GeriSeyahat İspanya'nın görkemli yapılarıyla büyüleyen kenti: Toledo
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
İspanya'nın görkemli yapılarıyla büyüleyen kenti: Toledo

İspanya'nın görkemli yapılarıyla büyüleyen kenti: Toledo

UNESCO Dünya Mirası Listesinde bulunan Toledo, dar sokakları, tarihi ve farklı mimarisiyle hayranlık uyandırıyor. Toledo şehri turistlerden büyük ilgi görüyor. İşte size görkemli yapılarıyla büyüleyen şehir Toledo...

İspanya'nın Madrid şehrine 70 km uzaklıkta bulunan Toledo, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alıyor. MÖ 193'te Romalı general Marcus Fulvius Nobilior tarafından fethedilen şehir, o tarihlerde Romalılaşmış ve ismi değişmiş. Toledo, zamanla önemli bir Roma kolonisi ve Carpentia'nın merkezi haline geldi.

İspanyanın görkemli yapılarıyla büyüleyen kenti: Toledo

1085 yılında VI Alfonso, şehri Arapların elinden alarak İspanya'nın başkenti yapmıştı. Toledo; tarih boyunca Müslümanlara, Yahudilere ve Hristiyanlara ev sahipliği yaptığı için zaman zaman Kudüs ile karşılaştırılabiliyor.

Şehrin merkezinde gotik bir katedral bulunuyor. İspanya'nın 3'üncü en büyük katedrali olan Toledo Katedrali'nin yapısında birçok şapel bulunuyor. Velasquez, Rubens ve El Greko gibi ressamların tabloları da bu katedralin duvarlarını süslüyor. Şehrin dar sokaklarının arasında gezerken çok sayıda tarihi dükkana, katedrale ve müzeye rastlamak mümkün.

İspanyanın görkemli yapılarıyla büyüleyen kenti: Toledo

Dar sokaklı şehirde extreme sporları da yapılıyor. Dünyanın her yerinden gelen yerli ve yabancı turist, extreme sporları yapmak için buraya akın ediyor.

MÖ 1. yüzyıldan beri çeliği ile ünlü olan şehir, kendi kılıçlarını üreten atölyelere de ev sahipliği yapıyor. Toledo'da sadece kılıç değil, aynı zamanda bıçak da üretiliyor. Hatta HBO'nun ünlü dizisi 'Game of Thrones'ta kullanılan kılıçların buradan alındığı belirtiliyor.

İspanyanın görkemli yapılarıyla büyüleyen kenti: Toledo

Fotoğraflar: Static.timesofisrael, serbestgezgin.files.wordpress

19 yıl önce keşfedilmiş doğal cennet! Üstelik Türkiye'de...

 

Skyscanner’ın aşağıdaki arama motorunu kullanarak istediğiniz yere en ucuz uçak biletini bulabilirsiniz. Hemen uçak bileti arayın!

 

False