, İngiltere, Azerbaycan, Ukrayna gibi ülkelere giden kişi sayısında 10 yılda büyük bir değişiklik olmadı. Hatta yurtdışına çıkan toplam Türk sayısının 2005’teki 4.5 milyondan 2015’te 9.2 milyona çıkarak ikiye katlandığı düşünüldüğünde, bu ülkeleri tercih edenlerin oranının azaldığı görülüyor.

Seyahat ettiğimiz ülkeler 10 yılda nasıl değişti

TÜRKLER HANGİ ÜLKELERİ SİLDİ?

Türk ziyaretçi sayısında 10 yılda en sert düşüşler ise şu ülkelerde yaşandı: Suriye, Belçika, Danimarka, İran ve Bulgaristan.

Seyahat ettiğimiz ülkeler 10 yılda nasıl değişti

 

False