GeriSeyahat İtalya'nın sahil şehri: Napoli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
İtalya'nın sahil şehri: Napoli

İtalya'nın sahil şehri: Napoli

UNESCO tarafından korumaya alınan, doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi ile de hayran bırakan Napoli'de görmeniz gereken yerler nereler?

İtalya'nın Capmania bölgesinde yer alan Napoli İtalya'nın pizzasıyla ünlü şehri. Dar ve sevimli sokakları, salaş havası ve birbirinden lezzetli yemekleriyle Napoli İtalya'nın en güzel şehirlerinden biri. Dünyaca ünlü lüks tatil beldeleri olan Amalfi ve Positano'ya yakınlığı da şehri gözde destinasyonların arasına sokuyor. Şehir merkezi UNESCO Kültürel Miras Listesi'ne girmeyi başaran Napoli pek çok tarihi kilise, katedral ve binaya sahip.

İşte Napoli gezi rehberi;

1. Centro Storico

Şehrin merkezi ünlü kiliseleri, tarihi binaları ve geniş meydanları ile Napoli'de gezilmesi gereken ilk yerlerden. Birbirinden güzel birçok mağazanın yanında her köşebaşında Napoli lezzetlerini tadabileceğiniz minik cafeler ve sokak satıcıları bulunuyor. Piazza Gesu Nuovo, Basilica di Santa Chiara ve Chiesa del gesu Nuovo bu turda görmeniz gereken yerlerden sadece birkaçı.

İtalyanın sahil şehri: Napoli


2. Santa Chiara Kilisesi

Kemerleri ve freksleriyle sanat eserine benzeyen bu ünlü kilise adeta bir müze kıvamında. İçerisine girip kiliseyi tamamen keşfetmeli ve büyülü anları ölümsüzleştirmelisiniz.

İtalyanın sahil şehri: Napoli



3. Piazza de Plebiscito

Modern şehrin merkezi olan bu meydan Napoli'nin en canlı yerlerinden biri. Meydan her sene en büyük konser ve gösterilerin de düzenlendiği bir alan. Royal Palace adlı büyük kütüphane ve San Francesco di Paola Bazilikası meydanı çevreleyen iki önemli yapı.


4. Galleria Umberto

Ortasında camdan kubbe olan ve haç şeklinde tasarlanan 56 metre yüksekliğindeki bu alışveriş merkezi Napoli şehir merkezinin ortasında yer alıyor ve ünlü markalara ev sahipliği yapıyor. Her daim dolu olan bu alanın inşaası 1891 yılında tamamlanmış ve mekanın zeminin tamamı mozaiklerle kaplı.




5. Castel dell'Ovo

Napoli'nin en eski kalesi olan Castel dell'Ovo, bugün bir çok konser, sergi ve gösteriye ev sahipliği yapan tarihi bir yapı konumunda. 1282 yılında yapılan bu görkemli kale, aynı zamanda müze olarak da hizmet veriyor ve içerisinde 15'inci yüzyıl ait pek çok freks ve eser barındırıyor.

İtalyanın sahil şehri: Napoli


6. Castel Sant'Elmo

Tam bir ortaçağ kalesi olan Castel Sant'Elmo, şehrin tepesinde yer alıyor ve ünlü Vezüv yanardağını tüm ihtişamıyla gören bir konuma sahip. Günümüzde müze olarak kullanılan bu kaleye şehir merkezinden kalkan fünikülerlerle ulaşabilirsiniz.

İtalyanın sahil şehri: Napoli


False