GeriSeyahat Kitaplarla geçmişe yolculuk: Sahaf Festivali
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
 Kitaplarla geçmişe yolculuk: Sahaf Festivali

Kitaplarla geçmişe yolculuk: Sahaf Festivali

Bu yıl Kadıköy’de ilki düzenlenen sahaflar festivali kitapseverlerle buluştu. Haydarpaşa tren garında düzenlenen festival kitap düşkünleri için tam bir cennet. Üstelik giriş hem ücretsiz hem de her şey çok ucuz. 3 Aralık son gün bu güzel festivali kaçırmayın… İşte detaylar…

Sahaflar kitap festivaline adım atar atmaz burnunuza gelen eski kitap kokusu size adeta büyülü bir dünyanın kapılarını aralıyor. Vagonların arasında kitaplara bakarken kendinizi bir anda eski bir Türk filminin içindeymiş gibi hissediyorsunuz.

Kitaplarla geçmişe yolculuk: Sahaf Festivali


Farklı atmosfere sahip olan festivalde 1800’lü yıllardan günümüze kadar birçok kitaba ulaşabilirsiniz. Üstelik stantlardan reklama kadar her şeyde sahafların el emeği var. Bu büyülü dünyanın kapısını açar açmaz karşınıza çıkan ‘eskiye’ yolculuk kafanızda birçok anıyı canlandırıyor aynı zamanda… 

Kitaplarla geçmişe yolculuk: Sahaf Festivali


Alana girer girmez sahafların sizi samimi ve güler yüzle karşılamaları kendinizi evinizde gibi hissetmenizi sağlıyor. Festivalde ikinci el roman, tarihi kitaplar, anı, hatırat, şiir kitapları, imzalı kitaplar, plaklar, fotoğraflar, bozuk paralar gibi büyük bir yelpazenin içinde kayboluyorsunuz... Giden her yaş grubunun içinde kendinden bir şeyler bulacağı bir festival olmuş. Ortamın samimi ve sıcak oluşu sizi hemen etkisi altına alıyor.

Kitaplarla geçmişe yolculuk: Sahaf Festivali


Geçmişin derin izleri…

Kitapların yüzeylerindeki geçmişin derin çizgileri uzun yollardan bu stantlara geldiğinin simgesi gibi.  Gördüğünüz kitaplar, dergiler, plaklar size geçmişten bir şeyler fısıldıyor. Günümüz koşturmacasından ve curcunasından sıyrılıp geçmişe bir yolculuk yapmak istiyorsanız festivali kesinlikle ziyaret etmelisiniz.


Festivale yoğun bir katılım var. Sahaflarsa bu yoğun ilgiden oldukça memnun… Yaşanmışlıklar ve anılarla dolu bir gün geçirmek istiyorsanız burada mutlaka bir sahafla sohbet etmelisiniz. Size anlatacakları harika hikâyeleri olabilir.

Kitaplarla geçmişe yolculuk: Sahaf Festivali


Kitapların yaşanmışlıklarını dinlerken içinde mutlaka kendinizden bir parçada buluyorsunuz. Üstelik festivalde geçmişten kalma birçok belge ve mektuba ulaşmak mümkün. Festival alanı gezinizi sonlandırdıktan sonra garın giriş kısmındaki büfede bir çay içip deniz havası alabilirsiniz.

Fotoğraflar: Nergiz Yeriş



Bir Ana Tanrıça şehri: Metropolis

False