Sevgililer Günü için 8 öneri

Hazır bu yıl Sevgililer Günü hafta sonu tatiline denk gelmişken, hâlâ ne yapacağına karar veremeyen çiftleri kurtaracak bir rehber hazırladım. Lüksün ihtişamından sadeliğin huzuruna, otantikliğin çekiciliğinden gurme lezzet deneyimlerine kadar farklı alternatifler bir arada…

Haberin Devamı

1) CARESSE BODRUM
HER ZAMAN ROMANTİK

Sevgililer Günü için 8 öneri


“Benim için aşkın adresi her zaman Bodrum’dur” diyenlere önerim, ‘Caresse Resort & SPA’. Tüm odalar panoramik deniz manzaralı. Zengin mönüye sahip romantik bir akşam yemeği ile başlayan, odanıza 14 Şubat özel tatlısı servisiyle devam eden ve lezzeti tamamlayacak detayların düşünüldüğü bir konaklama paketini sevgilinize hediye edebilirsiniz. Ayrıca güne özel, SPA Carresse’den indirimli yararlanma fırsatınız olacak. Sevgililer Günü After Party seçeneğini de programınızı yaparken aklınızda bulundurun.

Sevgililer Günü için 8 öneri

Haberin Devamı

2) ARIANA LODGE
AYAKLARINI YERDEN KESİN

Sevgililer Günü için 8 öneri


Balon turuyla izleyebileceğiniz Kapadokya, her zaman romantik bir rota. 14 Şubat için mistik ve ihtişamlı bir arayıştaysanız, “Güzel atlar ülkesi”ni değerlendirebilirsiniz. Uçhisar’da yer alan Ariana Sustainable Luxury Lodge, Kapadokya’nın büyüleyici doğasının etkisine girebileceğiniz bir konuma ve lüks arayanlar için düşünülmüş tüm detaylara sahip. Her birinin ayrı hikâyesi olan 11 odalı Ariana Sustainable Luxury Lodge, incelikle düşünülmüş detayları sayesinde Sevgililer Günü’nü özel kılacak atmosferi fazlasıyla taşıyor.

Sevgililer Günü için 8 öneri

3) KEY HOTEL İZMİR
KÖRFEZ AYAKLARINIZIN ALTINDA

Sevgililer Günü için 8 öneri

Kordonboyu’ndaki Key Hotel, bir yandan şehrin en canlı noktalarına yürüyüş mesafesindeki yakınlığı, bir yandan konforlu bir konaklama için sahip olduğu tüm detaylarıyla, büyük şehirden kopamayanların seçenekleri arasında olabilir. Özellikle deniz manzaralı odaları tercih ederseniz, adeta bir geminin güvertesinde olduğunuz hissini yaşayabilirsiniz. 

Haberin Devamı

Sevgililer Günü için 8 öneri

4) NİŞANYAN EVLERİ
NEŞE DOLUYOR İNSAN

Sevgililer Günü için 8 öneri

600 yıllık tarihiyle Rumların inşa ettiği ve güzelliğini yüzyıllardır korumayı başarmış Şirince, zamanı aşkla durdurmak için doğru yer. Köye adım atmanız, zaten havanızı bütünüyle değiştiriyor. Şirince’de konaklamak için ise önerim Nişanyan Evleri. Kerevetli, Cumbalı ve Hamamlı olmak üzere 3 müstakil ev var. Sevgililer Günü’nü bol kahkahalı ve eğlenceli planlayan ve birkaç çift birlikte program yapmak isteyenler için ideal. Buradaki Bağ Evleri ve Kuleli Konak da diğer alternatifleriniz.

5) ARMAGGAN BOSPORUS SUITES
MANZARASINDA SARAY VAR

Sevgililer Günü için 8 öneri

Sevdiğinizle tarihi bir yalıda Boğaz sularının ışıltısında kaybolup gitme fikrine ne dersiniz? Yanıtı “Harika” olanlara önerim, Armaggan Bosporus Suites. Ortaköy’de üç yalıdan oluşuyor. Yalılardan biri, Sarkis Balyan’a ait. Balyan da yalıyı, en üst kattaki pencerelerden birinin içine sarayı tablo gibi yerleştirecek şekilde planlamış. Yalıların tümü üç katlı ve toplamda 18 odaya sahip. İstanbul’un ortasındaki mini tatiliniz için düşünülen geleneksel detaylar arasında hamam sefası da var.

Haberin Devamı

6) SAİGON
AKDENİZ VE ASYA MUTFAKTA BİR ARADA

Sevgililer Günü için 8 öneri

Manzaranız tarihi yarımada olsa, masanızda enfes lezzetler bulunsa, size de sevdiğinizle keyifli bir akşam yemeği yemek kalsa… Kulağa hoş geldiyse, adresiniz Tarlabaşı Bulvarı’ndaki İKSV binasında yer alan Saigon Restaurant. Akdeniz ve Asya mutfağını buluşturan ve “Meditasian” diye adlandıran restoranın, suşi/sashami dışında 40 farklı yemekten oluşan zengin bir mönüsü var.
(0212 252 88 68)

7) ORİENT EXPRESS
NOSTALJİYİ SEVENLERE

Sevgililer Günü için 8 öneri

1889’dan bugüne ulaşan Sirkeci Garı, oryantal – gotik mimarisiyle her zaman etkileyici bir atmosfere sahip. Lokanta, 1995 yılında, nostaljik dokusundan ödün vermeden yenilenerek Orient Express adıyla hizmet sunmaya başladı. Burada yemek yemek, sanki bir film sahnesinin parçası olmak ya da eski bir fotoğraf albümünde geçmişe yolculuk yapmak gibi... (0212 522 22 80)

Haberin Devamı

8) 70’LİK MEYHANE
MÜŞTERİ DEĞİL MİSAFİR OLUN

Sevgililer Günü için 8 öneri

Meyhane kültürünü tanıyanlar, güzel mezenin olmazsa olmaz koşul olduğunu bilir. Armutlu’daki 70’lik Meyhane’de hiçbir meze ertesi güne kalmıyor. Her gün yorulmadan tazesini yapıyorlar, üstelik bizzat sahipleri… En özet haliyle; “basit, sade, özenli ve taze” diye dört kelimeyle özetlenebilecek bir mekân. Hem samimiyet hem kalite arayan çiftlerin tercihi olabilir. Müşteri değil eve gelen misafir gibi davranılsın isterseniz 70’lik Meyhane’yi deneyebilirsiniz. (0212 277 66 12)

Yazarın Tüm Yazıları