İmparatorların aşkı, ünlülerin gözdesi Capri

Zaman çizgisinde 2000 yıl geriye gidin… İmparator Sezar Augustus bu adaya ayak basmış ve öylesine etkilenmiş ki adeta âşık olmuş. Tarih tekerrür etmiş, bu kez İmparator Tiberius hayran kalmış Capri’ye, adaya taşınıp hayatının sonuna dek burada yaşamış. Bunları düşününce, tarihi adanın ‘cennet bahçesi’ anlamına gelen ismini boşuna almadığını düşünmek elde değil. Aklıma İngiliz yazar D.H. Lawrence geliyor; “Dedikodulu, villalarla dolu, kat kat kireç taşlarıyla bezenmiş, cenneti çok andıran ama dünyayı hiç andırmayan bir yer” diye anlatıyor Capri’yi.

Haberin Devamı

Balayı çiftlerinin de gözdesi olan Capri, Napoli Körfezi’nin girişinde yer alan küçücük bir ada. Gözünüzde canlanması için büyüklüğünü bizim Büyükada kadar düşünebilirsiniz. Ne var ki ünü de, turizm potansiyeli de kıyaslanmayacak kadar büyük Capri’nin. Lüks villaları, her yandan fışkıran limon ağaçları, zamanın nasıl aktığını anlamadığınız keyifli kafeleri ve muhteşem manzaralarıyla Capri sadece anakaradan değil, andan da bağımsız...

Sonbaharda gereksiz kalabalıkların el ayak çektiği ada, Capri ve Anacapri olmak üzere iki bölüme ayrılıyor. Kalabalık noktalar Capri’de toplanıyor, lüks villaların yer aldığı Anacapri ise daha sakin. Adanın ana limanı Marina Grande, Capri bölümünde yer alıyor, burası turistlerin ilk adım attığı yer. Hediyelik eşya dükkânlarını, restoranları ve adadaki tüm ulaşım araçlarının duraklarını burada bulabilirsiniz. Capri’nin en hareketli yerlerinden olan Umberto I Meydanı da bu limana bir füniküler mesafesinde. Geçmişte halk pazarı olarak kullanılan bu meydanı yerel halk Piazzetta olarak adlandırıyor. 

Haberin Devamı

İmparatorların aşkı, ünlülerin gözdesi Capri

1938 yılında Rafaella Vuotto isimli bir adalı bu meydandaki barının önüne birkaç sandalye atmış. Sanki herkes böyle bir girişimi bekliyormuş gibi birbiri ardına açılan kafelerin sandalyeleriyle meydan dolmaya başlamış. Caprili turistler burayı bir buluşma mekânı olarak seçmekten oldukça memnun. Meydanda bir katedral yükseliyor. Ünlü Quisisana Hotel ve lüks dükkânlar da burada bulunuyor. İmparator Tiberius için yaptırılan ve ölümüne dek yaşadığı Jovis Villası da Capri’de görülmesi gerekenler arasında. Napoli Körfezi manzaralı villaya, merkezden yürüyerek yaklaşık 40 dakikada ulaşabilirsiniz.

Adanın En Yüksek Noktasına Telesiyej Yolculuğu

Anacapri bölgesine gitmek için merkezden minibüslere binebilirsiniz. Adanın en yüksek noktası olan Solaro Dağı bu bölgede yer alıyor. Tepeye kadar minibüslerle çıktıktan sonra, telesiyeje binerek en yukarıya kadar ulaşabiliyorsunuz. Bu yolculuğa değecek bir manzara selamlıyor sizi, böyle güzel manzaraları her zaman göremeyeceğinizin farkına varmanız birkaç saniyenizi alıyor ve geriye anın tadını çıkarmak kalıyor. Tepe deniz seviyesinden 412 metre yükseklikte bulunuyor.  

Haberin Devamı

Güneşin Maviye Boyadığı Mağara

Sadece küçük bir ada diye düşünmeyin, Capri’ye birkaç gün ayırarak gidin ve görecekleriniz arasına mutlaka Mavi Mağara’yı da alın. Orijinal adı Grotta Azzurra. Güneş ışığının mağarada oluşturduğu masmavi görüntü muhteşem! Marina Grande’den kalkan tekneler ile ulaşabilirsiniz. Yüksekliği sadece 1,5 metre olan mağaranın girişi çok alçak. İçeriye küçük kayıklarla girebiliyorsunuz, herkesin başını eğmesi gerekiyor. Aslında çok eski bir mağara olmasına rağmen Alman şair August Kopisch sayesinde bu kadar meşhur olmuş. Şimdilerde ise özel tur yapılan, girişte ücret ödeyeceğiniz kadar popüler bir yer haline gelmiş. Adanın etrafında yaklaşık iki saat süren tekne turu yapabilirsiniz. Mavi Mağara dışında çok sayıda başka mağarayı görme ve tekneden denize girme imkânınız olacak. 

Haberin Devamı

İmparatorların aşkı, ünlülerin gözdesi Capri

Magazin basını kampta

Tarih boyunca imparatorları büyüleyen Capri, 1960’lardan itibaren de ünlülerin gözdesi olmuş. Tatil için Capri’yi tercih edenler saymakla bitmiyor. Elizabeth Taylor’dan Brigitte Bardot’ya, Frank Sinatra’dan Jacqueline Onassis’e, Mariah Carey’den Julia Roberts’a kadar sayısız ünlü, adanın büyüsüne kapılanlar arasında. Dolayısıyla adadan magazin basını hiç eksik olmamış. Sanatçılar, politikacılar, sporcular ve iş dünyasının patronları hâlâ Capri’nin müdavimi. 

Nerede kalınır?

Otel Ceasar Augustus, Vezüv Yanardağı ve Napoli Körfezi’ne bakan muhteşem bir manzaraya sahip.
(+39 081 8373395,
www.caesar-augustus.com)
Anacapri’de yer alan Capri Palace muhteşem tanımını sonuna kadar hak eden bir otel. Özellikle sanat ve tasarım meraklıları için hazine değerinde. Otelden çok bir müzeyi andırıyor. Lobisi ve otelin birçok noktası dikkat çekici sanat eserleriyle dolu! Rafine bir zevkle döşenmiş odalardan ve teraslardan gün- batımları adeta bir görsel şölen. Yüzme havuzuna sahip otelin restoranı hem sunumları hem lezzetleriyle oldukça başarılı. Kendine ait bir plajı da var. (+39 081-97 80 011, www.capripalace.com)
Limana yakın olan J.K. Palace adadaki en güzel manzaralı oteller arasında. Beyazın yarattığı huzur ve derinlik hissinin lacivert ve siyahın etkileyiciliğiyle birleştirildiği modern hatların öne çıktığı bir tasarım anlayışına sahip. (+39-0818384001 &
www.jkroma.com)

Yazarın Tüm Yazıları