GeriSeyahat Karadeniz'in cennet köşesi: Rize
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Karadeniz'in cennet köşesi: Rize

Karadeniz'in cennet köşesi: Rize

Doğu Karadeniz bölgesinde yer alan Rize en çok yağmur alan ilimizdir.Artvin, Trabzon ,Erzurum ve Bayburt’a komşudur. En önemli ürünü çaydır...

Ayder

Rize'nin incisi Ayder'i görmeden ölmeyin desek yeridir. Eşsiz manzarası öğlen 4 gibi inen sisle birlikte biz nerdeyiz sorularını sıkça duyabileceğiniz Ayder Yayla'sında mutlaka gidin ve hatta 3-4 gün Yayla Evlerinde kalın ve köy hayatını yaşayın zaten ister istemez bağımlısı olacaksınız.

Karadenizin cennet köşesi: Rize

Andon

Andon'da ki suyun şifalı olduğunu doğal soda veya zemzem suyu olduğunu söyleyenler bile var. Ne kadarı doğru bilemeyiz tabi ama o taşların arasında buz gibi suda yürümenin çok eğlenceli olduğunu kesinlikle söyleyebiliriz. Küçük bir yer olduğu için de sadece öğlen yemeğini yemek için bile gidebilirsiniz.

Karadenizin cennet köşesi: Rize

Fırtına Deresi

Fırtına Deresi üzerinde birçok taş köprü var. Bu köprüler en az 100 yıllık. Gidip o köprülerin üzerinde durmak ortasından bir fotoğraf çekmek bile geçmişe gidip gelmek gibi. Hele bir de Rafting yapmayı sevenlerdenseniz Fırtına Deresinden Rafting hayatınızda yaşadığınız en güzel deneyimlerden biri olacaktır.

Karadenizin cennet köşesi: Rize

Rize Kalesi

Bütün şehri ayağınızın altına aldığınız kale. 360 derece seyir terası desek yeridir. Kalenin üstündeki çay bahçelerinde dinlenip bu enfes manzaraya karşı çayınızı içebilirsiniz.

Karadenizin cennet köşesi: Rize

Zil Kale

Trabzon İmparatorluğu döneminde ya bizzat Komnenoslar ya da İmparatorluğa bağlı yerli Lordlar tarafından yapıldıklarını tahmin edilmekte. Bıjışkyan (1871) “Kayalığın üzerinde bulunan ve Zilkale denilen eski bir kalenin içinde insana şaşkınlık veren kemerli binalar ve büyük bir kule vardır. Kalenin alt ucu, tepelerin üzerinde başka kalelere ve eski bir kilise kalıntıları bulunan Fırtına Deresi’ne kadar uzanır” demiş.

Karadenizin cennet köşesi: Rize

Dağmaran

Bir tarafı Kaçkar, Verçenik, Ovit Dağları, Handüzü ve Çağrankaya Yaylası ile, diğer tarafı ise Rize Şehir Merkezi ve Karadeniz’e kuş bakışı hakim bir tepe üzerine kurulmuştur. Tesis Rize Merkezden 4 km yukarıdadır. Gecesi ve gündüz ayrı güzellikleri seyre daldığınız Dağmaran'ın yemekleri de enfes.

Karadenizin cennet köşesi: Rize

Anzer Yaylası

Anzer yaylasıRize'nin İkizdere ilçesinin 35 km güney batısında kalan bir yayladır. Anzer Balı çok meşhurdur bilen bilir eğer alabilirseniz o baldan da alıp öyle dönün de şehirler de nasıl ballarla kandırıldığınızı anlayın.

Karadenizin cennet köşesi: Rize

Kaçkar Dağları Milli Park

Çamlıhemşin'nde yer alan Kaçkar Dağları Milli Parkı, ilçe merkezinden 16 km uzaklıkta konumlanmaktadır. 51.500 hektarlık bir alandan oluşan park, 1994 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile milli park ilan edilmiştir. Parkın içerisinde göller, çayırlar, buzul vadilerin yanı sıra nice bitki ve hayvan türleri bulunmaktadır. Domuz, tilki, sansar, geyik, yaban keçisi ve ayı parkın misafirlerinden bazılarıdır. Park aynı zamanda ülkemizdeki orman gülünün 3000 metreye ulaştığı tek yer olarak bilinmektedir.

Karadenizin cennet köşesi: Rize

False