GeriSeyahat İzmir'in kız kardeşi Selanik'te 3 günlük tur / Gezilecek yerler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
İzmir'in kız kardeşi Selanik'te 3 günlük tur / Gezilecek yerler

İzmir'in kız kardeşi Selanik'te 3 günlük tur / Gezilecek yerler

Ulu Önder Atatürk'ün doğduğu yer olmasıyla adını iyi bildiğimiz komşu Yunanistan'ın küçük şehri Selanik, her yıl binlerce yerli gezgin tarafından ziyaret ediliyor. Gelin 3 günde Selanik turuyla bu şehri birlikte keşfedelim.

İzmir'e benzerliği ile dikkatleri üzerine çeken Selanik, sınır komşumuz Yunanistan'ın ikinci en büyük şehri oluyor. Tarihi, mimarisi, kültürü ve betonlaşmayan doğal yapısı ile ilgi odağı olan Selanik, huzurlu ve sakin havasıyla her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapıyor.

İzmirin kız kardeşi Selanikte 3 günlük tur / Gezilecek yerler

İzmir'in kız kardeşi, İstanbul'un kızı olarak tanımlanan şehir, Bizans kiliseleri, Roma'ya özgü mimari yapıları, Müslüman binaları ve yoğun gece hayatı ile mutlaka görülmesi gereken şehirlerden biri haline geliyor. Mavi bayrak plajlara sahip olan kent, koyu mavi denizi ve yosun kokan sahil şeridinin yanı sıra muhteşem damak lezzetleri ile de misafirlerini ağırlıyor. Selanik'te 3 gün şehri tanımak ve gezmek için yeterli oluyor.

Selanik'te gezilecek yerler
Selanik Gezisinin başlangıcını Türk milletinin ulu önderi Atatürk'ün doğduğu ev oluşturuyor. Atanın evi, şehir merkezine 10 dakikalık yürüme mesafesinde yer alıyor. Oldukça görkemli bir görünüme sahip olan yapı şu anda müze olarak kullanılıyor. Evin içersinde Atatürk'ün balmumundan bir heykeli, çalışma odası ve bazı kişisel eşyaları yer alıyor. Farklı ve mistik bir havaya sahip olan ev mutlaka görülmesi gereken yapıların başını çekiyor.

İzmirin kız kardeşi Selanikte 3 günlük tur / Gezilecek yerler

Gezinin ikinci adımı tüm Selanik şehrine hâkim bir tepeye yerleştirilen Selanik Kalesi oluyor. Şehrin tüm güzelliğini ayaklar altına seren kale otantik sokakları ile ilgi odağı oluyor. Kale içerisinde yer alan restoran ve barlarda şehrin manzarası tamamıyla gözler önüne seriliyor.

Gezinin üçüncü adımı, antik yapılar içinde en özel yere sahip olan Beyaz Kule oluyor. Selanik’in simgesi olarak bilinen kule, Kanuni sultan döneminde yaptırılan savunma kalesi olarak dikkat çekiyor. Eski tarihlerde hapishane ve garnizon olarak kullanılan kale, sembolik vaftiz töreniyle beyaza boyanıyor ve o günden itibaren Beyaz Kale olarak biliniyor.

Selanik'in en ünlü müzeleri

Gezinin en önemli adımı Selanik'in en ünlü iki müzesi oluyor. Bizans Kültür Müzesi, Bizans’tan kalma eserlerinin fazlalığı nedeniyle UNESCO'nun Dünya Kültür Mirasları arasında yer alıyor. Ayrıca 2005 yılında Avrupa Müze Ödülünü alan müze mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri olarak gezi rotasında yerini alıyor. Diğer önemli bir müze ise, Arkeoloji müzesi, Makedon zamanı eserlerin sergilendiği bu müze de oldukça ilginç eserlere ev sahipliği yapıyor. Milattan önce mozole olarak yapılan Rotonda, Bizanslılar tarafından kilise haline getirilmiş, Osmanlılar tarafından da Cami olarak kullanılmış kubbesiyle şehrin en dikkat çeken yapılarından biri oluyor.

İzmirin kız kardeşi Selanikte 3 günlük tur / Gezilecek yerler

Selanik'te nerede yenir?

Selanik'e kadar gelip hediyelik eşya almadan dönmek istemeyenler ise Modiano Pazarına giderek taze balık ve meyve yanında el yapımı hediyelik eşyalardan satın alabiliyor. Güneşin batışını deniz üzerinde seyretmek isteyenler, Selanik kordon boyunda hafif içkisini veya çayını yudumlayarak günün yorgunluğunu çıkartabiliyor.

İzmirin kız kardeşi Selanikte 3 günlük tur / Gezilecek yerler

Her kesime hitap eden gece hayatıyla da adından söz ettiren şehir, özellikle Ladadika bölgesinde yer alan tavernaları ve salaş balık restoranları ile de eğlenceli geceler yaşatıyor.

Gidello'nun size özel seyahat planlayıcısını kullanabilirsiniz.

 

False