GeriSeyahat İsteseniz de ziyaret edemeyeceğiniz 5 yer
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
İsteseniz de ziyaret edemeyeceğiniz 5 yer

İsteseniz de ziyaret edemeyeceğiniz 5 yer

Dünya o kadar büyük ki her yerini gezmek ve görmek neredeyse imkansız. Ancak bunların dışında bazı yerler var ki oralara gitmek gerçekten mümkün değil. Biz de buraların sır perdelerini aralamaya ve saklı olanlara bir göz atmaya karar verdik. İşte isteseniz de gidemeyeceğiniz 5 önemli yer...

Mount Weather / Virginia

İsteseniz de ziyaret edemeyeceğiniz 5 yer

Mount Weather, ABD hükümeti için gizli bir sığınak görevi görüyor. Felaket veya önlem alınması gereken acil durumlar esnasında devreye giren bir acil durum kompleksi olan Mount Weather, soğuk savaş dönemindeyken 1958 yılında Sovyet Rusya'nın 'Sputnik' adlı uydusunu uzaya fırlatmasının ardından savunma amaçlı kurulmuştur. Sadece üst düzey devlet görevlilerinin kullanımına açık olan bu alan hem yer altında hem de yer üstünde bulundurduğu alanlarıyla yüksek güvenlik sağlıyor.

Washington'dan birkaç dakikalık uçuş uzaklığında olan bu alana 11 Eylül saldırılarından sonra Dick Cheney gelmiştir. Bölge kendi yasalarıyla yönetiliyor ve maksimum koruma ile korunuyor. Dışarıdan herhangi bir yabancı bu bölgenin yanına bile yaklaşamıyor.

Svalbard Küresel Tohum Deposu / Norveç

İsteseniz de ziyaret edemeyeceğiniz 5 yer

Norveç'in Longyearbyen şehrinde bulunan bu deponun amacı dünya üzerinde bulunan tüm bitkilerin tohumlarını korumak ve neslinin tükenmesini önlemek. Bir dağın 130 metre derinliğinde ve -18 derecelik sabit bir ısıda muhafaza edilen bitki tohumları tüm dünya ülkelerinin tarım mirasını koruyor. İnsanlığın ve geleceğin söz konusu olduğu bu depoya tek bir kişinin bile girmesine izin verilmiyor.

Küresel Ürün Çeşitliliği Örgütü ve Norveç hükumeti tarafından planlanan ve 2008 yılında hayata geçirilen bu depo toplamda 9 milyon dolara mal oldu. Ayrıca depoda 4 milyondan fazla bitki türünün tohumu bulunuyor.

Vale Do Javari Reservation / Brezilya

İsteseniz de ziyaret edemeyeceğiniz 5 yer

Yerli kabileleri korumak amacıyla koruma altına alınan yer Brezilya'da bulunuyor. Amazon Ormanları'nda yaklaşık 14 farklı kabilede 2000 kişilik yerliler bulunuyor ve bunlar şimdiki zamana kadar gelmiş ve dünyadan soyutlanmış bir şekilde yaşıyorlar. Onları korumak adına bu bölgeye giriş yasaklanmıştır. 77.000 kilometre karelik bir alanda bulunan bölgede araştırmacılar, sekiz köy daha keşfettiler.

Club 33 / New Orleans

İsteseniz de ziyaret edemeyeceğiniz 5 yer

Club 33 isimli bu mekan gizliliğine yakışır şekilde kapısında sadece bir numara ile gösteriliyor.  Bu kulübe üye olmak istiyorsanız eğer 10 bin dolar ile 30 bin dolar arasında bir ücret ödemeniz gerekiyor. Buna ek olarak her yıl 3.275 Dolar ve 6.100 dolar arasında bir vergi ödemeniz gerkiyor.

'Ben paramı basar, içeriye girerim' diyorsanız da yanılıyorsunuz. Çünkü bu kulübe üye olmak isteyen o kadar çok insan var ki kayıt olabilmeniz için en az 15 yıl sıranızın gelmesini beklemek zorundasınız. Aksi takdirde kapıdan içeri adım bile atamıyorsunuz.

Manyetik Ada: Es Vedra / İspanya

İsteseniz de ziyaret edemeyeceğiniz 5 yer

İspanya kıyılarındaki Balear Adaları'ndan biri olan Es Vedra'nın kayalık adası dünya üzerinde üçüncü en güçlü jeomanyetik kuvvet derecesine sahip olan yer. (İlki: Bermuda Şeytan Üçgeni, ikincisi: Kuzey Kutbu). Bu bölgede teknoloji duruyor ve pusula bile yanlış yönü gösteriyor. İspanyol hükumeti, adayı bir doğa rezervi ilan ederek ziyaret edilmesini yasaklamıştır.

Kaynak: Bright Side

False