GeriSeyahat Hong Kong’da hayat 24 saat akıyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Hong Kong’da hayat 24 saat akıyor

Hong Kong’da hayat 24 saat akıyor

Hong Kong’a gitmek ister misiniz? Ama hemen aklınıza ‘Gökdelenlerin arasında mı gezeceğim’ sorusu gelmesin. Vizesiz gidilen Hong Kong 24 saat yaşayan, inanılmaz eğlenceli bir yer…

Bazı şehirlerin enerjisi vardır. Hayat durmaz. Bir girdap gibi sizi çeker alır. İşte Hong Kong böyle bir yer. Aynı zamanda da dünyanın en güvenli kentleri arasında.İlk gittiğimde Hong Kong’un idaresi İngilizlerden Çinlilere yeni geçmişti. Dağları sıyırıp inilen efsane Kai Tak Havalimanı kapanmış, Chek Lap Kok daha yeni açılmıştı. Havalimanının ilk yolcularından biri olmuştum. Aradan 19 yıl geçti. Yolum yeniden Hong Kong’la kesişti. Uzun yıllar sonrasında Hong Kong’un şehir enerjisi hiç düşmemişti.

Hong Kong’da hayat 24 saat akıyor

GEZMENİN TAM SIRASI

Kış döneminde Uzakdoğu’ya gittiğinizde hemen kemikleriniz ısınır. Ama sonrasında yüksek nem nefesinizi kesmeye başlar. Hong Kong’ta bu dönem hava sıcaklığı 18-23 santigrat arasında. Terlemeden, nemden etkilenmeden dolaşabiliyorsunuz. Gölgede hafif bir soğuk kendinize gelmenizi sağlıyor. Uzakdoğu seyahati planlıyorsunuz, şu dönem bir haftalık bir turun 3 günü rahatlıkla Hong Kong’a ayrılabilir. Sonrasında 2-3 saatlik uçuşla bölgede istediğiniz yere gidebilirsiniz.

 

HONG KONG’TA NE YAPMALI ; ELEKTRONİK ÇILGINLIĞI

Hong Kong alışveriş için bir cennet. Özellikle de elektronik konusunda ilginç fiyatlarla karşılaşabilirsiniz. Fiyatların düşük olmasının ana nedeni, Hong Kong’ta Katma Değer Vergisi’nin (KDV) olmaması. Alışveriş sırasında uluslararası garanti almak isterseniz, birçok üründe olduğu gibi ek ödeme yapmak zorundasınız.

Hong Kong’da hayat 24 saat akıyor

TEPEDEN BAKIN

Havanın açık olduğu bir gün Ngong Ping’e, tabanı can olan teleferik ile çıkın. Kente şöyle bir havadan bakın. Sis ve bulutlu bir günde pek bir şey göremeseniz de tepedeki 34 metre yüksekliğinde, 280 tonluk dev Buddha heykeli gezmeye değer. Özellikle Avrupalılar, teleferikle yukarı çıkıp patika yoldan trekking yaparak aşağıya iniyorlar. Teleferik, CityGate adlı alışveriş merkezinden kalkıyor.

Hong Kong’da hayat 24 saat akıyor

VICTORIA ZİRVESİ

Liman ve gökdelenleri göreyim derseniz, Victoria zirvesine tramvay seferleri var.

GECE HAYATI

Lan Kwai Fong’taki barlar restoranlardaki hayat, gecenin ilerleyen saatlerinde Wan Chai’ye doğru akıyor. Ritz Carlton’ın 118’inci katındaki ‘Ozone Bar’ görülmeye değer.

Hong Kong’da hayat 24 saat akıyor

ANTİKA PAZARI

Antika pazarı, Hollywood ve Cat caddelerinde. Dükkanlar genellikle 10-11.00 gibi açılıyor. İyi pazarlık yapın. Satıcının önerdiğinin çok daha aşağısını söyleyin. Pazarlık tıkandığı an dönüp yürüyün. Satıcı arkanızdan seslenecektir.

DÜNYA MUTFAĞI

Hong Kong size yeme-içme olarak da farklı dünyalar vadediyor. Çin, Uzakdoğu mutfağının yanı sıra İtalyan, Avrupa, Avustralya mutfaklarından da iyi örnekleri yakalayabilirsiniz.

Hong Kong’da hayat 24 saat akıyor


STANLEY PLAJI

Gökdelenler arasında dolaşırken biraz nefes almak için Stanley Plajı’na gidin. Kendinizi bir anda sahil kasabasına gelmiş hissedebilirsiniz.

Hong Kong’da hayat 24 saat akıyor

MAKAU’YU GÖRÜN

+ Hong Kong’a seyahatinizde bir günü Makau’ya ayırın. Bir saatte, bölgenin ‘Las Vegas’ı olarak adlandırılan Makau’ya gidebilirsiniz.
+ Makau, uzun yıllar Portekiz kontrolünde kalmış. Eski sokaklarda dolaşın. St. Paul kilisesi kalıntılarını görün.
+ Makau’da deniz ürünleri satılan restoranlarda yemek yiyin.
+ Makau’da alışveriş için fiyatlar Hong Kong’tan biraz daha ucuz. Ama pazarlık şart.

UÇUŞ 10 SAAT

Bu seyahat 15 yıldır ülkeye uçan THY’nin sponsorluğu ile gerçekleştirilmiştir. İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan gece yarısından sonra kalkan uçak, 10 saat sonra Hong Kong’a akşamüzeri 17.00’de iniyor. Kapıda form doldurup vizesiz giriyorsunuz. Hong Kong Türkiye’den 5 saat ileride. Giderken elektrik adaptörünüzü unutmayın.

False