GeriSeyahat Kamboçya'nın Türk adası: Koh Rong
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Kamboçya'nın Türk adası: Koh Rong

Kamboçya'nın Türk adası: Koh Rong

Kamboçya'nın Koh Rong Adası'nda işletmelerden tutun da ada ulaşımına kadar hakimiyet Türklerde. Öyle ki Koh Rong Adası'nda lahmacundan menemene kadar Türk mutfağından yemekler bulunuyor. Türk nüfusunun bir hayli fazla olması Koh Rong Adası'nın ‘Türk adası’ olarak anılmasını sağlıyor.

Kamboçya'nın güneybatısında yer alan Koh Rong, ülkenin en büyük ikinci adası olma özelliğine sahip. Koh Rong Adası'na gitmek için öncelikle Türk Hava Yolları'nın direkt seferiyle Phnom Penh şehrine uçmalısınız. Daha sonra körfezde bulunan Sihanoukville kentine gidip oradan da SpeedFerry adı verilen botlarla Koh Rong'a ulaşabilirsiniz. 

Kamboçyanın Türk adası: Koh Rong

Türk nüfusu oldukça fazla

Ne alaka diyeceksiniz ama Türkiye'den 7 bin 900 kilometre uzaklıkta olan Koh Rong'da Türk nüfusu oldukça fazla. Türklerin, adanın kurulmasında da büyük payları var. Bu adada işletmelerin bir kısmı Türklere ait, bir kısmında da Türkler çalışıyor. Başka bir deyişle Kamboçya’nın Türk adası. Koh Rong'un elektriğiyle, internetiyle, ada ulaşımıyla da Türkler ilgileniyor.

Lahmacundan menemene Türk mutfağı

Tabii adada Türkler yaşayınca Koh Rong'a Türk mutfağı da girmiş. Lahmacundan menemene, baklavadan sütlaca derken bizim mutfak bu adada yer edinmiş durumda.

Kamboçyanın Türk adası: Koh Rong

Burada yaşam çok ucuz

Kamboçya'nın Türk adasında yaşam oldukça ucuz, günde 10 dolar gibi cüzi bir rakamla karnınızı doyurabilirsiniz.

Kamboçyanın Türk adası: Koh Rong

Ayrıca adada birçok aktivite yapılıyor. Su altına dalmak, adaları gezmek, adadaki kulüplerde eğlenmek… Adada gece fosforlu renkleriyle parlayan planktonları da görebilirsiniz.

Kamboçyanın Türk adası: Koh Rong

 

5 Dakikada Dünya Turu

False