GeriSeyahat Konforu doğaya taşıyan 5 ürün
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Konforu doğaya taşıyan 5 ürün

Konforu doğaya taşıyan 5 ürün

Kamp veya trekking yapmak, doğayla baş başa kalmak, teknolojiden uzak durmak demek. Özellikle kafamızı kaldıramadığımız akıllı telefon çağını yaşadığımız şu günlerde kendimizi doğaya atabilmek oldukça lüks. Akıllı telefonlardan kopmak iyi bir fikir olsa da teknolojiden tamamen kopmak için aynı şeyi söyleyemeyiz. Çünkü kamp veya trekking esnasında hayatınızı kolaylaştıracak pek çok teknoloji var. Çantanızda mutlaka yer alması gereken 5 ürünü bir araya getirdik.

Su ihtiyacınızı takip edin

H2OPal, vücudun su ihtiyacını takip eden akıllı bir cihaz. Geleneksel su matarası tasarımında ama sihri içindeki sensörde. Su alımınızı takip ve analiz ediyor. Hidrasyon seviyeniz düştüğünde su içmeniz gerektiğini hatırlatıyor. Düzenli ilaç almanız gerektiğini de bildirimlerle hatırlatması modelin öne çıkan özellikleri arasında. Gerçek zamanlı su sıcaklığı göstergesi ve kişiselleştirilebilir LCD dokunmatik ekranı var. Şarjı sürekli kullanım durumunda 30 güne kadar dayanabiliyor. Fiyatı 1.200 TL.

Konforu doğaya taşıyan 5 ürün



Çayınız sıcak kalsın

Ember, trekking yapanlar için yeni nesil bir mug geliştirdi. İçinde bataryası bulunan Ember, içeceklerinizi 50 ile 62.5 derece arasındaki sıcaklıkta tutmanızı sağlıyor. Kontrolü ise mug’ın altında yer alan halka ile yapılıyor. Bluetooth üzerinden akıllı telefon ve akıllı saatlere bağlanan ürünü, bu cihazlarla da kontrol edebiliyorsunuz. Mug’ın kapasitesi 355 ml., fiyatı 149.95 dolar.

Konforu doğaya taşıyan 5 ürün



Baristanız hep yanınızda

Minipresso GR, yanınızda taşıyabileceğiniz el tipi bir espresso makinesi. Sevdiğiniz kahve çekirdeğinin öğütülmüş halini makineye yerleştiriyorsunuz. Su haznesini dolduruyorsunuz ve basit bir el hareketiyle çalıştırarak kahvenizi hazırlıyorsunuz. Ristretto’dan Caffè Lungo’ya kadar espresso bazlı pek çok kahve çeşidini pişirebiliyorsunuz. Ağırlığı 360 gram., yani sırt çantanızda yük yapmıyor. Fiyatı 400 TL.

Hava durumuna hâkim olun

İnternetin çekmediği yerlerde hava durumu bilgilerine noktasal olarak ulaşmanız mümkün olmayabilir. Akıllı telefonunuza bağlanan Weatherflow adındaki model, sizin anlık olarak bulunduğunuz noktadaki hava durumunu tespit ediyor. Rüzgâr, sıcaklık, nem ve basınç okumaları yapıyor. Elde ettiği verileri ise analiz ederek ilerleyen saatlerde karşılaşabileceğiniz hava durumunu tahmin ediyor. Yüksek hassasiyetle ölçüm yapan modelin bluetooth menzili ise 30 metre. Fiyatı 790 TL.

Konforu doğaya taşıyan 5 ürün



Kaybolmadan kaybolmak için

Garmin’in geliştirdiği Etrex 20 adındaki cihaz, özellikle doğada kaybolmayı sevenler için birebir. Renkli ekrana sahip olan üründe, Türkiye karayolları navigayon haritası ve Türkiye topografya haritası yer alıyor. Deniz haritası ise opsiyonel olarak sunuluyor. Kısacası Türkiye’deki her alanda kullanılabiliyor. Buna ek olarak alan hesabı yapabilen model, 2 bin adet nokta kaydı özelliğiyle belirlediğiniz noktaları işaretleme imkânı var. Fiyatı 1.789 TL.

Konforu doğaya taşıyan 5 ürün


False