GeriSeyahat Huzur sağlanan Diyarbakır'da turist artışı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Huzur sağlanan Diyarbakır'da turist artışı

Huzur sağlanan Diyarbakır'da turist artışı

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Diyarbakır’da turist artışı yaşanıyor. Sağlanan huzurla turizmde ivme yakalayan Diyarbakır’da görülmesi gereken birçok yer bulunuyor. Diyarbakır'ın turizmde bu artışı ‘’Altın Elma’’ ödülüne layık görülmesi ile daha da katlandı.

Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Diyarbakır, sağlanan huzurla turizmde ivme yakaladı. Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmesiyle turizmde parlayan yıldızı, “Altın Elma” ödülüne layık görülmesiyle taçlandı.

Huzur sağlanan Diyarbakırda turist artışı

Sağlanan huzur ve güven ortamı ile Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri, İçkale Müze Kompleksi, İslam'ın 5. Harem-i Şerif'i olarak kabul edilen Ulu Cami, peygamber makamları ve türbeler gibi zengin tarihi ile kültürel değerleriyle turistlerin ilgi odağı olan kentte ocak, şubat, mart ve nisan ayında geçen yılın aynı dönemine oranla yerli ziyaretçide yüzde 72, yabancı turistte ise yüzde 94 artış sağlandı.

Huzur sağlanan Diyarbakırda turist artışı

Yatırımlarda artışa

Turizmde hedefine emin adımlarla ilerleyen kentte son 20 ayda 164 kafe ve restoran açılırken, 6 bin yatak kapasitesine sahip ilde 3 otelin de inşası devam ediyor. Turizmde hedef büyüten Diyarbakır gelecek yıl 1,5 milyon turiste ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Huzur sağlanan Diyarbakırda turist artışı

Fotoğraflar: AA

False