GeriSeyahat Pera'nın lezzet durakları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Pera'nın lezzet durakları

Pera'nın lezzet durakları

İstanbul'un tarihi yerlerinden Pera sadece bu yönüyle ön plana çıkmıyor. Aynı zamanda güzel mekanlara da ev sahipliği yapıyor. İşte Pera'nın en iyi mekanları...

İstanbul'un en gözde semtlerinden olan tarihi Pera civarı her zaman hareketli ve cıvıl cıvıl. Bölgede yer alan birçok sanat ve kültür merkezinin yanında cafe ve restroranlar da kendilerine özgü konseptleriyle semtin ruhuna çok şey katıyor. İşte Pera'nın en iyi mekanları:

1. Duble Meze Bar

Meyhane konseptini adeta yeniden yorumlayan Duble Meze Bar, Palazzo Donizzetti Hotel'in üst katında yer alıyor. Keyifli ve şık bir atmosferle ziyaretçilerine modern meze tabakları sunan mekan, Haliç manzarasına karşı enfes lezzetler vadediyor. Ahşap dekorasyonu ve uzun barıyla dikkat çekici bir ortamı olan mekan Balkanlar, Ortadoğu ve Anadolu mutfaklarından mezeler sunuyor. Tüm sunumların meze tabaklarıyla yapıldığı mekan harika teras manzarasıyla da büyülüyor.

Peranın lezzet durakları

2. Çukurcuma 49

Pizza severlerin adeta akın ettiği mekan Pera semtinin en sevilen pizzacılarından biri. Üst katı tasarım ofisi olan mekanda 18 farklı pizza çeşidi bulmak mümkün. Funghi Misto, nutellasimo ve tulumi mekanın en çok beğenilen pizza çeşitleri arasında yer alıyor. Mekanın pizzalarının yanında şarap menüsü de yöresel lezzetler barındırıyor. Bozcaada şarapları nefis pizzaların en iyi eşlikçisi. Pizzaları kadar kahvaltı menüsüyle de adından söz ettiren Çukurcuma 49 yöresel Bozcaada kahvaltısının yanında sucuk, pastırma ve jambonlar pizza hamurunun üzerinde servis ediliyor.

Peranın lezzet durakları

3. Miss Pizza

Pizza denilince akla ilk gelen mekanlardan bir diğeri ise Miss Pizza. Sevimli ve küçük bir pizzacı olan Miss Pizza'da deniz mahsullü pizza, pizza pesto ve pizza fiorentina en sevilenler arasında. Pizza honey ise çam fıstığı, kaşar ve baldan oluşan en farklı pizzalardan biri. Odun fırınından çıkan lezzetli pizzaların üzerine meşhur İtalyan tatlılarından ısmarlamayı unutmayın. Mekan her daim kalabalık olduğu ve rezervasyon kabul etmedikleri için erken gitmenizi öneririz.

RESTORAN: Yemek senin için bir tutkuysa TIKLA!

Peranın lezzet durakları

4. Gram

Tarihi bir binanın girişinde yer alan Gram, uzun mutfak tezgahı ve ahşap dekorasyonuyla dikkat çeken mekanlardan. Mevsim meyveleriyle hazırlanan tatlı ve pastaların yanında tuzlu atıştırmalıklar ve kahvaltı menüsü de mekanın en beğenilen seçenekleri arasında. Gram'ın ilginç dekorasyonu tarihi semtle birleşince ortaya harika bir atmosfer çıkıyor.

Peranın lezzet durakları

False