GeriSeyahat Kaçırılmaması gereken seyahat fırsatları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Kaçırılmaması gereken seyahat fırsatları

Kaçırılmaması gereken seyahat fırsatları

Haftanın kaçırılmaması gereken seyahat ve gezi fırsatlarını sizin için derledik. İşte güzel vakitler geçirebileceğiniz fırsatlarla ilgili bilgiler...

Komşu’da gül festivali...

Jolly Tur, sizi Büyük Balkan Dağları’nın arasındaki güllerin içine davet ediyor. Kazanlık Gül Festivali kapsamında gül toplama töreni, folklor gösterileri, geleneksel bulgar unlu mamülleri tanıtımı, gül reçelleri tanıtımı ve daha birçok etkinlik var. Ayrıca Bulgaristan’ın başkenti Sofya, bu yıl Avrupa Kültürn Başkenti seçilen ve ülkenin ikinci büyük şehri olan Plovdiv gezilecek. 31 Mayıs çıkışlı, 2 gün konaklamalı gezinin fiyatı 555 TL (jollytur.com).

Kaçırılmaması gereken seyahat fırsatları


Müze Salon’a ‘koruma’ ödülü

Doğuş Turizm, otellerinden ‘Argos in Cappadocia’nın içinde yer alan ‘Müze Salon’, Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri kapsamında ‘Yapı Koruma Dalı Ödülü’nü aldı. Tarihi bezirhânenin zemininde bulunan mekân, katır kanallarına ve değirmen yataklarına ev sahipliği yapıyor. Hizmet vermeye ocak ayında başlayan ‘Müze Salon’da birçok özel davetler ve kültürel etkinlikler yapılıyor.

Kaçırılmaması gereken seyahat fırsatları


Kemer’e Hilton açıldı

Hilton’un markalarından ‘DoubleTree by Hilton’, ultra her şey dâhil konseptli resortunu Antalya’nın Kemer ilçesinde açtı. 324 odaya sahip resort otel, Türkiye’de uzun süredir faaliyette bulunan 14 diğer DoubleTree by Hilton ailesine katıldı. Otel, müşterilerine fitness ve SPA merkezlerinden plajlara kadar tesis içinde birçok sosyal aktivite imkânı sunuluyor. Siz özel plajlarda yorgunluğunuzu atarken, çocuklarınız otel havuzlarının su kaydıraklarının tadını çıkarabiliyor. Yeme-içme konusunda da iddialı olan tesiste dört à la carte restoran mevcut. Ayrıca resort içerisinde 500 misafire kadar ağırlayabilecek balo salonu ve altı toplantı salonu barındırıyor.

Kaçırılmaması gereken seyahat fırsatları


Tuz Gölü ve Ihlara Vadisi kadrajda

FA FOTOSAFARİ, Faruk Akbaş’ın rehberliğinde 29 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında ‘Tuz Gölü ve Ihlara Vadisi Fotoğraf Turu’ düzenliyor. Tur boyunca, Kapadokya’nın köylerinde peribacalarının arasında genel ve ayrıntılı çekimler gerçekleşecek. Hava ve ışık koşulları uygun olursa Kızıl Kilise’de gece çekimi de yapılacak. Tur için yanınızda fotoğraf makinası ve malzemelerinizi, yürüyüşlere uygun ayakkabılarınızı getirmeniz yeterli. Ücrete, eğitim, iki gece konaklama, kahvaltı ve akşam yemeği, havaalanı transferi, seyahat sigortası dâhil. Turda, gezilere katılanlara rehber Faruk Akbaş’ın imzalı kitabı hediye ediliyor… Kişi başı 1.090 TL ( fa.asistan@gmail.com).

Kaçırılmaması gereken seyahat fırsatları


Baştan başa Doğu Karadeniz

‘Doğu Karadeniz’i doyasıya gezmek istiyorum’ diyorsanız bu tur tam sizlik. Setur, Gürcistan’ı da kapsayan bu turda 10 şehri birden gezdiriyor. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Kurtuluş Savaşı mücadelesinin ilk adımını attıkları Samsun’dan başlayan turda, Karadeniz sahil yolundan adım adım Trabzon, sonrasında Uzungöl ve Ayder Yaylası görülecek yerler arasında. Ardeşen, Fındıklı, Arhavi, Hopa üzerinden Batum gezilirken, Türkiye’ye dönüşte Karagöl ve Erzurum da ziyaret ediliyor. Doğu Karadeniz’i baştan başa Setur ayrıcalıklarıyla gezebileceğiniz bu tur, uçakla yolculuk konforunu da sunuyor. 2 Temmuz’dan itibaren yapılacak turların fiyatı 1.940 TL (setur.com.tr).

Kaçırılmaması gereken seyahat fırsatları


Nedim Gürsel’le Mısır’a yolculuk

Türk edebiyatının önemli isimlerinden aynı zamanda Hürriyet Seyahat’in yazarlarından Nedim Gürsel’in ‘Piramitlerin Gölgesinde Mısır’a yolculuk‘ isimli yeni bir kitabı çıktı. Gürsel son kitabında bu kez Mısır’a yolculuk yapıyor. Gürsel, Mısır’ı gezerken pek çok ünlü kaynaktan da faydalandı. Bunlardan biri de Nobel ödüllü yazar Necip Mahfuz. Ünlü yazarın Kahire’sine doğru eşsiz bir yolculuğa çıkarıyor okuru. Dinsel inancın kaynağını araştırıp sorgularken Nil Nehri boyunca eski uygarlıkların izini sürüyor. Üç bin yıl boyunca Mısır’a hükmetmiş firavunlardan günümüze, Antik Yunan mitolojisinde kültürel öneme sahip ‘Sfenks’i okuyucuyla buluşturuyor. Gürsel kitabında Mısır için şu tanımı yapıyor: “Mısır’ın başkenti gökdelenleri, palmiyelerin gölgelediği yüksek duvarlı elçilikleri ve ada sahillerindeki lüks lokantalarıyla ülkenin siyasi nabzının attığı bir merkez değil yalnızca, aynı zamanda milyonların yaşam savaşı verdiği, kıt kanaat geçinebildiği bir cehennem...” Doğan Kitap, 152 sayfa, 15 TL.

Kaçırılmaması gereken seyahat fırsatları


Kaplankaya kapılarını açtı

Ege’nin eşsiz doğası ve sağlıklı bir yaşam deneyimi sunan aktiviteleriyle Six Senses Kaplankaya sezonu açtı. 66 yamaç villası dahil toplam 141 odası ve rezidanslarıyla dünya standartlarında bir konaklama deneyimi sunan resort, ayrıca 10 bin metrekare üzerine kurulu kapsamlı wellness alanıyla Avrupa’nın en büyük wellness komplekslerinden birine de sahip. Six Senses Kaplankaya’da yogadan pilatese, basketboldan, voleybol, tenis ve spinning’e kadar birçok spor aktivitesini yapmak mümkün. Ayrıca markanın temel felsefelerinden biri olan fiziksel ve psikolojik dengeyi bulmaya yönelik bütünsel SPA uygulamaları ve anti-aging, sağlıklı uyku ve kilo verme programlarını içeren terapi teknikleriyle misafirlere sıra dışı spa deneyimleri de sunuluyor (sixsenses.com).

Kaçırılmaması gereken seyahat fırsatları




False