GeriSeyahat İlginç bir tür: Panda Karınca
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
İlginç bir tür: Panda Karınca

İlginç bir tür: Panda Karınca

Bilim insanları geçtiğimiz her gün yeni bir canlı türünün varlığını keşfediyor ve incelemeye alıyor. Son keşfedilen canlı türlerinden biri de panda karınca. Siyah ve beyaz yapısıyla adeta küçük bir pandayı anımsatan bu karınca türünün birbirinden ilginç özellikleri var. İşte yeni keşfedilen panda karıncanın o özellikleri...

Zehri insan öldürüyor!

Mutillidae karınca ailesi, genellikle turuncu veya parlak kızıl renklerde oluyor. Bundan dolayı bu karıncalara kadife karıncalar deniyor. Kadife karıncaların arasında yaygın olarak görülmeyen bir tür ise siyah beyaz renklerde olan panda karıncalar. İnek öldüren karınca olarak da bilinen panda karıncanın zehri bir insanı veya hayvanı öldürebilecek derecede kuvvetli.

İlginç bir tür: Panda Karınca

Siyah beyaz olmalarının bir amacı var!

Her şeyin birbiriyle uyum içerisinde olduğu doğada panda karıncaların siyah beyaz renkte olmalarının da bir amacı var. Siyah beyaz renkler aposetamik özellikleri temsil eder. Peki aposetamik özellikler nedir?

 

 

Siyah beyaz renkler ve keskin desenler bazı böcek türlerinin uyarıcı aracıdır. Bir böceğin zehirli ve tehlikeli olup olmadığını bu renkler sayesinde anlayabilirsiniz. Yani aposetamik özellik, parlak ve uyarıcı renkler anlamına gelir.

İlginç bir tür: Panda Karınca

Bu karınca türünün kraliçesi ve işçisi yok!

Birçok karınca türünün kraliçe karıncası vardır. Bunun yanı sıra işçi karıncalar da bulunur. Ancak panda karıncaların ne kraliçe karıncası, ne de işçi karıncası bulunuyor.

Panda karıncaların cinsiyeti de yok!

Bu sevimli görünüme sahip panda karıncalarda iş bölümünün olmadığı gibi cinsiyet ayrımı da yoktur. Karıncaların cinsiyeti yumurtaların döllenip döllenmemesine bağlıdır. Binlerce karınca türünden hem renk, hem cinsiyet hem de iş bölümü olarak farklılık gösteren panda karınca her ne kadar sevimli olsa da zehirli iğnesi bir o kadar ızdırap verici.

İlginç bir tür: Panda Karınca

Kaynak: ukalahayvan.com

False