GeriSeyahat Mutlaka görmeniz gereken müzelerin giriş ücretleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Mutlaka görmeniz gereken müzelerin giriş ücretleri

Mutlaka görmeniz gereken müzelerin giriş ücretleri

Seyahat ettiğimiz şehirlerde ünlü yapıların ve müzelerin tamamını görmek isteriz. Tüm seyahatimize her yeri sığdırabilmek için sıkı planlamalar ve bütçe düzenlemeleri yaparız, gittiğimizde de bu plana uymaya çalışırız. Seyahat planı yapmanızı ve bütçenizi gideceğiniz müzelere göre ayarlamanızı kolaylaştırmak için sizlere dünyanın en popüler müzelerinin giriş ücretlerini listeledik.

British Museum – Londra
1753 yılında açılan British Museum dünyanın en eskilerinden biri ve insanlığın tarihine ışık tutan birçok eser bu müzede bulunuyor. Dolayısıyla da dünyanın en çok ziyaretçi alan müzelerinden biri. Müzeye giriş ücretsiz, sadece 5 poundluk bir bağış yapmanız öneriliyor. Eğer müzeyi ziyaret ettiğiniz tarihte özel bir sergi varsa, sergiyi gezmek için ücret ödemeniz gerekebilir. Londra seyahatinizin tarihlerinde bir sergi olup olmadığını araştırıp gitmeden önce sergiye giriş biletinizi alabilirsiniz.

Mutlaka görmeniz gereken müzelerin giriş ücretleri

Rijkmuseum – Amsterdam
Amsterdam’ın meşhur fotoğraf noktası “I Amsterdam” yazısının arkasında bulunsan Rijksmuseum Hollanda’nın en kapsamlı koleksiyonuna ev sahipliği yapıyor. Rembrandt, Hals, Vermeer gibi ressamların eserleri ve sanat kütüphanesiyle tüm turistlerin gözdesi olan müzeye giriş ücreti yetişkinler için 20 Euro (123 TL) ama 18 yaşın altındaki ziyaretçiler için ücretsiz. Biletinizi internet üzerinden 19 Euro (117 TL)’ya alabilirsiniz. Eğer Amsterdam’ın en popüler noktalarına ücretsiz giriş imkânı sağlayan Amsterdam Pass alırsanız, Rijksmuseum’u da ücretsiz ziyaret edebilirsiniz.

Mutlaka görmeniz gereken müzelerin giriş ücretleri


Louvre Müzesi – Paris
Çok fotoğraflanan cam piramit görüntüsüyle ve Leonardo Da Vinci’nin ünlü Mona Lisa eseriyle dünyanın her yerinden milyonlarca turist Louvre Müzesi’ni gezmeye geliyor ve uzun kuyruklarda bekliyor. Müzenin giriş ücreti 15 Euro (92 TL) ama giriş bileti almak için sırada beklemek istemezseniz, internetten 17 Euro (105 TL)’ya bilet alıp hızlıca giriş yapabilirsiniz. 18 yaşın altındakiler müzeyi ücretsiz gezebiliyorlar. Her ayın ilk cumartesi gününde de tüm ziyaretçiler müzeye ücretsiz giriş yapabiliyorlar. Paris Museum Pass satın alırsanız da Louvre ve Orsay Müzesi gibi Paris’in birçok ünlü müzesini ve yapısını ücretsiz görebiliyorsunuz.

Ermitaj Müzesi – St. Petersburg
Dünyanın en eski müzelerinden olan Ermitaj Müzesi 3 milyonu aşkın sanat eseri koleksiyonuyla Guinness Rekorlar Kitabı’na bile girmiş. Müze o kadar büyük ki tüm eserleri detaylı inceleyerek gezmek, bırakın 1 günü 1 ayda bile mümkün değil. Müzenin giriş ücreti yerli ve yabancı turistlere göre değişiyor. Ruslar için 400 Ruble olan giriş biletini yabancı turistler 700 Ruble ödeyerek alabiliyorlar. Öğrenciler ve çocuklar müzeyi ücretsiz gezebiliyorlar. Her ayın üçüncü perşembesiyse tüm ziyaretçilerin için müzeye giriş ücretsiz.

Mutlaka görmeniz gereken müzelerin giriş ücretleri


Guggenheim Müzesi – Bilbao
Önündeki örümcek heykeliyle ve çağdaş mimarisiyle modern sanatın ikonu haline gelen Guggenheim Müzesi İspanya’nın en büyük ve en çok turist çeken müzelerinden. Bu müzede ünlü ressamların eserlerinin yanında modern objeler de ilgi çekiyor. Yetişkinlerin müzeye giriş ücreti 10 Euro(61 TL) iken, 26 yaşından küçük öğrenciler 6 Euro(37 TL) ödeyerek biletlerini alabiliyorlar. 12 yaşından küçük çocuklar yanlarında bir yetişkinle birlikte müzeyi ücretsiz ziyaret edebiliyorlar. Bilbao Güzel Sanatlar Müzesi’ni de gezmek isterseniz iki müzeye de uygun fiyatlı giriş hakkı tanıyan biletlerden alabilirsiniz.

Mutlaka görmeniz gereken müzelerin giriş ücretleri


Vatikan Müzeleri
Rönesans döneminde Roma Katolik Kilisesi tarafından yaptırılan Vatikan Müzeleri sanat tarihinin en önemli ve en eski eserlerini bünyesinde barındırıyor. O kadar büyük bir müze ki dolaşırken sadece tek yöne gidebiliyorsunuz ve müzenin tamamını dolaşmak yaklaşık 5 saat sürebiliyor. Giriş ücretiyse 17 Euro (105 TL) ama sıra beklememek için biletinizi 21 Euro(129 TL)’ya internetten alabilirsiniz. 6 yaşından küçük ziyaretçiler müzeye ücretsiz girebiliyor. 25 yaş ve altındaki öğrencilerin giriş biletiyse 8 Euro (49 TL). Ayın son Pazar gününde ve 27 Eylül Dünya Turizm Günü’nde tüm ziyaretçiler Vatikan Müzeleri’ni ücretsiz ziyaret edebilir.

Mutlaka görmeniz gereken müzelerin giriş ücretleri


Akropolis Müzesi – Atina
Yunan tarihine tanıklık eden eserlerin sergilendiği Akropolis Müzesi uzaktan tarihi bir yapıya benziyor. Atina sokaklarında yürürken fark etmemenizin imkânsız olduğu bu müzenin cam zemininde yürürken tarih ayaklarınızın altında akıp gidiyor. 1 Kasım’dan itibaren başlayan kış döneminde müzeye giriş ücreti 5 Euro(31 TL). 65 yaş üstü, 18 yaş altı ziyaretçiler ve öğrenciler müze giriş biletlerini 3 Euro (19 TL)’ya alabiliyorlar. 1 Nisan’da başlayan yaz sezonundaysa bilet ücreti 10 Euro (61 TL). İndirimli bilet fiyatıysa 5 Euro (31 TL).

Mutlaka görmeniz gereken müzelerin giriş ücretleri


Viyana Sanat Tarihi Müzesi – Viyana
Mimarisiyle ve koleksiyonuyla herkesi kendine hayran bırakan Viyana Sanat Tarihi Müzesi, dekoratif ve güzel sanatlar alanındaki eserleriyle dünyanın en iyilerinden biri. Bulundurduğu koleksiyonla tarih boyunca sanat anlayışında görülen değişimi gözler önüne seriyor. Müzeye giriş ücreti 16 Euro. 19 yaşından küçük ziyaretçilerden giriş ücreti alınmıyor. Eğer Viyana’nın diğer müzelerini de ziyaret etmek isterseniz, 44 Euro (271 TL)’ya 1 yıl boyunca geçerli olan yıllık bileti de alabilirsiniz. Bu yıllık biletin 19-25 yaş arası ziyaretçiler için bedeliyse 25 Euro (154 TL).

Kaynak: Enuygun

False