GeriSeyahat İşte haftanın kaçırılmaması gereken seyahat fırsatları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
İşte haftanın kaçırılmaması gereken seyahat fırsatları

İşte haftanın kaçırılmaması gereken seyahat fırsatları

Haftanın kaçırılmaması gereken seyahat fırsatlarını ve bu fırsatlar hakkındaki bilgileri sizin için derledik. İşte güzel vakitler geçirebileceğiniz fırsatlar...

Yılbaşı kapıyı araladı

Bu yılbaşında Gloria Hotels&Resorts’a konaklayanları harika bir program bekliyor. Piyano dinletisi ve hoş geldiniz kokteyliyle başlayacak gecede Erol Evgin sahne alacak. Türk pop müziğinin efsanesi, yılların beyefendisiyle nostaljik bir gece geçirmek isteyenler bu fırsatı kaçırmasın. (Fiyatı: İki kişiik oda dahil 3.040 TL - Rez: 0242 710 23 00)

İşte haftanın kaçırılmaması gereken seyahat fırsatları

“Ne olursan ol, gel!”

Mevlana’nın hayata veda ettiği, sevdiğine kavuştuğu gün olarak her yıl anılan Şeb-i Arus geldi çattı. Tatilbudur.com’un düzenlediği Şeb-i Arus, Konya turuyla bu mistik törenlere tanıklık edebilirsiniz. 7-9 Aralıkta düzenlenecek turda Karatay Medresesi, Kubbe-i Hadra, İnceminare Medreseleri ve Meram Bağları gibi duraklar mevcut. (Fiyatı: 310 TL - www.tatilbudur.com)

Turizmde kalitenin göstergesi

Dünyanın en köklü sivil toplum örgütlerinden, toplamda 15 bin üyesi bulunan ‘Skal International’ın en büyük organizasyonu olan ‘Skalite Ödülleri’  27 Kasım’da Wyndham Grand İstanbul Levent Hotel’de yapılan törende sahiplerini buldu. Bu sene “Her şeye rağmen” sloganının kullanıldığı Skalite Ödülleri ‘turizmin Oscar’ları olarak anılıyor ve 20 yıldır turizmde kaliteyi ödüllendiriyor.

İşte haftanın kaçırılmaması gereken seyahat fırsatları


Yazarımız Saffet Emre Tonguç daha önceki yıllarda “En iyi turizm yayını” ve ‘En iyi profesyonel rehber”dallarında layık görüldüğü Skalite Ödülleri’ne bu yıl HSBC Premiere’in desteğiyle yayınlanan ‘Ayricalıklı Rotalar’ programıyla ‘Turizmi teşvik eden yayınlar’ dalında bir ödül daha ekledi. 30 yıllık turizmci olan Tonguç’un bu 20. ödülü. Yazarımıza geçtiğimiz günlerde ‘Yaşam boyu turizme hizmet’ ödülü de verilmişti.

İşte haftanın kaçırılmaması gereken seyahat fırsatları


Törende dikkat çeken başka bir isim de ‘Türkiye’yi Tanıtıcı Etkinlikler’ kategorisinde birinci olan ’INFLOW Summits’ oldu. Seyahat, moda, yemek, teknoloji ve dijital pazarlamada değer yaratmak için yeni yöntemlerin önünü açan INFLOW Summits, dünyanın her köşesinden sosyal medya fenomenlerini ve piyasayı yönlendiren isimleri markalarla bir araya getiriyor.

Tabiat parkı ayağınıza geldi

Mardin Derik İlçesi sınırları içerisinde yer alan 527 dekarlık saha 17 Kasım 2017 tarihinde “GAP Şelalesi Tabiat Parkı” olarak ilan edildi. Böylece ülkemizin 223. tabiat parkı Mardin’de ilan edilmiş oldu. Bu değere sahip çıkmak için, gezi listenize ekleyebilirsiniz.

İşte haftanın kaçırılmaması gereken seyahat fırsatları

Kaç medeniyet gördü bu topraklar

Tarih, doğa ve Anadolu renklerinin birleştiği yer olan Akdeniz kıyılarında unutulmaz bir tura ne dersiniz? Jolly Tur, 15 Aralık’tan itibaren her cuma İstanbul, Ankara, İzmir, Trabzon’dan hareketle tatilcileri Kozan, Silifke ve Tarsus’la buluşturuyor. Kutsal mekanlar, tarihi yerler ve tadından yenmez mutfağıyla Akdeniz toprakları ziyaretçilerini bekliyor. (Fiyatı: 746 TL - www.jollytur.com)

İşte haftanın kaçırılmaması gereken seyahat fırsatları

Zaferin kanıtları bu müzede

Deriden mağazaları Ortaköy şubelerinin alt katına İstanbul’un en geniş Çanakkale Zaferi müzesini açtı. Ücretsiz olarak gezilebilen müzede savaş esnasında kullanılan tüfek, tabanca, kama, kılıç, bıçak, ecza malzemeleri, mutfak araç gereçleri, askerlerin giymiş olduğu üniforma ve kıyafetler, mektuplar, bayraklar ve daha yüzlerce parça bulunuyor. (Muallim Naci Cad.Vapur İskelesi Sok. No: 1 Ortaköy - 0212 261 76 56)

 

 

 

False