İstanbul'a yakın 300 TL'nin altında tatil fırsatları

İstanbul’da yaşıyorsanız ve sabah sekiz, akşam beş mesai düzeninde çalışıyorsanız yaz tatil için tek teselliniz hafta sonu... Güneş, en yakıcı haliyle kendini de göstermeye başladığına göre, hafta sonu için İstanbul’a yakın yerlere kaçıp, kafa dinlemenin vakti gelmiş demektir. İşte size İstanbul'a yakın 300 liranın altında en iyi tatil fırsatları

Haberin Devamı

Rüya gibi çiftlik tatili

İstanbul’da artık beton yığını çok, yeşil alan yok... Haliyle doğaya her gün daha fazla özlem duyuyoruz. Bu nedenle iki günlük çiftlik hayatı iyi hissetmenizi sağlayacak. ‘Büyükannenin Çiftliği’ İzmit’ten Köseköy’e doğru giderken, 5 km. uzaklıkta. Yani İstanbul’dan en fazla bir buçuk saat... Burada eski Türk geleneklerini yaşayıp, doğa ve hayvanlarla iç içe olabilirsiniz. Ayrıca, çiftlikte doğal olarak üretilmelerine özen gösterilen taze sebzeleri, süt ürünlerini tadıp alabilirsiniz. Küçük evlerden oluşan çiftlikte, dört kişilik konaklamanın fiyatı: 300 TL. (0262 322 41 20)

İstanbula yakın 300 TLnin altında tatil fırsatları
İstanbula yakın 300 TLnin altında tatil fırsatları

Haberin Devamı

Turkuvaz deniz ve Saroz manzarası

Ne eğlence olsun, ne de adrenalin, sadece deniz, kum ve güneş üçlüsüyle bu hafta sonunu geçireyim diyorsanız, rotanızı Erikli’ye çevirin. Burayı özel kılan ise İstanbul’a üç saat uzaklıkta ve turkuvaz denize sahip olması. Özellikle İtalyan Koyu (Kale Koyu) tertemiz bir plaja sahip. Yalnız deniz biraz derin olduğu için fazla açılmamanızda fayda var. Gökçetepe Tabiat Parkı’nda ise mangal alanlarında kendin pişir kendin ye yapabilir, çadır kiralayıp konaklayabilirsiniz. Buzdolabı, elektrik ve suyun olduğu çadır kiralama: 120 TL. (444 45 27)

İstanbula yakın 300 TLnin altında tatil fırsatları
İstanbula yakın 300 TLnin altında tatil fırsatları

Temiz hava ve huzur: Sapanca

Sapanca Marmara bölgesinin en sevilen sayfiye yerlerinden... Hem gölü hem de doğal güzellikleriyle her mevsim insanı kendine âşık eder. Geldiğinizde Bizans dönemi anıtlara ve lahitlere rastlayacaksınız. Her adım koca bir tarih... Bununla birlikte ağaçların, kuş cıvıltılarının ve özgürce koşuşturan kazların arasında olmak, çimlere basmak, temiz havayı solumak yenilenmenizi sağlayacak. İstanbul’dan yola çıktığınızda bir buçuk saat sonra buradasınız.
Göl kıyısına, restoran, kafelere ve çarşı merkezine yakın olan Sapanca Bungalov’da iki kişi konaklamanın fiyatı: 120 TL. (0264 582 03 80)

Haberin Devamı

İstanbula yakın 300 TLnin altında tatil fırsatları
İstanbula yakın 300 TLnin altında tatil fırsatları

Melen Çayı’nda rafting eğlencesi

Deniz, doğa, tarih ve kültürün bir arada bulunduğu Anadolu’nun cennet köşelerinden Düzce, İstanbul’a yaklaşık üç saat uzaklıkta. Neredeyse Anadolu yakasından Avrupa yakasına geçiş zamanı kadar. Kendi topraklarından doğan Melen Çayı Havzası içinde yer aldığı için rafting için biçilmiş kaftan... Cumayeri Dokuzdeğirmen Köyü’ndeki Melen Rafting Tesisi, rafting sporu için en doğru adreslerden. Ayrıca ATV turlarıyla Melen Çayı etrafında adrenalin dolu bir maceraya da atılabilirsiniz. Rafting, ATV ve yemek kişi başı: 280 TL. (0543 875 55 79)

İstanbula yakın 300 TLnin altında tatil fırsatları

Tarafını seç ve saldır: Çatalca'da Paintpall

İstanbul’a çok yakın ama bir o kadar da dışında Çatalca... Burada, Mübadele Müzesi, Kaleiçi Mahallesi ve Ferhatpaşa Camii gibi kültürel yerleri gezebilirsiniz. Ama tüm bu tarihi yerler daha çok merkezde... Kültürel gezinin yanı sıra arkadaşlarınızla biraz Çatalca’nın dışında paintball oynamak güzel zaman geçirmenizi sağlayacak. ‘Nokta Paintball’ Çatalca’da en uğrak duraklardan. Tesiste piknik alanları da var. Bir taraftan oyun oynanırken diğer tarafta mangal da yapabilirsiniz. Ailenizle giderseniz çocuklarınız için de oyun alanları mevcut. 200 top fiyatı: 40 TL. (0535 778 85 97)

Yazarın Tüm Yazıları