GeriSeyahat Rüzgârın en güzel estiği yer: Bozcaada
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Rüzgârın en güzel estiği yer: Bozcaada

Rüzgârın en güzel estiği yer: Bozcaada

Renkli sokakları, her daim esen rüzgarıyla Bozcaada tatil için iyi bir alternatif oluşturuyor. İşte Bozcaada'da gezilecek yerler...

Kuzey Ege Bölgesi'nin en güzel tatil rotalarından biri olan Bozcaada hem keyifli hem de farklı bir tatil alternatifi olarak gösterilebilir. Çanakkale'ye bağlı büyük bir ada olan Bozcaada, Türkiye'nin üçüncü büyük adası konumunda. Adanın etrafında 10'un üzerinde adacık bulunuyor. Arabalı feribot seferleriyle veya otobüslerle Geyikli Yükyeri İskelesi'ne gelebilir oradan da feribotlarla Bozcaada'ya geçebilirsiniz. Uçakla gelmek isteyenler için Çanakkale havaalanına Ankara ve İstanbul'dan seferler düzenleniyor.

Bozcaada gezi rehberi

Rum ve Türk mahallesi olarak ikiye ayrılan Bozcaada, Rum ve Türk evlerinin en güzel örneklerini görebileceğiniz bir yer. Adanın ortasında bir kilise ve saat kulesi var. Ahşap evlerle dolu olan Türk mahallesine karşılık Rum evleri genellikle otel ve pansiyon olarak hizmet veriyor.

Rüzgârın en güzel estiği yer: Bozcaada

Bozcaada'yı keşfetmek için öncelikle adanın merkezinde olan Bozcaada müzesi görülebilir. Müzede eski ve yeni Bozcaada fotoğrafları, adanın tarihi değişimine ait eşyalar, şarapçılıkla ilgili gereçler ve ada halkının kullandığı eşyalar mevcut. Rum mahallesinin ortasında yer alan Bozcaada kilisesi ise dışı sade ama içi oldukça ihtişamlı bir yapı olarak karşınıza çıkıyor. Rüzgar gülleri ise adanın batı yakasında bulunuyor. Bozcaada'ya gelip rüzgar güllerini seyretmeden dönmeyin. Adanın en güzel manzaralarından birine sahip olan bu tepede ayrıca gün batımını izlemek ise bambaşka bir keyif.

Rüzgârın en güzel estiği yer: Bozcaada

Yaz aylarında adanın birbirinden güzel plajlarına uğramadan ada yaşam deneyimi eksik kalır. Adanın en ünlü plajları arasında Ayazma Plajı, Habbele Koyu ve Akvaryum Koyu yer alıyor. Ada merkezinden kalkan otobüslerle bu plajlara ulaşmak mümkün. Sulubahçe koyu ve Tuzburnu koyu da masmavi denizi ile yüzmek için diğer güzel alternatifler arasında yer alıyor.

Rüzgârın en güzel estiği yer: Bozcaada

Bozcaada kalesinin hemen arkasında yer alan Barlar Sokağı ise adada eğlencenin kalbinin attığı yer olarak biliniyor. Deniz manzarasına hakim olan pek çok barda özellikle yaz aylarında eğlence sabahlara kadar sürüyor.

Rüzgârın en güzel estiği yer: Bozcaada

Bozcaada'da deniz kıyısı boyunca pek çok restoran bulmak mümkün. Kahvaltı mekanlarının yanında denize nazır akşam yemekleri yiyebileceğiniz pek çok restoran mevcut. Adada deniz ürünleri ilk sırada yer alıyor. Mezeler ve zeytinyağlı çeşitlerinden oluşan aperatifleri mutlaka denemelisiniz. Akşam yemeğinin yanında adanın ünlü şaraplarının tadına bakmadan adadan ayrılmayın.

Rüzgârın en güzel estiği yer: Bozcaada

False