GeriSeyahat Komşuda eğlence: İskeçe Karnavalı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Komşuda eğlence: İskeçe Karnavalı

Komşuda eğlence: İskeçe Karnavalı

İskeçe Karnavalı'nda her yıl yüzbinlerce misafiri ağırlayan Yunanistan, misafirlerini sınırsız eğlenceye davet ediyor.

Hz. Meryem, oğlu Hz. İsa’nın büyüyüp peygamber olacağı söylentileri yayıldıkça, dönemin yöneticileri tarafından oğlunun öldürüleceğini haber alır. Bu duyum üzerine halk, İsa’nın askerler tarafından bulunamaması için tüm çocukların yüzlerini boyayarak birbirlerinden ayırt edilemez hale getirir. Nihayet 10. gün sonunda bu dedikodunun asılsız olduğu ortaya çıkınca tüm çocuklar boyalarından arındırılıp temiz Pazartesi’ye tertemiz girerler.

İşte o zamandan bu yana Mart ayı ortasındaki Pazar gününü, İsa’nın hayatının kurtulmasının şerefine halk çılgınlar gibi eğlenerek geçirir ve "temiz Pazartesi" için gece olduğunda temizlenerek yataklarına girerler.

Komşuda eğlence: İskeçe Karnavalı

Günümüze kadar uzanan bu hikaye, her yıl yüzbinlerce kişinin akın ettiği bir etkinliğe ilham olur ve Rio Karnavalı’nı aratmayan rengarenk ve çok eğlenceli İskeçe Karnavalını yanı başımıza kadar getirir.

RENGARENK KOSTÜMLER VE DANSLARLA RIO KARNAVALI'NI ARATMIYOR

İskeçe, Yunanistan’da düzenlenen festival, hafta boyu süren çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Bu ufak şehrin nüfusunu on kat arttıran asıl etkinlik ise Pazar günü öğlen saatlerinde başlayan ve şehri rengarenk kostümler ve danslarla renklendiren büyük geçit töreni şüphesiz.

Yakın mesafede düzenlenen en renkli karnaval olması ve düzenlenen oldukça uygun fiyatlı turlar sayesinde ülkemizden de çok sayıda ziyaretçi toplayan karnavalda bu eşsiz eğlenceye ortak olmanızı tavsiye ederiz.

Gidello ekibinin seçtiği en keyifli İskeçe festivali turları için tıklayınız.

Komşuda eğlence: İskeçe Karnavalı

False