GeriSeyahat Milano gezisi için küçük notlar
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Milano gezisi için küçük notlar

Milano gezisi için küçük notlar

İtalya denilince akla tarihin kokusunu duvarlarına sindirmiş kiliseler, sokaklar, hatta evler geliyor. Ancak Milano geçmişi içinde barındırmasına rağmen, geleceği moda trendleriyle yansıtıyor ve bu şehirde kültür aramak yerine alışveriş ve keyif yapmak çok daha doğru geliyor.

Milano’ya birçok havayolu şirketi alternatifiyle uygun fiyatlara uçabilirsiniz. Yaklaşık 2 saatlik bir yolculukla vardığınızda, klasik bir İtalya şehrinden farklı olmadığını göreceksiniz. Zaten buraya gelenlerin birçoğu, biraz alışveriş yapmak, biraz da pizza ve spagettinin tadını çıkarmak için bu küçük şehri ziyaret ediyor.

 

METRODAN VAZGEÇMEYİN

Milano’da diğer İtalyan şehirlerinde olduğu gibi metro en önemli ulaşım araçlarından biri. Benim otelim Duomo Meydanı’na 1.3 km uzaklıkta yer alan NH Milano Touring'di. Repubblica metro istasyonuna yürüyerek 5 dakika uzaklıkta bulunuyor. Civarında da oldukça uygun oteller var.

DUOMO MEYDANI

Milano gezisi için küçük notlar

Milano denilince ilk akla gelen, herkesin önünde fotoğraf çektirdiği Duomo Kilisesi ve bu kilisenin yer aldığı Duomo Meydanı. Şehrin simgesi olan bu kilise, İtalya’nın en büyük, dünyanın da beşinci en büyük katedrali. Yapımına 1386’da başlanmış ve son halini yaklaşık 600 yıl sonra, 1965’te almış. Gotik tarzdaki kiliseyi görmeden Milano’yu görmüş sayılmazsınız. Fakat bu meydanda dikkatli olmak gerekiyor. Hırsızlıkların çok fazla yaşandığı bu alanda polis güvenliği çok ama yine de bazen beklenmedik olaylar yaşanabiliyor.

SANTA MARIA DELLA GRAZIE

Milano gezisi için küçük notlar

L’Ultima Cena, yani ‘Son Akşam Yemeği’

Milano denilince herkesten duyacağınız bir tavsiye de Leonardo da Vinci’nin 1494-1498 yılları arasında yaptığı tahmin edilen, Hz. İsa’nın havarileriyle yediği son akşam yemeğini anlatan meşhur resmi L’Ultima Cena, yani ‘Son Akşam Yemeği’ resminin yer aldığı Santa Maria Della Grazie Kilisesi. Bu resmi oraya gidene kadar tablo sanıyordum fakat meğer kocaman bir duvar resmiymiş. Görmenizi tavsiye ederim. Bu arada ciddi bir uyarı; eğer bu resmi görmek istiyorsanız önceden rezervasyon yaptırmanız şart. Yoksa saatlerce sıra beklemek zorunda kalabilirsiniz.

LA SCALA

Milano gezisi için küçük notlar

Opera denilince akla gelen önemli şehirlerden biri olan Milano’ya kadar gitmişken La Scala’da bir opera izlemeden dönmeyin. 1778 tarihinde yapımı tamamlanmış, dünyanın en büyük ve en ünlü opera binalarından biri olan La Scala programını öğrenmek için web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Bilet fiyatları 20 euro’dan başlıyor.

MİLANO'DA ALIŞVERİŞ İÇİN 5 ÖNEMLİ MERKEZ

Milano gezisi için küçük notlar

1877 yılında yapılan İtalya’nın en eski alışveriş merkezi Galleria Vittorio Emanuele.

1- Lüks ürünler seviyorsanız, mutlaka gitmeniz gereken yerlerden biri Montenapoleone. Küçük bir cadde olmasına rağmen birçok ünlü markaya ev sahipliği yapıyor.
2- Yine ünlü markalar arıyorsanız Duomo’nun hemen yanı başındaki La Rinascente’yi de ziyaret edebilirsiniz. Çok katlı bir mağaza ve aradığınız tüm markaların ürünlerini bulabileceğiniz garanti.
3- 1877 yılında yapılan Galleria Vittorio Emanuele’ye uğramadan olmaz. İtalya’nın en eski alışveriş merkezi unvanına sahip binanın mimarisi görülmeye değer.
4- Corso Vittorio Emanuele de yine marka severlerin en sevdiği caddelerden.
5- Duomo’nun yanı başında yer alan &Other Stories’i ziyaret etmelisiniz.

MİLANO'DA NEREDE NE YENİR? 

Milano gezisi için küçük notlar

La Rinascente’nin çatısında bulunan restoran ve bar manzarayı tepeden izlemek için ideal.

1- Superpizza! Mutlaka deneyin.
2- Il Salumaio Di Montenapoleone. Makarna ve şarap mükemmel.
3- Öğle yemeği için OK Pizza oldukça iyi bir seçim olacak. Hem fiyatları hem de lezzeti bakımından güzel bir restoran ve Duomo’ya oldukça yakın.
4- Deniz ürünü seviyorsanız Trattoria del Pescatore'ya gidin. İstediğiniz şeyleri seçip çiğ olarak tabağınıza koyuyorsunuz ve pişirilip getirilmesini bekliyorsunuz. Ahtapot salatasını ve tiramisuyu denemelisiniz.
5- Charleston'da makarna ve pizzalar harika.
6- La Rinascente’nin çatısında bulunan restoran ve bar manzarayı tepeden izlemek için ideal. Fakat rezervasyonsuz içeri girmek çok zor. Bazen saatlerce kuyrukta beklemeniz gerekebiliyor.

Milano gezisi için küçük notlar TARAFINDAN HAZIRLANMIŞTIR.

False