GeriSeyahat Haftanın fırsatları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Haftanın fırsatları

Haftanın fırsatları

Seyahat editörlerimiz sizler için bu haftanın kaçırılmaması gereken fırsatlarını ve seyahat haberlerini derledi. İşte detaylar...

Kuzey Afrika’nın en güzel ülkesi

Setur, Bahar Akıncı’nın rehberliğinde geniş kumsalları ve modern şehir anlayışıyla turistlerin tüm yıl ilgisini çeken Fas’a tur düzenliyor. Turda ülkenin cazibe merkezleri Kazablanka ve Marakeş’te keşfe çıkacaksınız. UNESCO tarafından ‘Dünya Mirası’ olarak ilan edilen ve Fas’ın en çok turist çeken yerlerinden Essaoira da tur kapsamında görülecek yerler arasında. 16-20 Kasım. Fiyatı 6700 TL (setur.com.tr).

Haftanın fırsatları



Homeros okumaları başlıyor

Çanakkale Valiliği ev sahipliğinde antik şehrin destanını yazan görme engelli ozan Homeros anısına ‘Birinci Troya Dünya Görme Engelliler Homeros Okumaları’ başlıyor. 14-15 Ağustos tarihlerinde, 20’yi aşkın ülkeden ve Türkiye’nin dört bir yanından 250 görme engelli Troya Antik Kenti’nde buluşacak. Tüm dünyadaki görme engellileri birleştiren bir simge isim olarak kabul edilen Homeros’un ‘İlyada Destanı’nda yer alan ‘Troya Efsanesi’ bölümü ‘Braille Alfabesi’ ile özel olarak hazırlanacak. Homeros okumaları için hazırlanan özel kitapçıklar görme engelli katılımcılar tarafından destana ilham veren topraklarda, Troya Ören Yeri’nin geçmişle bugünü buluşturan mistik atmosferinde gerçekleşecek.

İstanbul’a yeni otel

Hilton Maslak, yeni şubesiyle İstanbul’un göbeğinde hizmet vermeye başladı. Atatürk Havalimanı’na 30 dakika uzaklıkta, metroya, iş merkezlerine ve konser salonlarına yürüme mesafesinde olan otelde 284 adet oda mevcut. Hilton İstanbul Maslak Genel Müdürü Özkan Alkan, “Otelimiz seyahatseverlerin, yöneticilerin ve tüm misafirlerimizin birbirleriyle temas kurabileceği, anlamlı birlikteliklere adım atabileceği mükemmel bir ortam sunuyor. Misafirlerimiz, şehre hâkim manzarasıyla ve cam tavanıyla yıldızların altında konumlanan muhteşem etkinlik salonumuz dahil, otelimizin geniş, modern toplantı odalarından ve tüm ayrıcalıklı imkânlarından yararlanarak iş amaçlı toplantı, davet ve etkinlikler düzenleyebilecek” diyor (www.hilton.com.tr).

Haftanın fırsatları



Bodrum’un saklı balıkçısı

Gerçek Bodrumluların bir sır olarak sakladıkları bir mekân Orkide Balık. Gölköy’de deniz kenarında bulunan restoranın mezeleri de deniz ürünleri de çok lezzetli. Restoranın mönüsünde başlangıç olarak pastırma tahtası sunuluyor (üzerinde kendi yaptıkları balık pastırması var). Başlangıçtaki 35 çeşit meze birbirinden lezzetli; enginar ızgara, cevizli kabak, soya soslu uskumru, lakerda... Ara sıcaklardan kadayıflı levrek, okyanus böreği, fener kavurma, karides pilaki, şarap soslu ahtapot denenmesi gerekenler lezzetler arasında.

Haftanın fırsatları



Gerçek öykülerle girişimcilik kitabı

Gazeteci Ceyhun Kuburlu’nun girişimci olmak isteyenler için yazdığı ‘Deli misin sen?’ Hürriyet Kitap etiketiyle raflardaki yerini aldı. Kitapta büyük şirketler başarıyı nasıl yakaladı? Yurtdışındaki devlerin dikkatini nasıl çekti? Girişimciliğin altın kuralları neler? Başarılı bir girişimin sırrı nedir? Bir işin tutması için doğru hamleyi ne zaman yapmalı? gibi sorular cevap buluyor. Bu başarı hikâyelerinde Altınordu Futbol Kulübü, BigChefs, Hopi, LCWaikiki, Mars Sinemaları, Mey İçki, Pegasus, Simit Sarayı, TV8 ve Yemek Sepeti’nin kurucuları bizzat anlatıyor. D&R fiyatı: 23 TL.

Haftanın fırsatları



Harran ve Nemrut’a yolculuk

Tamzara Tur, fotoğraf turları rehberi Faruk Akbaş önderliğinde Harran Ovası ve UNESCO Dünya Tarih ve Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Nemrut Dağı Milli Parkı’na foto safari turu düzenliyor. Ülkemizin en önemli tarih beldelerinde geçmişe yolculuk yaparken fotoğraf eğitim süreci içinde bulacaksınız kendinizi. 21-23 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek turun fiyatı 1150 TL (www.tamzaratur.com).

Haftanın fırsatları


False