GeriSeyahat Komşu'nun en meşhur ve en güzel adası: Mikonos
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Komşu'nun en meşhur ve en güzel adası: Mikonos

Komşu'nun en meşhur ve en güzel adası: Mikonos

Göz alıcı güzellikteki doğası, beyaz ve tüm renklerin hâkim olduğu daracık sokakları, meşhur plajlarıyla tam bir tatil rotası Mikonos… Akşam olunca şehrin rengi değişiyor. Gündüz içinizi aydınlatan sokakları, akşam loş ışıklar altındaki görüntüsüyle sizi bir kez daha etkisi altına alıyor. Eğlencenin hiç bitmediği son yılların en gözde tatil ve eğlence adasını gelin daha yakından tanıyalım. İşte size Mikonos gezi rehberi…

Mikonos, volkanik patlama sonucu oluşmuş Kiklad adalarından birisi. Turizm açısından en çok ilgiyi gören, adından çokça söz ettiren en meşhur Yunan adası... Mikonos 'a İstanbul’dan direkt uçuşlar var. Birçok Yunan adasından da feribotla adaya seferler düzenliyor. Temmuz ve ağustos aylarında çok kalabalık oluyor. Adanın nüfusu bu dönemlerde tam 10 katına çıkıyor.

Türklerin haricinde dünyanın birçok ülkesinden de ciddi bir turist akımı var. Mikonos yazın çok ilgi görmesine rağmen uçak bileti fiyatları yakın tarihler için bile yaklaşık 500-600 TL civarı… Ama aynı şeyi otel fiyatları için söyleyemeyeceğim. Çok lüks olmayan oteller için bile gecelik kişi başı en az 300-400 TL’yi gözden çıkarmanız gerekiyor.

Komşunun en meşhur ve en güzel adası: Mikonos

Komşunun en meşhur ve en güzel adası: Mikonos


İlla Mikonos'a gitmek istiyorsanız da sizlere daha ekonomik bir tavsiyem olacak. Tur şirketleri her yıl Yunan adalarına vizesiz, her şey dâhil gemi turları düzenliyor. Bu turları tercih edip, hem gemi yolculuğu yapabilir hemde birden fazla Yunan adasını görme imkanına sahip olabilirsiniz. Ulaşım açısından ada içinde pek seçeneğiniz yok. Toplam taksi sayısı neredeyse 30… Bu kadar kalabalık bir yerde boş bir taksi bulmanız imkânsız diyebilirim. Araç kiralayabilir ya da şehir içi otobüslerle hemen hemen istediğiniz her yere gidebilirsiniz.

Komşunun en meşhur ve en güzel adası: Mikonos


Güzeller güzeli plajlar

Mikonos deyince akla tabi ki o meşhur eğlence hayatı ve plajları geliyor. Mikonos bu konuda Avrupa'nın en iyisi olarak adlandırılıyor. Hepsinin konsept hemen hemen aynı. Plajların çoğunda eğlence hiç eksik olmuyor. Akşamüstü başlayan partiler, sabahın ilk ışıklarına kadar devam ediyor. Scorpios, Nammos ve Paradise beach clup’lar adanın en pahalı ve en meşhur plajları. Yunan adalarının en güzel yanı bazı plajlara girerken giriş ücreti vermiyorsunuz. Bu plajlarda iki kişi ortalama 100-120 Euro’ya yemek yiyebilirsiniz. Daha sakin bir yer arıyorsanız, sizlere panormos plajını önerebilirim.

Komşunun en meşhur ve en güzel adası: Mikonos


En güzel kafe ve restoranlar burada

Dar beyaz sokakları,renklendirilmiş pencereleri evlerin bulunduğu adanın en meşhur yerlerinden biri, Little Venice (küçük Venedik)... Bu labirent sokaklar, ada çok fazla rüzgar alıyor diye korunma amaçlı labirent şeklinde yapılmış. Yaklaşık 70’e yakın sokak var. Nereden nasıl gideceğinizi bilmiyorsanız gerçekten o sokaklardan çıkmak çok zor. Gündüz başlayan kalabalık gecede devam ediyor. Mikonos, tarihi açıdan beklentilerinizi karşılayacak bir yer değil. Restoran, kafe ve barların en çok bulunduğu bölge... Birçok ünlü tasarım markalarının mağazalarını bu küçücük alanda bembeyaz dükkânlarda bulabilirsiniz.

Komşunun en meşhur ve en güzel adası: Mikonos



Yunan adalarında tavernalar çok fazla. Tabak kırma kültürününde Yunanlılardan değil biz Türklerden gelmiş olduğunu orada öğrendik. Bizim tercihimiz Niko's Taverna oldu. İkram konusunda da oldukça bonkörler. Yemek fiyatları Türkiye'ye oranla ortalamanın çok üstünde. Hani o “Yunan adalarında çok ucuza yiyip, içiyorsunuz” sözü Mikonos için geçerli değil. Biz iki kişi 90 Euro civarında çokta bir şey yiyemeden kalktık. Ama tercihinizi illede bu kadar pahalı yerlerden yapmak zorunda değilsiniz. Ada da yeme-içme konusunda çok fazla seçenek var. Yemek kültürleri de bize çok yakın. Labirent sokaklardan çıkıp sahil tarafına doğru ilerlediğinizde buradaki taverna ve restoranlarda envayi çeşit deniz ürünlerini bulup tadına bakabilirsiniz. Hem eğlence arıyor, hem de deniz tatili planlıyorsanız Mikonos bu anlamda harika bir destinasyon…

False