Sağlık ve huzur dolu tatil: Termal oteller

Sonbaharın son günlerini yaşıyoruz. Kara kış kapıda... Artık seyahat planı sırası termal suların olduğu şehirlerde. Birçok hastalığa iyi geldiği bilinen minerali bol şifalı sular ve SPA, lüks konforla birleşince ne iş stresi kalıyor ne de yorgunluk... Türkiye’nin termal konusunda en önemli beş şehri Afyon, Bursa, Ankara, Yalova ve Denizli’deki termal otellerdeki son durumları sizler için araştırdık. İşte en iyi spa mekanları...

Haberin Devamı

BURSA
Kaplıcaların merkezi

Kentte kaplıca dendiği zaman akla ilk gelen bölge Osmangazi’deki Çağlayan semti... Neredeyse kaplıca otellerinin yarısı burada. Bir nevi bölgenin altın madeni... Şehirde Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı faaliyet gösteren otellerin sayısı 15. Bu oteller kaplıca ve SPA hizmeti de sunuyor. Vakıfbahçe, Zeyni Nine, Horhor, Kaynarca, Kükürtlü, Izgara isimli altı kaynaktan 25 otel yararlanıyor. Bakanlıktan işletme belgesi olmayan ve belediye işletmeli otel sayısı da 17. Toplam termal otel oda sayı 2 bin 825, yatak kapasitesi de 5 bin 689. Şehrin ön plana çıkan en iyi beş oteli ise şöyle:

Almira Otel
Bursa’nın ilk termal projesi burada uygulandı. Beş yıldızlı otel, toplam 215 odadan oluşuyor. Kapalı yüzme havuzu, Türk hamamı, fin hamamı gibi birçok alternatif var. Gelecek yıl otelde 3 bin 500 metrekare alana SPA merkezi kurulacak. Kahvaltı dahil kişi başı gecelik 245 TL. (www.almira.com.tr)

Haberin Devamı

Sağlık ve huzur dolu tatil: Termal oteller

Marigold Thermal & SPA Hotel
Çekirge’deki beş yıldızlı otelde Türk hamamı, sauna, buhar odası ve kar çeşmesi bulunuyor. Tarihi 600 yıl öncesine kadar uzanan kadınlar hamamı da otelin en gözde bölümü. Ücreti 125 TL. Eğer otelde konaklama hariç Termal SPA’yı kullanamak istiyorsanız hafta içi giriş 90, hafta sonu ise 135 TL. Kahvaltı dahil kişi başı konaklama 330 TL. (www.marigold.com.tr)

Crowne Plaza
Otel, 4 bin metrekarelik alanı ve içeriğiyle Bursa’nın en kapsamlı SPA & Wellness merkezine sahip. Tesiste Bali, Thai, sultan ve özel Osmanlı konsepti gibi farklı masaj seçenekleri sunuyor. Günlük tesis kullanımı masaj hariç 80 TL. Masajların fiyatları ise 130 TL’den başlıyor. Oda kahvaltı kişi başı 340 TL. (www.cpbursa.com)

Sağlık ve huzur dolu tatil: Termal oteller

Kervansaray Termal
Şehrin en eski termal otellerinden olan otel beş yıldızlı. 9 bin metrekarelik alanda kubbeli çatılara sahip geleneksel bir binada hizmet veriyor. 211 oda kapasiteli otelin kapalı havuzunda kaplıca suyu kullanılıyor. Kahvaltı dahil çift kişilik odada konaklama ücreti 260 TL. (www.kervansarayhotels.com.tr)

Haberin Devamı

Sheraton Bursa Hotel
Klasik hamam ve termal kültürüyle Asya masaj tekniklerini kullanıyor. 10’u süit 171 odalı otelde, 1500 metrekarelik alanda iki katı kapsayan Shine SPA Bursa bulunuyor. VIP hamam, çok amaçlı masaj salonu ve pilates alanlarıyla hizmet veriyor. Kahvaltı dahil iki kişilik oda fiyatı 425 TL. (www.sheratonbursahotel.com/tr)

Sağlık ve huzur dolu tatil: Termal oteller

AFYON
Termal cennet

Afyon’a gelen yerli ve yabancı turistlerin bu şehri tercih etmelerindeki en önemli nedeni şifalı termal suları. Şehirde Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan belgeli toplam 17 tesis bulunuyor. Belediye belgeli termal oteller ise İhsaniye-Gazlıgöl, Ömer-Gecek, Sandıklı-Hüdayi ve Bolvadin-Heybeli termal turizm bölgelerinde olmak üzere toplam 69 tesisten oluşuyor. Bu tesislerin mevcut yatak kapasitesi 18 bin 226. Yatırım belgeli (inşaat halinde) otellerin ise 13 bin 878. Tesisler tamamlandığında ildeki yatak kapasitesi 32 bin 104 olacak. Son yıllarda Gazlıgöl Termal Turizm Bölgesi’nde Yaylabağ civarında devre-mülk tarzında oldukça kaliteli işletmeler yer alıyor ve her geçen yıl sayısı artıyor. Yani Afyon termal konusunda tam bir cennet...

Haberin Devamı

Akrones Thermal & SPA
Beş yıldızlı otel yeni açıldı. 244 standart oda ve 73 suitten oluşuyor. 16 bin metrekarelik SPA alanıyla Türkiye’nin en büyük SPA alanına sahip. Güzellik, fitness, wellness, aqua park, thermal SPA ve tuz terapisi hizmetleri bulunuyor. Sabah kahvaltı ve tüm SPA kullanımının kullanılması dahil iki kişi tek gecelik konaklama fiyatı 400 TL. (www.akroneshotel.com)

Sağlık ve huzur dolu tatil: Termal oteller

NG Afyon Termal
Beş yıldızlı otelde, 13 havuz ve 9 bin 500 metrekarelik termal SPA alanı bulunuyor. Türk hamamı, Fin hamamı, bio sauna ile yüksek ve düşük ısı termal havuzlarının yer aldığı otelde toplam oda sayısı 428. Sabah kahvaltı, akşam yemeği yemek ve SPA hizmeti dahil iki kişi iki gece konaklama ücreti 1.080 TL. (www.nghotels.com.tr)

Haberin Devamı

Budan Thermal Spa Hotel
Üç yıl önce hizmete açılan otel, Afyon’un en gözdesi. Üç kapalı havuz ve üç SPA küveti hizmeti sunan otelde, egzotik çamur, bataklık ve tuz mağarası da bulunuyor. Toplam 157 ve 450 yatak kapasiteli otelde SPA kullanımı, kahvaltı ve akşam yemeği dahil kişi başı konaklama ücreti 300 TL. (www.budantermal.com.tr)

Sağlık ve huzur dolu tatil: Termal oteller

İkbal Termal
Afyon-İzmir karayolu üzerinde bulunan otel, sağlık havuzu, sauna veya masaj odalarıyla ultra lüks SPA deneyimi sunuyor. 280 odalı tesis bünyesinde bir de futbol sahası var. Sabah kahvaltı, akşam yemeği ve SPA dahil kişi başı konaklama fiyatı 460 TL. (www.ikbal.com.tr)

Korel Termal
Beş yıldızlı otel dokuz yıl önce açıldı ve bölgenin en güzel otellerinden. 329 oda ve 1000 yatak hizmeti veriyor. İki açık dört kapalı yüzme havuzu, dört de termal havuz bulunuyor. Ayrıca cilt bakımı ve zayıflama kürleri birimi de mevcut. Kahvaltı, akşam yemeği, termal havuz ve hamam kullanımı dahil kişi başı konaklama ücreti 285 TL. (www.korelthermal.com)

Haberin Devamı

Sağlık ve huzur dolu tatil: Termal oteller

YALOVA
İstanbul’a en yakın

Termale gitmek için çok uzağa gitmenize gerek yok. İstanbul’a iki buçuk saat uzaklıktaki Yalova en yakın seçenek. Altısı Termal ve üçü Armutlu bölgelerinde toplam dokuz otel hizmet veriyor. Bakanlıktan yatırım belgesi almış inşaatı devam eden otel sayısı ise beş. Bu oteller hizmete açıldığında bugün 1.273 olan yatak kapasitesi yaklaşık üç kat artarak 4.265’e çıkacak. 2017’de 4 yıldızlı Gökçedere, beş yıldızlı tesisler Yalova Palace ve Zemzem Otel açılacak. 166 yataklı, Termal Bölgesi’nde bulunan Çamlık otel ise şu anda restorasyon çerçevesinde kapalı.

Thermalium Wellness Park Hotel
Dört yıldızlı otel 208 yatak kapasitesine sahip. Bir katı SPA merkezine ayrılan tesiste Türk hamamı, sauna, buhar odası, masaj odaları, fitness salonu, iki kapalı termal havuz ve bir adet açık termal havuz mevcut. Alacart restoranında Türk ve dünya mutfağı lezzetleri sunuluyor. Yarım pansiyon iki kişilik konaklama gecelik 450 TL. (www.thermalium.com)

Sağlık ve huzur dolu tatil: Termal oteller

Altuncu Termal Otel
Armutlu Bölgesi’nde yer alan 4 yıldızlı tesisin 400 yatak kapasitesi var. Sabah kahvaltısı ve akşam yemeği açık büfe olarak sunuluyor. Aileye özel termal havuzlar, yüzme havuzu, sauna ve Türk hamamıyla müşterilerini bekliyor. Yarım pansiyon kişi başı oda fiyatı 75 TL. (www.altuncutermal.com)

ANKARA
60 tesis var

Başkent termal turizm konusunda büyük bir potansiyele sahip. Şehir geneline yayılan 60 tesisle hizmet veriyor. Polatlı, Haymana, Kızılcahamam, Akyurt, Kazan ve Çubuk’ta yer alan otellerin toplam yatak kapasitesi 5 bin 781. Bu otellerden Büyük Anadolu Termal, Swiss İnternational ve Çam Thermal Resort Otel beş yıldıza sahip. Geçen yıla göre en büyük değişiklik Haymana’da 450 yatak kapasiteli Grannos Thermal Hotel’in açılması oldu.

Sağlık ve huzur dolu tatil: Termal oteller

Swiss İnternational Kızılcahamam
Beş yıldızlı otelde engellilere özel oda dahil olmak üzere toplam 190 yatak kapasitesi var. Aile havuzları, kaydıraklı kapalı yüzme havuzu, açık havuz ve termal havuzuyla öne çıkıyor. Cilt bakımları, masaj seçenekleri, balneoterapi ve fizyoterapi sağlığa iyi gelen diğer seçenekler. Yarım pansiyon iki kişilik odada kişi başı konaklama 129 TL. (www.swissinternationalkizilcahamam.com)

Çam Hotel
Soğuksu Milli Parkı içinde yer alan beş yıldızlı tesis ormanın içine konumlandırılmış. İki restoranında yöresel ve dünya mutfağından lezzetler sunuluyor. Erkek ve kadına ayrı yüzme havuzları, termal havuz, buhar odası, fitness merkezi ve Türk hamamıyla ziyaretçilerini bekliyor. Yarım pansiyon iki kişilik odada kişi başı 190 TL. (www.camhotel.com.tr)

Sağlık ve huzur dolu tatil: Termal oteller

DENİZLİ

En köklüsü
Dünyaca tanınan bembeyaz travertenleriyle ünlü şehirde termal turizm Roma İmparatorluğu’nun ilk yıllarına dayanıyor. Dördü beş yıldızlı 10 termal otel hizmet veriyor. Sağlık bakanlığından belgeli bu tesislerin toplam yatak kapasitesi 4.625. Kaynak suları açısından zengin olan şehir son yıllarda tesislere yaptığı yatırımlarla termal turizmde önemli bir yükseliş içerisinde bulunuyor. Yatırım belgesi alan dört otel hizmete girdiğinde yatak kapasitesi 1400 daha artacak.

SPA Hotel Colossae Termal
Karahayıt kasabasında yer alan beş yıldızlı otel 2009’da açıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan ‘Çevreye duyarlı konaklama tesisi’ belgesine sahip olması Colossae’yi bölgedeki diğer otellerden ayırıyor. Açık ve kapalı termal havuzlar, Türk hamamı, çamur banyosu, buhar odası, jakuzi ve masaj çeşitleri SPA merkezindeki seçenekler. Yarım pansiyon iki kişilik odada kişi başı konaklama 125 TL. (www.colossaehotel.com)

Sağlık ve huzur dolu tatil: Termal oteller

Doğa Thermal Otel
Karahayıt’ta bulunan beş yıldızlı otel, 693 metrekarelik SPA alanına sahip. Engellilere özel dizayn edilen üç odasıyla birlikte toplam 120 odası mevcut. Dört farklı toplantı ve kongre merkeziyle iş toplantıları için de ideal bir tesis. Alacart veya açık büfeyi kullanacağınız restoranları da var. Yarım pansiyon iki kişilik odada kişi başı konaklama 110 TL. (www.dogathermalhotel.com)

Sağlık ve huzur dolu tatil: Termal oteller

Yazarın Tüm Yazıları