GeriSeyahat Muğla sahillerinde bu yaz ne bekliyorsunuz?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Muğla sahillerinde bu yaz ne bekliyorsunuz?

Muğla sahillerinde bu yaz ne bekliyorsunuz?

Bodrum’un bu sezon sloganı ‘12 ay turizm’. 365 gün turizme odaklanan ilçede tatil için etkinlikler çeşitlendi. Deniz ve eğlencenin yanı sıra kültür, tenis, golf, kongre turizmi ve mavi yolculuk gibi etkinlikler ön plana çıkmaya başladı. 70 kilometrelik kıyı şeridi bulunan doğa harikası Datça, imar tartışmalarına rağmen sakinliğini koruyor. Bodrum’daki Halikarnas Disko ve Clup Catamaran hâlâ revaçta.

SAHİLLER

İztuzu dünya sıralamasına girdi

Muğla sahillerinde bu yaz ne bekliyorsunuz

Muğla’da Mavi Bayrak sayısı bu yıl 103. Bodrum 60 bayrakla Türkiye’de ilçeler arasında yine rekortmen. Ancak geçen yıla göre, 12 bayrağını bu yıl kaybetti. Türkiye Çevre Eğitim Vakfı’nın (TÜRÇEV), deniz suyu temizliği, sahildeki hizmet kalitesini değerlendirerek verdiği Mavi Bayrak’ı bu yıl Bodrum’da 51 plaj, 3 marina ve 6 yat taşıyor. Bodrum tek başına 45 Mavi Bayrak’lı İzmir ve 27 bayrak sahibi Aydın’ı sollamış durumda. Muğla’nın diğer ilçeleri Marmaris’te 20, Ortaca’da 4, Datça’da 8, Fethiye’de 10 ve Ula’da 1 Mavi Bayrak dalgalanıyor. Muğla genelinde toplam 7 marinanın ve 6 yatın Mavi Bayrak’ı var. (Tam listeyi TÜRÇEV’in web sitesinde bulabilirsiniz: www.mavibayrak.org.tr)

Göcek’in Mavi Bayrak’lı plajı D Marin’de bulunan Blue Point Beach’te servis ücreti adı altında hafta içi 60, hafta sonu kişi başı 100 TL karşılığında havlu, meyve tabağı ve bir adet soğuk içecek ikram ediliyor. Clup Marina’da bulunan Upper Deck Beach Club’sa yeni bir işletmeciye devredilecek. Giriş şartları iki hafta içinde belli olacak. Göcek Adası’ndaki İncirli Koy’a yaz aylarında Göcek Belediye Marina’dan karşılıklı saat başı dolmuş tekneler kalkıyor (Kişi başı 15 TL). Göcek’te 50 TL’ye adalar turu yapılıyor. Her gün saat 10.00’da kalkan teknelerin kişi başı ücreti yemek dahil 50 TL.

Dalyan’daki İztuzu Plajı bu yıl dünyanın gündemine düştü. Trip Advisor tarafından belirlenen ‘Dünyanın En İyi 10 Plajı’ listesinde doğa harikası İztuzu da vardı. Köyceğiz Gölü’nde yüzmek için Belediye Delta Plajı, deniz tercih edenler için de Ekincik Plajı en uygun alanlar. Ula ilçesinde Akyaka ve özel kumuyla ünlü Kleopatra Adası plajlarıyla ön plana çıkıyor. Marmaris’teyse Çamlı İncekum, Boncuk Koyu ile merkezden İçmeler’e kadar olan Uzunyalı bölgesinin büyük bölümü Mavi Bayraklı. Her noktadan gönül rahatlığıyla denize girmek mümkün. Turunç, Orhaniye Kızkumu, Selimiye, Bozburun ve Serçe Limanları ile Hisarönü Körfezi’ne bakan 30’un üzerindeki koy berrak suyu ve mavinin her tonuyla tatilcileri bekliyor.

EĞLENCE

Halikarnas Disko 35’inci yılında Bodrum’u sallayacak

Muğla sahillerinde bu yaz ne bekliyorsunuz

Bodrum’da gece eğlenceleri yine hızlı ve renkli. Barlar Sokağı’nda cazdan türkülere, sanat müziğinden yöresel ezgilere kadar farklı tarzlarda müzik yapan mekânlar mevcut. Gece eğlencelerinin adresi Halikarnas Disko, 35’inci yılını özel bir programla kutluyor. 18-20 Ağustos arasında üç akşam ünlü yıldızlar birbiri ardına sahneye çıkacak. Pazar akşamları kadınlara özel, pazartesi akşamları Ozan Doğulu’yla Türkçe müzik partileri devam edecek.

Avrupa’nın en büyük yüzen diskosu Clup Catamaran sezonu 4 Haziran’da büyük bir partiyle açtı. 24 Haziran’da David Vendetta, 27 Haziran’da DJ Hulk sahneye çıkacak. Bodrum’un 5 kilometre yakınındaki Gümbet’teyse hard rock, pop müzik, çeşitli animasyon ve dans gösterileri yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Gümbet’teki eğlence mekânlarının ilk sırasında ise X Bar geliyor. MyStery Bar’ın pistinden ise sabaha kadar dans eden genç kadınlar ve erkekler eksik olmuyor. Müşterilerin çoğu yabancı olan barda bira 6, kokteyl ve yabancı içkilerse 10 TL. Göcek’te eğlence hayatını belirleyen dört mekân Blue Monkey, Lime XS, Adıvar ve Commagene. Ortaca’daysa Sarıgerme Mahallesi’nde 5 yıldızlı otellerle tatil köylerinin eğlence merkezleri ve Sarıgerme’de Pascha Disco eğlence mekânları arasında.

Dalyan’da en büyük eğlence yine çamur banyoları. Biri Köyceğiz sınırları içinde, diğeri Dalyan’da olmak üzere iki çamur banyosu var. Marmaris’te barlar sokağında 60’a yakın eğlence mekânında sabaha kadar müzik devam ediyor. Sakinliği ile dikkati çeken Datça’daysa Eclipse Bar ve Clup Barkode bulunuyor.

LEZZETLER

Yılın favorileri mavi yengeç ve karidesli çiçek dolması

Muğla sahillerinde bu yaz ne bekliyorsunuz

Mavi yengeçleriyle ünlü Dalyan’da Other Side deniz ürünlerinin ilk adresi. Merkezdeki Kebapçım ise yeni açıldı. Kebapların yanı sıra vejetaryen yiyecekler de mönüde yer alıyor. Marmaris’te de 400’e yakın restoran var. Datça, damak zevkinize farklı lezzetler sunacak restoranlara da sahip. Eğer balık yemeği tercih ediyorsanız, Kumluk Plajı’nda Hüsnü’nün Yeri ve Fevzi’nin Yeri’ne uğramayı ihmal etmeyin. Her iki restoranda, mevsimine göre kilosu 50 ile 100 TL arası fiyatlardan deniz balıkları yiyebilirsiniz. Hüsnü’nün Yeri’nde, peynir-ceviz ve bademin çeşitli baharatlarla karıştırılmasıyla yapılan Girit ezmesi (10 TL) ile kabakçiçeği içine kaşar ve karides doldurularak yapılan karidesli çiçek dolmasını (15 TL) tatmayı unutmayın.

False