GeriSeyahat Havalimanından alınabilecek en iyi 10 hediye
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Havalimanından alınabilecek en iyi 10 hediye

Havalimanından alınabilecek en iyi 10 hediye

Uçağa binmenize sadece dakikalar kala hediye almayı unuttuğunuzu mu fark ettiniz? Hiç sorun değil! Havalimanından son dakikada satın alabileceğiniz harika alternatifler için Enuygun’un önerilerine göz atın.

1- Parfüm ve deodorant

Güzel kokan bir parfüm veya deodoranta kimse hayır diyemez! Havalimanlarında bulunan maÄŸazalardan dünyaca ünlü markaların parfümlerini indirimli fiyatlara satın alabilir ve sevdiÄŸiniz kiÅŸiye verebilirsiniz. Uçağın kalkışından hemen önce hediye telaşına düştüyseniz, hızlıca bir ÅŸiÅŸe parfüm, deodorant veya kolonya alarak biniÅŸ kapısına doÄŸru ilerleyebilirsiniz.Â

Havalimanından alınabilecek en iyi 10 hediye


2- Çikolata ve şekerleme

Şehir merkezinde satılanlardan daha büyük ve lezzetli çikolataları da havalimanından satın alabilirsiniz. Üstelik bu çikolataların pek çoğu havalı paketleri sayesinde hediye için adeta biçilmiş kaftan.  

3- Yazılı ve resimli kupa

Paris, Londra veya İstanbul gibi turistik bir şehirden geliyorsanız, üzerinde bulunduğunuz şehrin adı veya fotoğrafı olan kupalar da mükemmel bir hediye alternatifi olabilir. Özellikle termos şeklinde tasarlananlardan alırsanız, sevdiğiniz kişiye sürekli yanında taşımak isteyeceği kullanışlı bir hediye verebilirsiniz.  

Havalimanından alınabilecek en iyi 10 hediye



4- Her yaştan çocuklar için oyuncak

Seyahat edeceğiniz yerde minikleri veya çocuk ruhlu yetişkinleri sevindirmek isterseniz de araba, bebek gibi oyuncaklardan alarak hediye edebilirsiniz. Havalimanındaki mağazalarda satılan ve içinden oyuncak çıkan çikolatalar ise bir taşla iki kuş vurmak isteyenler için ideal.

Havalimanından alınabilecek en iyi 10 hediye



5- Saat ve anahtarlık

Biraz alışılmış olsa da kol saati veya anahtarlık özellikle erkekler için en ideal hediye alternatiflerinden. Üstelik birçok havalimanında uygun fiyata anahtarlık bulabilirsiniz. Saatler ise biraz pahalı ancak daha kalıcı bir şeyler arayanlara ideal.  

Havalimanından alınabilecek en iyi 10 hediye



6- Elektronik eÅŸyalar

Havalimanında uçağa binmeden son dakikada alınabilecek en iyi hediyelerden biri de tablet veya cep telefonu gibi elektronik eşyalar. Bazı ülkelerde daha ucuz olan bu cihazların daha ekonomik alternatifleri ise kulaklık veya taşınabilir şarj cihazı olabilir.

7- Çiçek ve tohum

Peki, çok daha renkli ve hoş kokulu bir hediyeye ne dersiniz? Örneğin Amsterdam’da havalimanından ülkenin sembolü sayılan lalelerden ve çiçek tohumlarından alabilirsiniz. Özellikle Avrupa’daki büyük havalimanlarında hediye olarak çiçek satın almak oldukça alışılagelmiş bir durum.

Havalimanından alınabilecek en iyi 10 hediye



8- Kitap ve dergi

Birçok havalimanında son çıkan kitapları ve güncel dergileri inceleyebileceğiniz kitapçılar var. Buralardan sevdiğiniz kişinin beğeneceğini düşündüğünüz kitaplardan ve dergilerden seçerek hızlıca paket yaptırabilir ve el bagajınıza atabilirsiniz.  

Havalimanından alınabilecek en iyi 10 hediye



9- Ayakkabı ve çanta

Özellikle büyük havalimanlarında markalı ayakkabı ve çantalardan satın alabileceğiniz mağazalar yer alıyor. Üstelik ayakkabılar anahtarlık ve kupa gibi seçeneklere kıyasla son dakikada alınmış hissi yaratmayan bir hediye olarak dikkate değer.  

Havalimanından alınabilecek en iyi 10 hediye



10- Yerel yiyecek ve içecekler

Kayseri’den gelirken havalimanından alacağınız bir paket mantı veya İtalya seyahatinizin dönüşünde hediye edeceğiniz meşhur İtalyan makarnası ve sosları gideceğiniz şehirde yaşayan arkadaşlarınızı fazlasıyla sevindirebilir. Özellikle yemek yapmayı seven birine bu hediyelerden aldığınızda çok daha anlamlı bir anı bırakacağınıza emin olabilirsiniz. Benzer şekilde İstanbul’dan Türk kahvesi ve lokum, Belçika ve İsviçre gibi ülkelerde bulunan havalimanlarından ise çikolata alarak hediye işini hızlıca çözebilirsiniz.  

 

False