GeriSeyahat Kapadokya'da yarıyıl tatili yoğunluğu
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Kapadokya'da yarıyıl tatili yoğunluğu

Kapadokya'da yarıyıl tatili yoğunluğu

Peribacaları ve doğal kaya oluşumlarıyla ünlü bölge, yerli turistlerden yoğun ilgi görüyor.

Peribacaları ve doğal kaya oluşumlarıyla ünlü Kapadokya bölgesinde yarıyıl tatili dolayısıyla yerli turist yoğunluğu yaşanıyor. Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz, yarıyıl tatili nedeniyle Kapadokya'daki yerli turist sayısının arttığını söyledi.

Kapadokyada yarıyıl tatili yoğunluğu

Günübirlik yerli turistlerin yoğunluk oluşturduğunu anlatan Durmaz, "Yarıyıl tatili dolayısıyla bölgedeki otellerde ise yüzde 50 doluluk yaşanıyor. Bölgede Çin ağırlıklı yabancı turistler de var. Bu, kültür turizminin 12 aya yayıldığını gösteriyor. Biz de bu durumdan memnunuz." dedi.

Kapadokyada yarıyıl tatili yoğunluğu

Kapadokya'da birçok aktivite yapılabileceğini dile getiren Durmaz, "Bunların başında sıcak hava balonu geliyor. Hava şartlarından dolayı at, ATV ve vadi turlarında yoğunluk yaşanıyor. Ören yerleri ve yer altı şehirleri de talep gören alanların başında geliyor." diye konuştu. İstanbul'dan gelen Ali Güney ise beklentilerinin üzerinde bir yerle karşılaştığını, bölgenin muhteşem yapıya sahip olduğunu ifade etti. Serpil Güney de yıllar önce geldiği Kapadokya'yı eşiyle tekrar ziyaret ettiğini anlatarak, "Çok güzel bir yer. Bu coğrafyada yaşayıp Kapadokya'yı görmemek olmaz. Çok keyif aldım." ifadelerini kullandı. Hatay'dan gelen Salih Doğru, bölgede ailesiyle kamp yapmayı düşündüğünü söyledi.

Kapadokyada yarıyıl tatili yoğunluğu

False